Ευαγγελισμός Δήμου Βόλβης: 5η Γιορτή Τσίπουρου - Γνήσια Παράδοση όσο το απόσταγμα της!

ts

ts
Στον Ευαγγελισμό του Δήμου Βόλβης η Γιορτή Τσίπουρου είναι πάντα μια παράδοση μεγάλη και γνήσια. Μεγάλη όσο η απαράμιλη Ποιότητα του τσίπουρου που παράγεται στο χωριό και γνήσια όσο η ατόφια κληρονομιά όλων των μυστικών της απόσταξης που έρχεται από τα βάθη της ιστορίας.

 

Γύρω στα πρώτα Σάββατα κάθε Οκτώβρη, τα τελευταία χρόνια και μετά απο πρωτοβουλία  και φιλότιμες προσπάθειες του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευαγγελισμού, καθιερώθηκε η γιορτή τσίπουρου δίπλα στο παραδοσιακό αποστακτήριο που υπάρχει στο χωριό.

 

ts2

ts2

 

Φέτος η 5η κατά σειρά Γιορτή Τσίπουρου θα γίνει το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 και όπως πάντα οι φιλόξενοι κάτοικοι του Ευαγγελισμού του δήμου Βόλβης γιορτάζουν για ακόμα μια χρονιά τη νέα παραγωγή τους με γλέντι, χορό, φαγητό και μπόλικο τσίπουρο για όλους τους φιλοξενούμενους τους!
Στον Ευαγγελισμό και στους πρόσφυγες κατοίκους του, η αμπελοκαλλιέργεια ήταν γνωστή από τα παλαιότερα χρόνια, αναπόφευκτα έτσι λοιπόν η παραγωγή τσίπουρου στο παραδοσιακό καζάνια θεωρείται  από όλους ιεροτελεστία και διατηρεί όλα τα στοιχεία και τα μυστικά της παράδοσης της.
Την ημέρα αυτή  προσφέρεται στους παρευρισκόμενους άφθονο τσίπουρο και γίνεται μεγάλο ολονύχτιο γλέντι με ηχους των τοπικών οργάνων και παραδοσιακής κυρίως μουσικής που ξεσηκώνει τους πάντες και τα πάντα!

 ts3

ts3

 

“Σας περιμένουμε να γνωρίσετε από κοντά την παραδοσιακή διαδικασία απόσταξης του σταφυλιού στο μεγάλο καζάνι του χωριού και να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας σχετικά με την διαδικασία παραγωγής του τσίπουρου''

Με εκτίμηση:

Πολιτιστικός Σύλλογος Ευαγγελισμού

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ