Ένα συγκλονιστικό βίντεο παρουσιάζει το δέος και το μέγεθος των ανασκαφών από ψηλά με ελικόπτερο!

 

elk

elk
Όλος ο κόσμος περιμένει με αγωνία μία ανακοίνωση για τα ευρήματα και της πρόοδο των ανασκαφών στην Αμφίπολη.

 

Ένα συγκλονιστικό βίντεο παρουσιάζει το δέος και το μέγεθος των ανασκαφών

Αναμφισβήτητα η ανακάλυψη του τάφου είναι από της μεγαλύτερες του αιώνα και δεν θα υπήρχε καλύτερος τρόπος από το να παρουσιαστεί όλη η δουλεία και το έργο βήμα βήμα σε ένα ντοκιμαντέρ.

 

skp

skp

Μέχρι να έρθει όμως η προβολήαπό κάποιο ντοκιμαντέρ για τα ευρήματα του τάφου της Αμφίπολης ήρθε ένα βίντεο που παρουσιάζει τις εργασίες στην Αμφίπολη και δίχνει το μέγεθος και το μεγαλείο των ανασκαφών.
Πρόκειται για λήψη από ελικόπτερο την οποία πραγματοποίησε ο τηλεοπτικός σταθμός EΝΑ Channel Greece, ενώ, στο βίντεο φαίνεται καθαρά ο χώρος που καλύπτει το μνημείο δίνοντας μια εικόνα για το πόσο δύσκολες και χρονοβόρες αναμένεται να είναι οι έρευνες. Ο όγκος και η έκταση του ταφικού περιβόλου προκαλούν δέος και εντυπωσιασμό.

Οι αρχαιολόγοι που συμμετέχουν στην ανασκαφική έρευνα στον τύμβο Καστά, η οποία προχωράει με αμείωτη ένταση επικεντρώνονται στις εργασίες συντήρησης και προστασίας των ευρημάτων.
Τις επόμενες ημέρες οι αρχαιολόγοι αναμένεται να ασχοληθούν με τη στερέωση και τη συντήρηση των αρχαιολογικών ευρημάτων, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες υποστύλωσης με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων και γεωλόγων.

http://youtu.be/Js7KBBek_G0 

Τέλος, υπό την διεύθυνση της κ. Κ. Περιστέρη δημιουργήθηκε διεπιστημονική ομάδα αποτελούμενη από τις ειδικότητες πολιτικού μηχανικού, αρχιτέκτονος, γεωτεχνικού, τοπογράφου, συντηρητή και γεωλόγου, η οποία θα παρέχει την αναγκαία τεχνική υποστήριξη σε επίπεδο μελετών και εργασιών, που απαιτούνται για την διασφάλιση του μνημείου. Δόθηκε προτεραιότητα στις μελέτες και εργασίες για την απορροή των ομβρίων, για την στατική ενίσχυση των αποκαλυπτομένων τοίχων, για την συντήρηση επιφανειών, ποικίλης υφής, και των χρωμάτων.

 

******************************************************

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ- Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του ταφικού μνημείου της Αρχαίας Αμφίπολης

Ας δούμε το παρακάτω φωτομοντάζ σε απόλυτη κλίμακα:

 

 


   To φωτομοντάζ ... επιμελήθηκε και μας απέστειλε μηχανολόγος, φίλος αναγνώστης του Greece-Salonika σημειώνοντας τα εξής:  

"Νομίζω ότι θα έχει ενδιαφέρον να μοιρασθώ τις παρακάτω εικόνες με τους αναγνώστες σας.   Επειδή οι διαστάσεις του τύμβου Κάστα Μεσολακκιάς στην περιοχή της Αρχαίας Αμφίπολης πιστεύω ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν απόλυτα αντιληπτές από έναν μη τεχνικό, έκανα φωτομοντάζ σε απόλυτη κλίμακα, του τύμβου1ον Με το Ολυμπιακό στάδιο.2ον: Με την Ακρόπολη.
  Όπως θα διαπιστώσετε το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό .

Ο τύμβος είναι σχεδόν στο ίδιο μέγεθος με το Ολυμπιακό στάδιο και μεγαλύτερος από την Ακρόπολη"

 

Πηγή: greece-salonika.blogspot.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ