Πετρίδης Πέτρος: Φιλαδέλφειο - Ανοιξιά - Ξηροπόταμος - Μαυρούδα: ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!

ptp

ptp
Με μια πορεία και παρουσία τεσσάρων και βάλε, δεκαετιών πίσω του ο Πέτρος Πετρίδης έχει αφήσει βαθιά χαραγμένη και ανεξίτηλη την δική του σφραγίδα προσφοράς και ήθους στον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό της ευρύτερης περιοχής μας.

 

Έχει αγωνιστεί με μεγάλες διακρίσεις σε αρκετές ομάδες στην καριέρα του και έχει εργαστεί με μεγάλες επιτυχίες σε ακόμα περισσότερες.

Τελευταία μεγάλη επιτυχία του κόουτς ήταν η περσινή άνοδος του ΜΑΣ Στίβους για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣΜ.

Ο Πέτρος από το σημείο αυτό και μετά απασφάλισε (κακώς κατά την γνώμη μου γιατί έχει πολλά ακόμα να προσφέρει!) τους ''μάχιμους διακόπτες'' του και ζει ήσυχος και χωρίς το άγχος του πρωταθλητισμού στο Φιλαδέλφειο του Δήμου Βόλβης.

Το σαράκι όμως του αθλητισμού δεν αφήνει κανέναν από όσους το έχουμε να ησυχάσει...

 

mplk

mplk

Από το καλοκαίρι που μας πέρασε και μετά ο Πέτρος ονειρεύεται και πασχίζει να δημιουργηθεί μια ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ στον ορεινό όγκο μας για τα μικρά παιδιά των οικισμών μας!

Μαυρούδα, Ξηροπόταμος, Φιλαδέλφειο και Ανοιξιά συνθέτουν μια μεγάλη και αστείρευτη δεξαμενή ανθρώπινου δυναμικού που αν καλιεργηθεί σωστά και υπεύθυνα από τις μικρές ηλικίες θα μπορέσει να μεγαλουργήσει.

Τα παιδιά στα χωριά μας αυτά είναι διψασμένα να βιώσουν και να γνωρισουν εμπειρίες, να παίξουν, να ψυχαγωγηθούν, να αθληθούν και γιατί όχι όσα ξεχωρίσουν να προχωρήσουν ένα βήμα ή πολλά βήματα παραπέρα.

Τα παιδιά όλων αυτών των οικισμών αξίζουν το δικαίωμα στο όνειρο αυτό !!!

Ο κόουτς Πετρίδης έχει όλο τον χρόνο την διάθεση και την δύναμη να ασχοληθεί μετα παιδιά αυτά. Ήδη έχει ξεκινήσει ενέργειες και συζητήσεις με παράγοντες των τοπικών ομάδων των οικισμών του ορεινού όγκου και έχει καταθέσει το όνειρο αυτό σε διαβούλευση ώστε να βρεθούν οι καταλληλότερες προοπτικές για την δημιουργία της Ακαδημίας αυτής.

Στο πλευρό του βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο Γιώργος Μπλέτσας του Άρη Ξηροποτάμου και αναμένεται σύντομα να στηρίξει και η διοίκηση του ΠΑΟΚ Ανοιξιάς, όπως επίσης και πρώην παράγοντες της Δόξας Μαυρούδας που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν συμμετέχει σε επίσημα πρωτάθληματα.

Μέσα στα σχέδια της δημιουργίας της Ακαδημίας περιλαμβάνεται η αξιοπίοιηση του γηπέδου του Αστέρα Φιλαδελφείου που έχει πάψει από χρόνια να υπάρχει, ώστε οι προπονήσεις των παιδιών να γίνονται εκεί χωρίς να επιβαρυνθεί κανένας εν ενεργεία σύλλογος και η απόσταση μεταξύ των οικισμών να μοιραστεί ισόποσα.

Μιλήσα για το ζήτημα αυτό με τον Πέτρο και είδα την μεγάλη του δίψα και θέληση να γίνει πραγματικότητα η Ακαδημία αυτή.

Στο ξεκίνημα του εγχειρήματος αυτού όμως θα χρειαστεί κάθε δυνατή βοήθεια από παντού.

Μέσα από αυτές τις ηλεκτρονικές σελίδες αυτές που έχουν προβάλει τόσο τα σωματεία της περιοχής απευθύνω μια μεγάλη παράκληση σε όλους τους ανθρώπους τυ ερασιτεχνικού κόσμου μας και σε όλους τους φιλάθλους που αγαπούν τον αθλητισμό και τη νεολαία μας.

Όπου περισεύει μια μπάλα, ένας κώνος, ένα δίχτυ κάπου σε μια γωνιά ή αν μπορεί οποιοδήποτε σωματείο μας να προσφέρει κάτι παραπάνω ας το κάνουμε.

Ας σταθούμε δίπλα στα παιδιά των οικισμών του ορεινού όγκου στο ξεκίνημα τους και στον άνθρωπο αυτόν που είνια πρόθυμος να προσφέρει τις γνώσεις και τον χρόνο του γι΄ αυτά.

Μια μεγάλη παράκληση επίσης στους ανθρώπους των εν ενεργεία Ακαδημιών μας όταν υπάρξει επίσημη πρόσκληση να βρεθούν με τα τμήματα τους στο Φιλαδέλφειο για να αγωνιστούν με τη νέα Ακαδημία να το πράξουν με όλη τους την καρδιά για να στηρίξουν και εκείνα με την σειρά τους το εγχείρημα αυτό.

Και το ξέρω ότι θα γίνει έτσι γιατί όλες οι Ακαδημίες μας έχουν αποδείξει χρόνια τώρα την συνεργασία μεταξύ τους και την προσφορά τους στον αθλητισμό.

Το όνειρο του Πέτρου αξίζει να στηριχτεί από κάθε πλευρά.

Πέρα από το να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά, θα είμαστε καθημερινά στο πλευρό του Πέτρου και όλων όσων βοηθήσουν στην ίδρυση της Ακαδημίας αυτής για ότι χρειαστούν και για ότι θελήσουν.

Και ο Πέτρος το γνωρίζει αυτό. 

Σημασία έχει όμως να στηρίξουν οι τοπικές κοινωνίες: γονείς, παιδιά, φίλαθλοι, παράγοντες, όλοι οι κάτοικοι μαζί, την Ακαδημία αυτή.

Πρόκειται για μια τεράστια ευκαιρία τώρα που βρέθηκε ο άνθρωπος αυτός, για όλους τους οικισμούς μας στον ορεινό όγκο και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά της συγκεκριμένης περιοχής.

Μπορούν να μάθουν πολλά δίπλα στον δάσκαλο αυτόν και να διδαχτούν πράγματα ακόμα και πέρα από τα αθλητικά δρώμενα, που θα τους χρησιμεύσουν για μια ολόκληρη ζωή.

Φαντάζεται κανείς το παρατημένο γήπεδο στο Φιλαδέλφειο να ξαναγεμίσει με κόσμο σε προπονήσεις, σε παιχνίδια, σε τουρνουά και με παιδικές φωνές και φατσούλες που θα έρχονται για να διδαχθούν αγωγή μέσα στις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού;

Φαντάζεται κανείς πόσα και πόσα παιδιά θα γεμίσουν χαρά, υγεία, γνώσεις και δύναμη;

Φαντάζεται κανείς πόσο μεγάλο θα είναι το ώφελος για όλους τους οικισμούς μας;

Ε, τότε γιατί να μη γίνει;

Τσολάκης Βασίλης

 

 kp

kp

Τα μικρά παιδιά έχουν σίγουρα ιδιαιτερότητες που πρέπει να γνωρίζουμε και να σεβόμαστε.

Δεν είναι απλώς μικρότερα σε μέγεθος από τους μεγάλους, αλλά σκέφτονται και ενεργούν με διαφορετικά κριτήρια. Επίσης, κατανοούν και αντιλαμβάνονται πολύ περισσότερα από αυτά που εμείς νομίζουμε. Το ποδόσφαιρο είναι και πρέπει να είναι, πάντα ένα παιχνίδι γι' αυτά.

 

Μέσα από αυτό το παιχνίδι, οι προπονητές δεν αναζητούν μόνο τα "ταλέντα", ούτε ασφαλώς δημιουργούν μόνο τα νέα μεγάλα αστέρια του μέλλοντος.

 

Μέσα από τον αθλητισμό διαμορφώνονται άνθρωποι με σωστή αθλητική παιδεία, προάγεται η συνεργασία και η κοινωνικότητα.

Οι μικροί αθλητές μαθαίνουν να θέτουν στόχους και να αγωνίζονται να τους πετύχουν, με λίγα λόγια συμβάλουν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς τους.

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ