Σύλλογος Νέων Ξηροποτάμου: Παραδοσιακά Γλυκά κουταλιού και Λικέρ επί το έργον

glk

glk
Ο Σύλλογος Νέων Ξηροποτάμου προχωράει στη δημιουργία διαφορών γλυκών του κουταλιού και λικέρ από φυσικά προϊόντα του χωριού!

 

Ανάμσεσα σε όλες τις άλλες ατέλειωτες δραστηριότητες των παιδιών του Ξηροποτάμου, έρχεται να προστεθεί και το νέο τους εγχείρημα το οποίο αποβλέπει τόσο στην οικονομική ενίσχυση του συλλόγου, όσο και στην προβολή των τοπικών φυσικών προιόντων και αγαθών της περιοχής τους.

 

Οι πατροπαράδοτες Ποντιακές συνταγές ξεσηκώθηκαν από τις γιαγιάδες και τους παπούδες του Ξηροποτάμου και οι κατσαρόλες έπιασαν δουλειά στο στέκι του συλλόγου.

Τα παιδιά ήδη έφτιαξαν με πολύ μεράκι το πρώτο τους γλυκό κυδώνι και οι γευστικές εντυπώσεις από όσους δοκίμασαν ήταν εξαιρετικές !!!

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλα γλυκά καθώς και παραδοσιακά λικέρ που φτιάχνονταν από τα βάθη της ιστορίας στην περιοχή του Πόντου.

Στα σχέδια τους περιλαμβάνεται σε σύντομο μέλοντα χρόνο και κάποια έκθεση με την προβολή των προιόντων αυτών για να τα γνωρίσει ο κόσμος και να αρχίσουν οι πωλήσεις τους για την ενίσχυση του συλλόγου.

 

 

Οι νέοι του ξηροποτάμου ευελπιστούν ότι την Άνοιξη θα είναι έτοιμοι και στον τομέα της συσκευασίας των γλυκών και των λικέρ τους, έτσι ώστε να μπορούν να προσφερθούν και ως δώρα σε καλαίσθητες παρουσίες.

Ήδη εξατάζουν μία σειρά προτάσεων τόσο για τα βαζάκια που θα φτιάξουν, όσο και για τα μπουκάλια του λικέρ που θα ζωγραφίσουν και θα εμφιαλώσουν.

Καλή επιτυχία και καλές παραγωγές !!!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ