Ολυμπιάδα - Βαρβάρα - Αρναία: Οι διαδρομές του Αριστοτελικού μελιού στο Λονδίνο

ml

ml
Το Cactus Kitchens του Λονδίνου φιλοξένησε την πρώτη επίσημη παρουσίαση του θεματικού τουριστικού πακέτου διακοπών με τίτλο «οι διαδρομές του αριστοτελικού μελιού», που εκπονήθηκε από επιχειρήσεις του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, προκειμένου να παραδοθεί σε βρετανικά γραφεία εναλλακτικού τουρισμού.

 

Στο συγκεκριμένο εστιατόριο ο βραβευμένος με αστέρι Michelin διάσημος chef Michel Roux παραδίδει μαθήματα γαστρονομίας και από αυτό προβάλλεται στο βρετανικό κοινό το περίφημο εβδομαδιαίο γαστρονομικό show του BBC Saturday Kitchen Live.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, πρώτη ημέρα διεξαγωγής της W.T.M., και συγκέντρωσε την αφρόκρεμα των εκπροσώπων θεματικών βρετανικών τουριστικών γραφείων, έγκριτων εκπρόσωπων Τύπου και διάσημων food / travel bloggers.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάσθηκαν τα τουριστικά πακέτα που αφορούν «περιπατητικές περιηγήσεις στο Αριστοτελικό Βουνό» και πωλούνται ήδη στη Βρετανία, αλλά και το προαναφερόμενο, νέο προϊόν, το οποίο εστιάζει σε μια συνδυαστική περιπατο-γαστρονομική περιήγηση από τις παρυφές του Χολομώντα μέχρι την Αρναία, τη Βαρβάρα, την Ολυμπιάδα, το Στρατώνι, την Ουρανούπολη και την Αμμουλιανή.

Πιο συγκεκριμένα «οι διαδρομές του αριστοτελικού μελιού» αποτελούν ένα walk & taste πρόγραμμα εναλλακτικών διακοπών, που παρέχει στον επισκέπτη τη δυνατότητα - ενώ περπατά στις χαρτογραφημένες διαδρομές της ανατολικής Χαλκιδικής - να ενημερώνεται για τον τρόπο παραγωγής μελιού και παραγώγων του ή να δοκιμάζει μελένιες συνταγές και συναρπαστικά πιάτα.

Με τον τρόπο αυτό αναδεικνύονται όλες οι περιοχές του προαθωνικού ορεινού όγκου, ενώ προωθείται αποτελεσματικά η ταυτότητα του μελιού της Αρναίας και των αριστοτελικών κοινοτήτων.

 

arp--

arp--

 

 

Της παρουσίασης ακολούθησε επίδειξη παραγωγής βιολογικού μελιού, η οποία πραγματοποιήθηκε από επαγγελματία μελισσοκόμο, που μετέβη στο Λονδίνο έχοντας μεταφέρει ολόκληρη την κυψέλη και τον ειδικό εξοπλισμό από τις πλαγιές του Αριστοτελικού Βουνού στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, αφήνοντας κυριολεκτικά άφωνους τους παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση έκλεισε με παράδοση μαθήματος μαγειρικής και παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, όπου για μία ακόμη φορά οι «αριστοτελικές συνταγές με μέλι», όπως παρουσιάσθηκαν από νοικοκυρές του Στρατωνίου, έκλεψαν την παράσταση.

Η πρωτοβουλία θα ολοκληρωθεί τον επόμενο Μάιο – αυτήν τη φορά στην προαθωνική χερσόνησο. Πιο συγκεκριμένα, οι πρώτες ημέρες του γαστρονομικού φεστιβάλ Mount Athos Area KOUZINA 2016 είναι αφιερωμένες στην «αριστοτέλεια γαστρονομία» και εστιάζουν στην προώθηση της τοπικής μελοπαραγωγής, ως γαστρονομικού / τουριστικού προϊόντος. Βρετανοί και Σκανδιναβοί τουριστικοί πράκτορες αναμένονται την περίοδο εκείνη στην περιοχή, προκειμένου να ακολουθήσουν τις «διαδρομές του αριστοτελικού μελιού», αποκτώντας την εμπειρία και ενισχύοντας την προσπάθεια πώλησης του εξαιρετικού πακέτου.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι στελέχη του Οργανισμού πραγματοποίησαν άλλες επτά (7) επαγγελματικές συναντήσεις – είτε ακολουθώντας D2D πρόγραμμα επισκέψεων σε τοπικά τουριστικά γραφεία, είτε μέσω προκαθορισμένων ραντεβού στους χώρους του Excel London, όπου πραγματοποιήθηκε η W.T.M (1 – 5.11.15).

Τελικό στόχο του φορέα αποτελεί η ανάπτυξη πολλών μορφών τουρισμού σε έναν τόπο όπου οι ανθρώπινες δραστηριότητες μετατρέπονται σε τουριστικές. Με τον τρόπο αυτό, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η προσέλκυση βρετανικών τουριστικών γραφείων αναμένεται να κορυφωθεί, τοποθετώντας και πάλι την ανατολική Χαλκιδική στο βρετανικό τουριστικό χάρτη.

Άξιο αναφοράς είναι τέλος το γεγονός ότι μέσω του προωθητικού προγράμματος που υλοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια στην προαθωνική χερσόνησο, τρία βρετανικά τουριστικά γραφεία έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον και πραγματοποιούν προγράμματα περιπατητικών, καλοκαιρινών και birdwatching διακοπών στην ορεινή αλλά και στην παράκτια ζώνη.

 

Πηγή: Tornosnews.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ