Η Eλληνική χορευτική παράδοση στην Ασπροβάλτα

fstpd

fstpd
Περισσότερα από 340 παιδιά και έφηβοι συμμετείχαν στο 1ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Βόλβης στην Ασπροβάλτα

 

Παραδοσιακοί χοροί απ’ όλες τις περιοχές της ελληνικής επικράτειας, παρουσιάστηκαν την Κυριακή 27 Μαρτίου στην Ασπροβάλτα, στο 1ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Βόλβης, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Ο.Π.Α.Π.) μαζί με τον Μικρασιατικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροβάλτας.

Παιδικά και εφηβικά χορευτικά τμήματα, από 19 πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου Βόλβης, πλημμύρισαν το Κλειστό Γυμναστήριο της Ασπροβάλτας, με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί, πρωί και απόγευμα, την προσπάθεια τους.

Φορώντας παραδοσιακές ενδυμασίες απ’ όλη την Ελλάδα, 340 παιδιά και έφηβοι χόρεψαν συνοδεία ζωντανής μουσικής, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι οργανοπαίκτες ήταν τα ίδια τα παιδιά.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Γυναικών Αρέθουσας, Μικρασιατικός Ασπροβάλτας, Ποντιακός Ασπροβάλτας, Βόλβης, Ευαγγελισμού, Μελισσουργού, Μοδίου, Γυναικών Νέας Απολλωνίας, Νέων Βρασνών, Νέας Μαδύτου, Νικομηδινού, Νυμφόπετρας, Νέων Ξηροποτάμου, Προφήτη, Σταυρού, Στεφανινών και Στίβου.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, επισήμανε ότι «αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους νέους του δήμου Βόλβης, που έστειλαν το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι η παράδοση του τόπου μας έχει συνέχεια. Οφείλω να συγχαρώ τους χοροδιδασκάλους και τους γονείς τους, που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή. Θα συνεχίσουμε ως δήμος, να είμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους».

Ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Π. Δήμου Βόλβης Νάσος Κωνσταντινάκης, προανήγγειλε το άνοιγμα των εκδηλώσεων και σε πολιτιστικούς συλλόγους εκτός δήμου Βόλβης, σημειώνοντας: «το 1ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, ήταν η δεύτερη εκδήλωση με επίκεντρο τη χορευτική μας παράδοση, έπειτα από το 1ο Παραδοσιακό Χορευτικό Φεστιβάλ που καθιερώσαμε πέρσι. Ευχαριστούμε τους πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου, που ενθαρρύνουν τη συμμετοχή της νεολαίας σε δραστηριότητες πολιτισμού».

Δελτίο τύπου Δήμου Βόλβης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ