Αμφίπολη: Λαμπρός ο 1ος Βρασίδειος Aγώνας Δρόμου για την Ιστορία του Τόπου

vrs

vrs
Δεκάδες αθλητές, καθώς και μαθητές σχολείων του νομού Σερρών πήραν μέρος στον Α΄ Βρασίδειο Αγώνα δρόμου που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στις 25/10 στην Αμφίπολη.

 


Μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας για την ανάδειξη της ιστορίας της Αμφίπολης έστειλαν οι κάτοικοι της περιοχής.Η διοργάνωση του Α’ Βρασίδειου δρόμου, δεν είχε τη μορφή διαμαρτυρίας που συνδέεται με τις εξελίξεις της ανασκαφής στον τύμβο Καστά , αλλά ήταν ένα ξεκάθαρο συμμετοχικό παρόν των κατοίκων για τον τόπο τους. Και το παρόν αυτό ήταν ουσιαστικό.

Το σύνθημα «Τρέχουμε για την Αμφίπολη γνωρίζουμε την ιστορία της» αναδεικνύει μέσω του αθλητισμού το «καθαρό και το ιδεώδες». Δεκάδες αθλητές και μαθητές σχολείων του νομού Σερρών πήραν μέρος σ ένα ξεχωριστό αγώνα που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο δημοτικό διαμέρισμα της Αμφίπολης.

  Έτρεξαν για να δούν από ψηλά, από την κορυφή του λόφου της Ακρόπολης, το λιμάνι της Αρχαίας Ηιώνος, της σημαντικότερης ναυτικής βάσης των Περσών στην εκστρατεία κατά της Ελλάδος το οποίο κατέλαβε ο στρατηγός Κίμων ο Αθηναίος το 476πΧ .


Αναζήτησαν να μάθουν για το αρχαιότερο πόλισμα των εννέα οδών και την ίδρυση της Αμφίπολης στα χρόνια του Περικλή το 437πΧ , ώστε να γνωρίζουν για την πτώση της Αμφίπολης στους Σπαρτιάτες και την αιτία που εξορίστηκε από την Αθήνα ο Θουκιδίδης, για την μάχη της Αμφίπολης το 422πΧ και τον Βρασίδα.


Ειδαν το χρυσοφόρο Παγγαίο, τον Καστά, την μοναδική αρχαία γέφυρα στο κόσμο, το σημείο απόπλου του στόλου του Μέγα Αλέξανδρου .

Και πέρα και πάνω από όλα αυτά, το Αρχαίο Γυμνάσιο και τον μοναδικό σωζόμενο ακέραιο κανόνα λειτουργίας του

Εκατοντάδες τουρίστες συγκεντρώθηκαν για μια ακόμη φορά έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο για να παρακολουθήσουν τον τερματισμό αλλά και να ξεναγηθούν στους αρχαιολογικούς χώρους.

 Ο Αλέξανδρος Θ. Κοχλιαρίδης ως Πρόεδρος του Δημοτικού διαμερίσματος Αμφίπολης φρόντισε για όλες τις λεπτομέρειες.
«Βάζουμε πλάτη στην περιοχή μας για την αναδείξουμε ακόμη περισσότερο. Ο πολιτιστικός θησαυρός που έχουμε είναι ανεκμετάλλευτος».

Ο στενός συνεργάτης της Κατερίνα Περιστέρη οραματίζεται την εξέλιξη, βλέποντας τις προοπτικές ανάπτυξης.
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σ όλα αυτά που θα μας έρθουν».

Αποφασισμένος να συμβάλλει ουσιαστικά στον τόπο του προτρέπει τους κατοίκους να δραστηριοποιηθούν.
«Δεν είναι μόνον ο αγώνας αλλά και η ίδρυση του πρώτου Πολιτιστικού Συλλόγου στην Αμφίπολη που είναι ένα καλό βήμα για μας. Η συλλογική προσπάθεια αποκτά δύναμη»

Ο Α’ Βρασίδειος δρόμος διοργανώθηκε από τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ,την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών, το Δήμο Αμφίπολης και τον ΕΟΣ Ροδολίβους .


Ανέδειξε και ένα άλλο χαρακτηριστικό των κατοίκων της περιοχής και αυτό δεν είναι άλλο, από τη φιλοξενία.


Amfipolinews.gr

 
 


Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ