Ολυμπιάδα: Φλέβες Πρωταθλητών που γεννά η γη του Αριστοτέλη εδώ και τριάντα χρόνια!

bcv

bcv
Όλα ξεκίνησαν το μακρινό 1987 από μια παρέα φίλων στο Beach-bar Perroquet όπου και στήθηκε το πρώτο φιλέ του Βόλευ στην Ολυμπιάδα. Καλοκαιράκι τότε, οι μέρες μεγάλες και βλέπεις η ώρα δεν περνούσε εύκολα..

 

Η αλάνα δίπλα υπήρχε έτοιμη... Δυό πρόχειροι στύλοι βρέθηκαν και στήθηκαν εύκολα. Το δύσκολο ήταν να φτιαχτεί το φιλέ...

Κάποιο δίχτυ από μια ψαρόβαρκα βρέθηκε και εκείνο βοηθώντας την κατάσταση, μια μπάλα (πρόχειρη και εκείνη..) σηκώθηκε στον αέρα.

Από την παρέα όλοι ήταν έτοιμοι και τα παιδιά χωρισμένοι σε δύο ομάδες.

Το πρώτο σερβίς άνοιξε το παιχνίδι και έτσι η ιστορία του Βόλευ άρχισε να κυλά στην Ολυμπιάδα και όχι μόνο να γράφει λαμπρές σελίδες, αλλά να γεννά στην διάρκεια των τελευταίων τριάντα ετών ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ και ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ!

 Τα καλοκαίρια κυλούσαν με την σειρά τους και έφερναν όλο και καλύτερες συνθήκες και βελτιώσεις στο γηπεδάκι του Βόλευ. Μέχρι που φτιάχτηκε και δεύτερο.

Στύλοι και φιλέ καινούρια στις θέσεις των παλιών.

Κάθε χρόνος έδινε και το κάτι παραπάνω στην συνολική διαμόρφωση που βασίζονταν κυρίως στο μεράκι των παιδιών που αγωνίζονταν με τις παρέες τους.

Έγιναν γραμμές και τοποθετήθηκε και θέση για διαιτητή. Οι καρεκλίτσες του κοινού γέμιζαν τριγύρω τον τόπο από τον κόσμο που στήριξε το άθλημα και οι μάχες μέσα στο γήπεδο ήταν επικές!

Από τις πρώτες εκείνες μονομαχίες των ομάδων 6 χ 6 στην αμμουδιά του Perroquet, η γενικότερη εξέλιξη του αθλήματος από το 1994 και μετά, φέρνει στην Ολυμπιάδα την μόδα και την .. ''τρέλλα'' του Bech Voley με αγώνες 2 χ 2 πλέον.

Η πορεία των γενεών της Ολυμπιάδας ξεκινούσε την δική της λαμπρή αθλητική ιστορία και να συλλέγει διακρίσεις και πρωταθλήματα!

 

Οι διοργανώσεις πρωταθλημάτων Beach Voley στην ρίζα των Αρχαίων Σταγείρων είναι πλέον γεγονός και αρχίζουν να συγκεντρώνουν τα βλέμματα όλης της γύρω περιοχής και όχι μόνο φυσικά...

Το άθλημα με αυτή τη νέα του μορφή και μέσα στις ιδανικότερες συνθήκες των καλοκαιρινών αγώνων δίπλα στην θάλασσα του Στρυμονικού κόλπου λατρεύτηκε από τα νέα παιδιά της Ολυμπιάδας που δεν έβγαιναν από το γήπεδο μέχρι αργά τα μεσάνυχτα και αγκαλιάστηκε αμέσως από όλο τον κόσμο του χωριού που γέμιζε την κερκίδα για να παρακολουθεί τους αγώνες.

 Τα Τουρνουά Beach Voley της Ολυμπιάδας με ψυχή των διοργανώσεων και κύριο εκφραστή τους τον ιδιοκτήτη του beach-bar Perroquet Γιάννη Πετράκη και με την μεγάλη βοήθεια του Γιώργου Κασαπίδη, κάνουν ολοένα βήματα προόδου και αθλητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας καταφθάνουν στην Γενέτειρα του Αριστοτέλη για να αγωνιστούν σε αυτά.

Όλοι τους γνωρίζουν από κοντά και αγαπούν την Ολυμπιάδα και τις φυσικές ομορφιές της.

Η προβολή για το χωριό είναι πολύ μεγάλη και ανεκτίμητη!

 

bcvd

bcvd

 Λίγο πριν το 2000 ένα από αυτά τα παιδιά που αγωνίστηκαν στην Ολυμπιάδα, ο Στάμος Βιολάρης πρόεδρος του συλλόγου Badana Bech Voley μαγεμένος από το περιβάλλον, την φιλοξενία των Ολυμπιδιανών, την αγάπη και την συμμετοχή του φίλαθλου κοινού του χωριού στις διοργανώσεις, προχωράει σε αδερφοποίηση του συλλόγου του και του Perroquet Beach Voley Club και ξεκινούν την από κοινού συνδιοργάνωση των επόμενων Τουρνουά της Ολυμπιάδας.

Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά αρχίζουν να έχουν άλλη αίγλη τα πάντα.

Τα τουρνουά εκτινάσονται σε αγωνιστική λάμψη με μεγάλα αστέρια που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο και σε Πανελλήνια προβολή που προσελκύει πλήθος κόσμου στην Ολυμπιάδα.

Ο σπόρος του αθλήματος είχε ριζώσει για τα καλά και να που δυό - τρία χρόνια μετά ξεπέταξε νέα παιδιά, φούντωσε άνθος και έδωσε καρπούς.

Και τι καρπούς μάλιστα ... ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ!

 

bcvb

bcvb

Η πρώτη μεγάλη διάκριση για τις γενιές των πρωταθλητών της Ολυμπιάδας έρχεται το 2002 με την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων από τον Άγγελο Ραμιώτη και τον Θωμά Ναλμπάντη !!! 

Η Ολυμπιάδα απογειώνεται σε ηθικό και περηφάνεια.

Τα μικρότερα παιδιά στρέφονται στον αθλητισμό και το επίπεδο τους μετά από την συνεχή ενασχόληση και προπόνηση αγγίζει πλέον δυσθεόρατα ύψη.

 

 Λίγα χρόνια αργότερα ο Ηλίας Ζώτος με δίδυμο τον Α. Ραμιώτη κερδίζουν το πρώτο Satellite Τουρνουά στην Ασπροβάλτα (που τότε διοργάνωνε τεράστια πράγματα εν αντιθέσει δυστυχώς με σήμερα..) και δίνουν νέα ώθηση στο άθλημα.

Τρομερά αγωνιστκά δίδυμα από την Ολυμπιάδα αγωνίζονται πλέον με φοβερές διακρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε Βαλκανικό επίπεδο.

Μανώλης Γκαμίλης και Δημήτρης Αναστασιάδης συνεχίζουν τον δρόμο των επιτυχιών των προκατόχων τους και αγωνίζονται σε υψηλότατο επίπεδο Πρωταθλητισμού!

Φτάνοντας μέχρι το σήμερα και κοιτάζοντας τι έχει συμβεί τα προηγούμενα χρόνια θα πρέπει να πούμε ότι η Ολυμπιάδα με συμμετοχή δικών της παιδιών έφτασε μέχρι την κορυφή ενός Πανελληνίου Master και πολλών ακόμα Πανελλήνιων διακρίσεων σε Τουρνουά Northen με δίδυμα του Άγγελου Ραμιώτη με τον Γιώργο Ναζίρη αρχικά και με τον Βασίλη Κόκκινο στη συνέχεια.

Η διαδοχή των γενέων κληροδότησε στην Ολυμπιάδα την νέα γενιά Πρωταθλητών και έτσι οι μικρούληδες Γιώργηδες πήραν την σκυτάλη των επιτυχιών από τους προγενέστερους.

 


Ο Γιωργάκης Καμπούρης και ο Γιωργάκης Αναστασιάδης αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Εφήβων Ελλάδος και έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους με αφάνταστες δυνατότητες που τους προίκισε το απίστευτο ταλέντο τους!

Ότι καλύτερο στα παιδιά αυτά και όλες μας οι ευχές μαζί τους και ιδιαίτερα στον Γιωργάκη Καμπούρη που διανύει περίοδο αποκατάστασης από τραυματισμό!

 

Η κλήση τους στην Εθνική ομάδα ήταν θέμα χρόνου και ήδη αυτά τα παιδιά έχουν εκπροσωπήσει την χώρα μας σε δύο μεγάλες  διοργανώσεις. Στο Βαλκανικό Τουρνουά Νέων το 2014 και στους Προολυμπιακούς αγώνες Νέων στην Ρόδο το 2013!

Οι πιτσιρικάδες αυτοί θα αφήσουν εποχή και να μου το θυμηθείτε...

Φέτος στη νέα καλοκαιρινή σεζόν που ξεκίνησε, το κερασάκι στην τούρτα όλων των προηγουμένων ήταν δύο πολύ ευχάριστες ειδήσεις:

1η) Η κλήση στον Εθνικό σχεδιασμό του αθλήματος για τον Άγγελο Ραμιώτη ο οποίος αγωνίστηκε στο Βαλκανικό της Φιλιπούπολης (Βουλγαρία) και κατέλαβε την 5η θέση με δίδυμο τον Στράτο Καβαδά!

και 2η) πριν λίγες μέρες ο Ραμιώτης με τον Γιώργο Αναστασιάδη κατέκτησαν την πρώτη θέση στους άνδρες στο Περιφερειακό Τουρνουά στο Οφρύνιο!

 

Το πιο σημαντικό όμως -αν μπορώ να καταθέσω την γνώμη μου- είναι ότι για πρώτη φορά στις γενιές των Πρωταθλητών της Ολυμπιάδας μπαίνει και γυναικεία παρουσία.

Η μικρούλα Μαριέλλα Αναστασιάδου (14χρονη παρακαλώ...) στο ίδιο Τουρνουά κατέλαβε στο μικτό την 3η θέση ανεβαίνοντας στο βάθρο για πρώτη φορά !!!

Η 14χρονη Μαριέλλα από την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής βραβεύθηκε ως η μικρότερη σε ηλικία αθλήτρια του τουρνουά παίζοντας εξαιρετικό βόλεϊ !!!

Συγχαρητήρια στο κορίτσι αυτό που έρχεται να ανοίξει νέους δρόμους για τη γενιά της και για τον γυναικείο αθλητισμό όλης της περιοχής μας !!!

 

bcvk

bcvk

 Από το 2012 στην Ολυμπιάδα ξεκίνησαν να γίνονται Τουρνουά North με πλήθος κόσμου να τα παρακολουθεί και να βοηθάει όπως μπορεί τους διοργανωτές για την διεξαγωγή και την επιτυχία τους.

Από το καλοκαίρι του 2014 λειτουργούν Summer Camp με πολυμελή τμήματα εκμάθησης του αθλήματος με πολλά μικρά παιδιά (κορίτσια και αγόρια) να μαθαίνουν τα μυστικά του Voley και να γυμνάζονται ιδανικά στις πιο τέλειες συνθήκες που μπορεί να υπάρξουν δίπλα στην θάλασσα και με τους καλύτερους εκπαιδευτές βέβαια, που δεν είναι άλλοι από τους Πρωταθλητές της Ολυμπιάδας με επικεφαλής τον Άγγελο Ραμιώτη!

Η Ολυμπιάδα πρωταγωνιστεί και φέτος το καλοκαίρι αγωνιστικά στις παραλίες όλης της Ελλάδας καθώς και στην φυσική έδρα της στην αγκαλιά του Στρυμονικού σε κλίμακες όλων των ηλικιών και σε επίπεδο υψηλής αγωνιστικής δράσης και οργάνωσης! 

 

Οι γονείς που ενδιαφέρονται να στείλουν τα παιδιά τους στα τμήματα Summer Camp της Ολυμπιάδας μπορούν να επικοινωνήσουν με το 6981778025 ή με το Beach-bar Perroquet και θα λάβουν όποια πληροφορία θέλουν.

Το σημαντικό είναι να στείλουν τα παιδιά στον αθλητισμό και στις αξίες του, συνδιάζοντας έτσι διακοπές, εμπειρίες και άθληση!

Και ιδιαίτερα μάλιστα να τα στείλουν για εκγύμναση στην Ολυμπιάδα, στη γη που γεννά ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!!

Τσολάκης Βασίλης

*(Ευχαριστώ τον Άγγελο Ραμιώτη, τον Γιάννη Πετράκη, τον Γιώργο Καμπούρη και όλους τους φίλους που μου έδωσαν πληροφορίες, φωτογραφίες, υλικό και τις αναμνήσεις τους για να μπορέσω να ολοκληρώσω το αφιέρωμα αυτό στα παιδιά της Ολυμπιάδας. Πιστεύω να κατάφερα κάτι που να αντιστοιχεί στην αξία τους και στην αγάπη τους για τον αθλητισμό..)

 

 tevb

tevb

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ