17ο «Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων» στην Παναγία Σουμελά

psn

psn
Το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», θα πραγματοποιήσει και φέτος το 17ο «Συναπάντημα» της Νεολαίας  Ποντιακών Σωματείων, της τρίτης και τέταρτης προσφυγικής γενιάς των Ποντίων, στους χώρους του Ιερού Προσκυνήματος, της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας από 16 έως 19 Ιουλίου 2015. Πλήθος εκδηλώσεων, που στοχεύουν στην αλληλογνωριμία των νέων καθώς και στη διατήρηση των ηθών και εθίμων της παράδοσής μας.

Το πρόγραμμα του Συναπαντήματος, περιέχει διαλέξεις-εισηγήσεις, από αξιόλογους επιστήμονες ιστορικούς και ερευνητές με θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό, παρουσιάσεις, παρουσίαση δράσεων των νέων του κάθε Σωματείου καθώς και Ποντιακές παραδοσιακές βραδιές, με Ποντιακό θέατρο και Ποντιακό γλέντι.Το φετινό συναπάντημα αναμένεται, να το παρακολουθήσουν περισσότεροι από επτακόσιοι εκπρόσωποι Ποντιακών σωματείων, εκπρόσωποι ομοσπονδιών, νέοι και νέες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι νεολαίοι θα συναντηθούν στο χώρο της μονής και θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν ποντιακό θέατρο, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, ποντιακή κουζίνα και άλλα δρώμενα, διατρανώνοντας τη θέληση τους για τη συνέχεια, τη διατήρηση και ανάδειξη της παράδοσης, των ηθών και εθίμων του πόντου.

«Θα στείλουμε ακόμη μια φορά μήνυμα ενότητας, αποφασιστικότητας και ελπίδας, σε μια περίοδο, που ο τόπος μας περνάει δυσκολίες, σε ένα σκληρό και κακοτράχαλο περιβάλλον» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το συναπάντημα διοργανώνεται εδώ και δεκαεπτά χρόνια με πρωτοβουλία του προσκυνήματος και του σωματείου «Παναγία Σουμελά».

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους νέους και την οργανωτική επιτροπή του συναπαντήματος, καθώς και τα μέλη του προσκυνήματος που συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Γιώργος Τανιμανίδης.

Η τελετή λήξης θα γίνει την Κυριακή, όπου νεολαίοι με παραδοσιακές στολές θα σχηματίσουν με τα σώματά τους τη φράση «Ο Πόντος Ζει».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ