Τσικνοπέμπτη στη πλατεία Νέας Μαδύτου με χορούς, ψητά και.. Μπουμπάρι !!!

tskn

tskn
Την Τσικνοπέμπτη, που βρίσκεται στο μέσο του Τριωδίου, ξεκινούν ουσιαστικά οι εκδηλώσεις της Αποκριάς, οι οποίες κορυφώνονται με τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα.


Το έθιμο χάνεται στα βάθη των αιώνων, χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευσή του. Εικάζεται, όμως, ότι προέρχεται από τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που επιβίωσαν του Χριστιανισμού. Σύμφωνα με τον λαογράφο Δημήτριο Λουκάτο, το φαγοπότι και το γλέντι της ημέρας είναι «ομοιοπαθητικές προσπάθειες για την ευφορία της γης».

Ση Νέα Μάδυτο η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται στην κεντρική πλατεία του χωριού με πολύ κέφι, μασκαράδες, χορούς και τραγούδια από μικρούς και μεγάλους !!!

 

kb

kb

 

Εκεί φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μαδύτου την Τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου οργανώνει ένα ξεφάντωμα για όλους με ζωντανή μουσική, Γαιτανάκι, Χορευτικά Συγκροτήματα, πολλά ψητά για το καλό του εθίμου και ... Μπουμπάρι για τους καλοφαγάδες και λάτρεις των παραδοσιακών συνταγών !!!

Καλά να περάσουν οι κάτοικοι αλλά και οι φίλοι επισκέπτες της Νέα Μαδύτου που θα βρεθούν εκεί σ΄ αυτή την ξεχωριστή βραδιά !!

 

tskm

tskm

 

apb

apb

Την Τσικνοπέμπτη, που βρίσκεται στο μέσο του Τριωδίου, ξεκινούν ουσιαστικά οι εκδηλώσεις της Αποκριάς, οι οποίες κορυφώνονται με τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα - See more at: http://strymonikostoday.gr/index.php/component/k2/item/619-%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%AD%CF%86%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CE%BB%CE%B5%CE%B2%CE%AD%CF%84%CE%B9-%CF%88%CE%AE%CF%83%CE%B5,-%CF%86%CE%AC%CE%B5-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CE%BA%CE%AD%CF%86%CE%B9#sthash.Eb73GCGS.dpuf
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ