Βρασίδας Βρασνών - ΑΕ Αγίου Γεωργίου: Μεγάλο παιχνίδι - Μεγάλη κιτρινόμαυρη νίκη στο 90+

tva

tva
Στο παιχνίδι μη πηγαίνεις ποτέ φαγωμένος, αλλά πάντα διψασμένος. Διψασμένος για τη νίκη ... Σαν να ΄τανε χθες που άκουγα στα αυτιά μου τα λόγια των παλιών εκεί στο χαλικιένο παλιό γήπεδο του Σταυρού, όταν παιδάκια τότε πηγαίναμε και βλέπαμε πραγματικούς θρύλους όπως ο συγχωρεμένος ο Δημητρέλος να αγωνίζονται.

 

Και ήτανε χθες που στις κερκίδες του Βρασίδα Βρασνών βλέποντας το ντέρμπυ Βρασίδα - ΑΕ Αγίου Γεωργίου, έφερα στο μυαλό μου τα λόγια του αγαπημένου Δημητρέλου, του δάσκαλου αμέτρητων γενεών που ακούμπησαν την μπάλα σε όλη την περιοχή μας.

Ο πιο διψασμένος για τη νίκη θα την πάρει στο τέλος.

Οι παλιοί κάτι παραπάνω ξέρανε και όλα τα λόγια τους ήτανε μαθήματα με διαχρονική αξία. Πέρα από κάθε αγωνιστική αξία και ικανότητα στα πραγματικά μεγάλα παιχνίδια, στα αληθινά ντέρμπυ, στους αγώνες που ζυγιάζεται κάτι παραπάνω η καρδιά, η δίψα για τη νίκη σου δίνει ένα σκαλοπάτι παραπάνω για να φτάσεις εκεί που θέλεις.

Και η ΑΕ Αγίου Γεωργίου ήρθε πράγματι στο ντέρμπυ πιο διψασμένη για τη νίκη.

Το ήθελε περισσότερο. Το έβλεπες στα μάτια τους. Οι παίκτες, ο κόσμος της, η διοίκηση, ο κόουτς, όλη η Ασπροβάλτα διψούσε για τη νίκη αυτή.

 

tv

tv

Και την πήρε καθαρά, λεβέντικα και παλικαρίσια παλεύοντας μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, όταν ο Φώτης Κοσμάς έστελνε την μπάλα στα δίχτυα του Χρηστάκη Μπαρμαξίδη και έτρεχε να γίνει κουβάρι με όλους τους άλλους συμπαίκτες του χωρίς καλά-καλά να προλάβει να γυρίσει στο γήπεδο, αφού ο διαιτητής σφύριξε την λήξη.

Η ΑΕ Αγίου Γεωργίου ήθελε πολύ αυτή τη νίκη που την φέρνει στο κόλπο της ανόδου αφού πλασαρίστηκε στην 4η θέση συνολικά με 12 βαθμούς μέχρι τώρα και γεμίζει πλέον με αισιοδοξία για την συνέχεια.

Την ήθελε επίσης και για να ξανακάνει ένα νέο αγωνιστικό ξεκίνημα με όλα τα στελέχη της μέσα στο χορτάρι και να αφήσει πίσω της όλα όσα την ταλαιπώρησαν στο τέλος της περσινής χρονιάς και στο πρώτο διάστημα του πρωταθλήματος με τις γνωστές απουσίες.

Ιδιαίτερα μετά την επιστροφή του Μπόγκι Πετρώφ, των δίδυμων Νίκου και Φώτη Κοσμά και τον τελικό σχηματισμό του έμψυχου δυναμικού που δίνει την δυνατότητα πλέον στον Γιώργο Ανδρεάδη να δουλέψει με συγκεκριμένα πρόσωπα και.. σχήματα πάνω στην ενδεκάδα (και τα εκάστοτε αναλόγως των αγώνων..) πλάνα του, η ΑΕ Αγίου Γεωργίου θα αποτελέσει και πάλι φόβητρο για όλους στον όμιλο μας και να μου το θυμηθείτε.

 

t1

t1

Απουσίες είχε και ο Βρασίδας βέβαια και μάλιστα μεγάλες και σοβαρές. Από εκείνες που λέμε αβάσταχτες.

Ο Χαλκιάς στην Γερμανία και ο Πασσαλής στην Αμερική. Ο Μελίδης με ένα γόνατο στην κερκίδα και ο Μπαμπίνος ο Παπαθανασίου και εκείνος εκτός μάχης την τελευταία στιγμή.

Μα και πάλι έτσι ο Βρασίδας όχι μόνο πάλεψε το παιχνίδι, αλλά όλα τα παδιά που επιστρατεύθηκαν αγωνίστηκαν σαν λιοντάρια και σίγουρα το 90+ να τους πόνεσε έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας.

Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η ομορφιά του και αυτή η μαγεία του.

Το παιχνίδι ανάμεσα στον Βρασίδα και στην Ασπροβάλτα θα μπορούσε να έχει οποιοδήποτε αποτέλεσμα και πάλι όλοι μας, ανάλογα την κουβέντα, να λέγαμε πως θα ήταν δίκαιο.

Και οι δύο ομάδες είχαν τις μεγάλες στιγμές τους και τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες τους, που θα μπορούσαν να αλλάξουν την ιστορία του αγώνα.

Όμως το ντέρμπυ στο 90+ έγραψε Βρασίδας - Ασπροβάλτα 2-3 και οφείλουμε όλοι να υποκλιθούμε στο καθαρό αντρίκιο πάθος και στη θέληση που είχαν οι κιτρινόμαυροι μέχρι την τελευταία στιγμή.

Και εδώ θα πρέπει να πούμε ότι τα παιχνίδια αυτά δεν θα πρέπει να αφήνουν κανέναν παραπονούμενο.

 

tvc

tvc

Είναι από τα παιχνίδια εκείνα που γεμίζουν τα γήπεδα, που θα τα θυμόμαστε για πολλά χρόνια, που μπορούμε να κάνουμε ατέλειωτες συζητήσεις για τα αν και τα ίσως τους, για τα μήπως και τα γιατί τους και που μπορουμε να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε στην παρέα.

Αναμφίβολα όμως ο πρώτος που κερδίζει από τα μεγάλα παιχνίδια αυτά είναι ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο για όσους το αγαπούν.

Κερδισμένα είναι πάντα φυσικά και τα παιδιά των ομάδων μας που αγωνίζονται στα παιχνίδια αυτά για τις εμπειρίες που αποκτούν και αξίζουν τον σεβασμό όλων μας για τις προσπάθειες τους και για το υψηλό επίπεδο του ευ αγωνίζεσθαι που έχουν μεταξύ τους.

Ανατροπές και αποτελέσματα που πότε θα κάνουν χαρούμενο τον έναν ή τον άλλα πάντα θα υπάρχουν.

Εκείνο που πρέπει να υπάρχει όμως πρώτα απ΄ όλα είναι: Να υπάρχουν αυτά τα μεγάλα ντέρμπυ !!!

Όλα τα υπόλοιπα θα τα βρούμε στην πορεία. Χαρές και λύπες θα έρθουν και θα ξανάρθουν για όλους. Η πορεία μετράει.

Καλή πορεία και καλή συνέχεια και στις δύο ομάδες μας.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν και στον κόσμο που γέμισε το γήπεδο και έδωσε ένα τόσο ξεχωριστό δυναμικό και ποδσφαιρικό χρώμα μέσα στο καλύτερο επίπεδο !!!

Τσολάκης Βασίλης

 

tvb

tvb

 

Πάλεψε αλλά λύγισε στο τέλος....

 

Την πρώτη του εντός έδρας ήττα με σκορ 2-3 γνώρισε ο Βρασίδας Βρασνών με αντίπαλο στην Α.Ε. Αγ. Γεωργίου, αγωνιζόμενος και αυτή την φορά με πάρα πολλές απουσίες.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να κρατούν ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του Μιχάλη Τσοπένη, ενός νέου παιδιού που πριν δυο χρόνια έφυγε από κοντά μας τόσο άδικα. Το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε ως ομάδα ήταν να τιμήσουμε την μνήμη του και να αγωνιστούν οι ποδοσφαιριστές μας με μαύρα περιβραχιόνια.

Και σίγουρα καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε αυτό το παιδί είναι να δώσουμε το παρών στις 11 Νοεμβρίου το πρωί στην εθελοντική αιμοδοσία της τράπεζας αίματος του γυμνασίου Αγ. Γεωργίου, που φέρει μάλιστα και το όνομά του.

Όταν γίνεται μια τέτοια εισαγωγή για ένα μικρό παιδί που θα έπρεπε σήμερα να κερνάει τους φίλους του, ανήμερα της γιορτής του, το αγωνιστικό όχι μόνο περνάει σε δεύτερη μοίρα, αλλά σε κάνει να σκέφτεσαι ότι οι ήττες και οι νίκες έχουν μικρότερη σημασία από το να απολαμβάνεις το ίδιο το παιχνίδι με αυτούς που έχεις δίπλα σου αλλά και απέναντι σου.

Επειδή όμως πρέπει να πούμε και λίγα πράγματα για το παιχνίδι, η ομάδα μας σήμερα ηττήθηκε δίκαια από την ομάδα της Ασπροβάλτας με σκορ 2-3 αφού για ακόμα μία φορά οι απουσίες μας ήταν πολλές και σημαντικές και δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε παιχνίδι κατοχής, όπως και συνηθίζουμε.

 

v1

v1

Το πρώτο ημίωρο του αγώνα ανήκει αποκλειστικά στην ομάδα της Ασπροβάλτας η οποία μας πίεσε, είχε κατοχή μπάλας και κατάφερε να προηγηθεί στο 27ο λεπτό. Από το 35ο λεπτό του αγώνα και μετά οι ποδοσφαιριστές μας κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν μέχρι την λήξη του ημιχρόνου να φτάσουν στην ανατροπή, πρώτα με τον Δημήτρη Παπαγερούδη στο 35ο λεπτό και στο 40ο λεπτό με τον Ντίνο Κυπαρίσση, μετά από εκπληκτική κούρσα και ασίστ του Κώστα Καδούδη.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε και πάλι την ίδια εικόνα όπως το πρώτο. Τα πρώτα 35 λεπτά ανήκαν στην Ασπροβάλτα η οποία στο 50ο λεπτό ισοφάρισε και μέχρι το 80ο λεπτό θα μας πιέσει πολύ.

Από το 80ο λεπτό και μετά η ομάδα μας θα αντιδράσει και θα χάσει μοναδικές ευκαιρίες με τους Άγγελο Κυπαρίσση στο 82ο λεπτό και Κώστα Καδούδη στο 85ο να πάρει και πάλι κεφάλι. Και ενώ όλα έδειχναν ότι το ντέρμπι θα έληγε ισόπαλο, στην τελευταία φάση του αγώνα οι ποδοσφαιριστές της Ασπροβάλτας θα σκοράρουν και θα πετύχουν μια μεγάλη νίκη γι' αυτούς.

Παρά την ήττα τα παιδιά μας είναι άξια συγχαρητηρίων γιατι προσπάθησαν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούσαν. Σε τέτοια παιχνίδια όπως αυτό με την Ασπροβάλτα ή τον ΠΑΟΚ Σταυρού την προηγούμενη εβδομάδα κάποιες απουσίες δεν αναπληρώνονται, χωρίς αυτό να μειώνει την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν και στα δυο αυτά παιχνίδια. Έτσι είναι όμως το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και πρέπει να το δεχτούμε.

Με το καλό να γυρίσουν πίσω όλα τα παιδιά που λείψαν στα τελευταία παιχνίδια και έχει δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα για να επανέλθουμε στον δρόμο των επιτυχιών. Η ομάδα βγάζει φέτος μια υγεία, ακόμα και όταν χάνει και αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.

Να ευχαριστήσουμε τέλος τον κόσμο και των δύο ομάδων που βρέθηκε σήμερα στο γήπεδο των Νέων Βρασνών και έδειξε χαρακτήρα ανάλογο με αυτό που αρμόζει σε τέτοια ντέρμπι.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ