xk

xk
Όλα άρχισαν στο Τόρσχαβν των Νήσων Φερόες μετά το παχνίδι της Εθνικής μας εκεί. Το αντίο του Κώστα Χωρούδα, του Κάπταιν του Αετού Άνω Σταυρού έχει τις ρίζες του σε εκείνη την πικρή ημέρα για τον Ελληνικό Αθλητισμό και το ποδόσφαιρο μας.

 

Όμως αν και οι ρίζες του αποχωρισμού του Καπετάνιου του Αετού από τα πάτρια εδάφη βρίσκονται στην μέρα του αγώνα της Εθνικής Ελλάδας ποδοσφαίρου, τα αίτια είναι σίγουρα περισσότερα και πολύ πιο περίπλοκα και ίσως ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης να φέρνουμε και εμείς ως τοπικό μέσον ενημέρωσης που με τα δημοσιεύματα μας συμβάλαμε στο να φτάσει η φήμη και το ταλέντο του Κώστα Χωρούδα μέχρι την πιο μακρινή γωνιά του Ατλαντικού Ωκεανού...

Αλλά ας πάρουμε τα πραγματα με την σειρά τους:

Λίγους μήνες πριν όπως είπαμε η Εθνική Ελλάδος ανέβηκε στην πρωτεύουσα των Φερόες για να αγωνιστεί για τα προκριματικά του Euro 2106.

Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι φίλαθλοι στον Στρυμονικό κόλπο στις νήσους Φερόες κατοικεί εδώ και χρόνια η Θεία του Κώστα η κα Αναστασία η οποία είναι παντρεμένη με τον κ. Όλαφ Χόλμφαργκερν ο οποίος ασχολείται με ναυτιλιακές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα με την αλιεία στα νερά του Ατλαντικού.

Ο Κάπταιν του Αετού, ένθερμος υποστηρικτής της Εθνικής Ελλάδας δεν έχασε την ευκαιρία (αφού πήρε την απαραίτητη άδεια από τον Αετό...) να ταξιδέψει λοιπόν μαζί με την ομάδα και να μείνει μερικές μέρες στους συγγενείς του για να ξεκουραστεί μακριά από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Β΄ κατηγορίας της ΕΠΣΜ που τον είχαν καταβάλει.

 

aerst

aerst

Στο διάστημα που έμεινε στα νησιά εκείνα ο Κώστας Χωρούδας εκτός από τις αγαπημένες του βόλτες με αερόστατο πάνω από τα νησιά Φερόες, επισκέπτονταν καθημερινά το ξενοδοχείο της Εθνικής Ελλάδος, γνωρίστηκε με τον προπονητή κ. Σέρτζιο Μαρκαριάν και πήρε μέρος σε όλα τα διπλά των προπονήσεων αντυπωσιάζοντας τους πάντες !!!

Την τελευταία ημέρα της παραμονής του στα Φερόε ο Κώστας παρακολούθησε το παιχνίδι της Εθνικής μας παρέα με τον Θείο του Όλαφ και τα ξαδέρφια του Κριστιάν και Αγκάτε Χόλμφαργκερν.

Αφού τελείωσε ο αγώνας της Εθνικής και μετά την πικρή ήττα που γνώρισε η Ελληνική ομάδα, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο προπονητής των Φερόε κ. Λ. Όλσεν δήλωσε πως αν η ομάδα του ενισχυθεί με έναν - δύο ακόμα αξιόλογους ποδοσφαιριστές θα μπορέσει να διεκδικήσει μέχρι και την πρόκριση της στα τελικά του Euro 21016.

Τότε ο προπονητής της Ελλάδας κ. Σέρτζιο Μαρκαριάν κάλεσε στο πάνελ τον Κάπτεν του Αετού και του πρότεινε να έρθει να εργαστεί στις Αλιευτικές επιχειρήσεις του θείου του αλλά και ταυτόχρονα να πάρει την τοπική ιθαγένεια και να αγωνιστεί στην Εθνική των Νήσων Φερόες !!! 

xrm

xrm

*(Να σημειώσουμε εδώ πως λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας των νήσων Φερόε ως το πιο απομακρυσμένο κατοικίσιμο σημείο του Βορείου ημισφαιρίου, υπάρχει ειδική παράγραφος στο Σύνταγμα του κρατιδίου αυτού να απονέμει την τοπική ιθαγένεια όπου κριθεί απαραίτητο μέσα σε δύο εβδομάδες)

Έτσι λοπόν η πρόταση στην πιο επίσημη μορφή της έπεσε στο τραπέζι ...

Όλα έγιναν πολύ, μα πολύ γρήγορα ...

Το δέλεαρ για τον αρχηγό του Αετού μεγάλο!

Θέση στην Εθνική Φερόε και προοπτική να αγωνιστεί σε ένα Πανευρωπαικό Τουρνουά καθώς και επαγγελματική αποκατάσταση στα Αλιευττικά σκάφη του θείου του όπου μαζί με τον ξάδερφό του τον Κριστιάν θα έλεγχαν από κοινού τον τον τεράστιο στόλο του κ. Χόλμφάργκερν.

Το δίλημα όμως να αποχωριστεί την Πατρίδα και τον αγαπημένο του Αετό, ακόμα μεγαλύτερο !!!

Πως να αφήσει πίσω του την αγαπημένη πατρίδα την ομάδα που τον ανέδειξε και τον κόσμο που τον λατρεύει;

Η καρδιά του και το μυαλό του χωρίστηκαν σε δρόμους διαφορετικούς που ο καθένας τον καλούσε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ...

Τελικά, κάτι η κρίση και η επαγγελματική ανασφάλεια για ένα νέο παιδί στην Ελλάδα, κάτι οι πιέσεις του ισχυρου άνδρα της ueffa του κ. Μισέλ Πλατινί, κάτι ο μισθός του συμβολαίου του που ανέβηκε σε μυθικά επίπεδα, κάτι οι Σκανδιναυές κοπελιές που έχουν ξανθά μαλιά και γαλανά μάτια, ο Κάπτεν του Αετού λύγισε και υπόγραψε δελτίο με την Εθνική των Νήσων Φερόες !!!

 

atln

atln

Το νησιωτικό συγκρότημα των Φερόων Νήσων θα είναι πλέον το νέο σπίτι του Κώστα Χωρούδα και αποτελείται από συνολικά δεκαοκτώ νησιά μεταξύ της Νορβηγικής θάλασσας και του βόρειου Ατλαντικού ωκεανού, σχεδόν στη μέση της απόστασης μεταξύ της Νορβηγίας και της Ισλανδίας.

Η συνολική τους έκταση ανέρχεται σε 1.399 τετρ. χλμ., με μήκος ακτογραμμής 1.117 χλμ.

Εκεί ο παλιός Καπετάνιος του Αετού θα τρέχει να γυμνάζεται για να είναι ετοιμος για το Euro 2016.

 Τα νησιά Φερόες είναι γενικά βραχώδη με χαμηλές κορυφές, ενώ οι ακτές είναι γενικά απόκρημνες.

Τα νησιά έχουν τις ψηλότερες βραχώδεις ακτές σε όλη την Ευρώπη, και ορισμένες από τις ψηλότερες παγκόσμια. 

Να προσέχεις Κώστα !!!

 

kpt

kpt

Οι φυσικοί πόροι του νησιωτικού συμπλέγματος περιλαμβάνουν την αλιεία και την φαλαινοθηρία που τώρα με τον νέο Καπετάνιο τον Κώστα Χωρούδα, στον στόλο του κ. Χολμφάργκερν αναμένεται να μην αφήσει φάλαινα για φάλαινα σε όλη την θάλασσα !!!

Ο Καπετάνιος του Αετού από τον Άνω Σταυρό στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού !

Έτσι το θέλησε η μοίρα.

Κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα πλέον, παρά μονάχα να αναπολεί τα περασμένα μεγαλεία μέσα στα ερασιτεχνικά γήπεδα μας και τις στιγμές που ο Κώστας Χωρούδας έβαζε μπροστά στην εστία του Αετού όλο το κορμί του και όρθωνε ένα νέο Σινικό τείχος από όπου δεν μπορούσε να περάσει κανείς επιθετικός !!!

Να είσαι καλά Καπετάνιο μας και έτσι όπως θα αρμενίζεις τα πέλαγα του Ατλαντικού να θυμάσαι και καμιά φορά την πατρίδα, τις όμορφες στιγμές που μας χάρισες μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ !

 

xrd

xrd

*Καλή θητεία Κώστα. Με το καλό να πας στρατιώτης και γρήγορα κοντά μας !!!

Τσολάκης Βασίλης

Με το καλό Κώστα !!!

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ