Διημερίδα: Αριστοτέλης, συμπατριώτης μας και πανανθρώπινος - Ιερισσός 6 & 7/2/2016

etd

etd
Με τη διημερίδα ''Αριστοτέλης, συμπατριώτης μας και πανανθρώπινος'' που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Πολιτισμού της Ιερισσού, που διοργανώνει ο Δήμος Αριστοτέλη, εγκαινιάζονται οι εκδηλώσεις για το Έτος Αριστοτέλη.

 

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για το "Έτος Αριστοτέλη" στην Ιερισσό


Να υπενθυμίσουμε ότι με αφορμή τη συμπλήρωση των 2400 χρόνων από τη γέννηση του Αριστοτέλη, του μεγάλου Σταγειρίτη φιλοσόφου, η UNESCO ανακήρυξε το έτος 2016 ως "Επετειακό Έτος Αριστοτέλη", κατόπιν πρότασης της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

 

etr

etr

 

UNESCO‬: Επετειακό έτος Αριστοτέλη το 2016 - διεθνή συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 2.400 χρόνων από τη γέννηση του Αριστοτέλη, η ‪‎UNESCO‬ ανακήρυξε το έτος 2016 ως «Επετειακό έτος Αριστοτέλη», κατόπιν πρότασης της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Με αφορμή την επέτειο, το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Σπουδών» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει Παγκόσμιο Συνέδριο με τίτλο «Αριστοτέλης 2.400 χρόνια», υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, από τις 23 έως τις 28 Μαΐου, 2016.

Το Συνέδριο αυτό έχει την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών (FISP), της Ακαδημίας Αθηνών, του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας της Ακαδημίας Αθηνών και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Θα λάβει χώρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, στα Στάγειρα, και στην αρχαία Μίεζα.

 

axr

axr

 

Επίσης, η Διεθνής Εταιρεία Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία και η Φιλοσοφική Εταιρεία Κύπρου διοργανώνουν Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας με θέμα: «Η φιλοσοφία του Αριστοτέλη» που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, από τις 10 έως τις 20 Ιουλίου, 2016. Και αυτό το Συνέδριο θα είναι υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών (FISP).

Τέλος, μεταξύ άλλων εκδηλώσεων από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2017, θα διοργανωθούν Διεθνή Συνέδρια με θέμα «Ο Αριστοτέλης Σήμερα 2400 ΧΡΟΝΙΑ 2016» σε πόλεις όπως στη Χαϊδελβέργη, την Πάδοβα, το Παρίσι, το Ελσίνκι, τη Λισαβόνα, τη Μόσχα, την Κόρδοβα και την Αθήνα.

 

Πηγές: Focushalkidiki.gr & Tornosnews.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ