Η πρώτη νίκη ήρθε με καρδιά: Στων κοριτσιών μας την ποδιά, μια Παναγιά!

gnn

gnn
Το ροζ φύλλο αγώνα για του Λάζαρου τη καρδιά, για τον κόσμο η χαρά, στων κοριτσιών του Αριστοτέλη την ποδιά μια Παναγιά! Η πρώτη νίκη ήρθε!!!

 

'Ηρθε με καρδιά και πίστη, ήρθε με υπομονή και θυσίες ενός ολόκληρου χρόνου και ήρθε για να δικαιώσει τις κοπέλες αυτές που άλλες μαθήτριες με διαβάσματα, άλλες εργαζόμενες σκληρά, άλλες μάνες με παιδιά έκλεβαν χρόνο από τη ζωή τους και τον αφιέρωναν στον σύλλογο.

Και η νίκη αυτή τους μέθυσε όλους μέσα στο κλειστό του Σταυρού. Σίγουρα  ναι !!!

 

gnkk

gnkk

 

Δεν κατάκτησαν κανένα Πανελλήνιο τίτλο, ούτε Πανευρωπαικό... Ούτε κανένα Παγκόσμιο κύπελλο πήραν...

Κέρδισαν όμως το στοίχημα με τον εαυτό τους, κέρδισαν την δικαίωση να χαρούν μια πολυπόθητη νίκη που όλο τους ξέφευγε στο παρα τρίχα, κέρδισαν την μεγάλη υπόθεση να δώσουν χαρά στον κόσμο τους, να κάνουν περήφανο τον προπονητή τους και τους ανθρώπους του συλλόγου που τις στηρίζουν και τις πιστεύουν.

Τέλος κέρδισαν τον αυτοσεβασμό του ανθρώπου που αγωνίζεται μέχρι την τελευταία σταγόνα του ιδρώτα του και δεν τα παρατάει ποτέ όσες αναποδιές και να βρει μπροστά του!

 

gnnb

gnnb

 

Θα μπορούσαν πολύ εύκολα τα κορίτσια αυτά να τα έχουν παρατήσει από καιρό όλα... Να τραβήξουν χειρόφρενο στο τρέξιμο που κάνουν...

Να λέγανε όσα πάνε και όσα θέλουν ας έρθουν και να μη τους ένοιαζε καρφάκι. Στο κάτω - κάτω το καθήκον τους το έκαναν (επί πολλά χρόνια οι περισσότερες τους...), την ομάδα την κράτησαν σε επίσημο πρωτάθλημα, σε κανέναν δεν χρωστούσαν τίποτα, να κατέβαιναν ίσως για τον χαβαλέ τους και πάλι μαγκιόρες θα ήτανε.

Όμως όχι. Στις καρδιές τους μέσα (και μόνο εκεί μέσα χωρίς να τους χρεώσει κανείς τίποτα!) ήξεραν ότι υπήρχαν χρέη Τιμής που για εκείνες είχαν τεράστια αξία.

Χρωστούσαν δικαίωση στον ίδιο τους τον εαυτό πρώτα απ΄ όλα. Χρωστούσαν χαρά στον κόσμο τους, στον κόουτς που τις στηρίζει και στους ανθρώπους του συμβουλίου, είχαν χρέος να παραδώσουν την ομάδα στις νεότερες του χρόνου χωρίς το ψεγάδι του Λούζερ, χωρίς να πέσουν αμαχητί.

Και όλα αυτά έγιναν Ιερά χρέη για τις κοπέλες αυτές ακόμα κι αν δεν το ζήτησε κανένας.

ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΑΝ ΑΝΤΡΙΚΙΑ ΟΛΑ !!!

Γιατί χθες το βράδυ στο κλειστό του Σταυρού οι Γυναίκες μας αγωνίστηκαν και νίκησαν σαν άνδρες. Ίσως ξεπερνώντας και τους άνδρες !!!

Όταν βλέπεις την Καλιόπη να ρίχνει τάπες, τη Νατάσα να σπρώχνει βουνά, τη Βούλα να καταπίνει χιλιόμετρα, τις μικρότερες Όλγα και Καλιόπη να τρέχουν σαν αγρίμια,την Εύα, την Μαρία, την Κατερίνα και την Λίνα να είναι υπερπολύτιμες και να τα δίνουν όλα, ε τότε δε λες απλά ότι αυτές οι κοπέλες αγωνίζονται σαν άνδρες... Λες μακάρι οι άνδρες να αγωνίζονται σαν τις ψυχάρες αυτές !!!

 

gnnm

gnnm

 

Η γυναικεία ομάδα του Αριστοτέλη φέτος αποτέλεσε ένα μίγμα παλιών αθλητριών που έσφιξαν τα δόντια και συνέχισαν και μικρότερων κοριτσιών που ανέβηκαν από το τμήμα κορασίδων το οποίο δεν έλαβε μέρος σε επίσημο πρωτάθλημα λόγω αναγκών του συλλόγου. 

Όλα αυτά τα κορίτσια έφτιαξαν φέτος ''κατ΄ ανάγκη'' μια ομάδα που ήταν δύσκολο να βρει αγωνιστικό ρυθμό και να δέσει αμέσως...

Επί μήνες έκαναν ότι μπορούσαν να φτιάξουν ένα αξιόμαχο σύνολο. Σε πολλά παιχνίδια τους έχασαν από πολύ ισχυρές ομάδες, σε άλλα έχασαν από κάποια καπρίτσια της μπάλλας που έμπαινε και έβγαινε επίτηδες θαρείς...

Από καιρό αναζητούσαν την πρώτη νίκη, την πρώτη απόδειξη ότι είναι εδώ και την πρώτη δικαίωση τους.

 

gnnp

gnnp

 

Και τα ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΠΑΝΑΞΙΑ: Η χθεσινή πρώτη νίκη των κοριτσιών του Αριστοτέλη δεν ηταν εύκολη νίκη και δεν νίκησαν μόνο τα κορίτσια του Π.Κ. Νεάπολης τα οποία αντιμετώπισαν στο παρκέ.

Οι γυναίκες του Αριστοτέλη ξεκίνησαν φοβερά αγχωμένες και φοβισμένες το χθεσινό παιχνίδι.

Μόνο οι τρελοί δεν φοβούνται άλλωστε. Αντιθέτως οι γενναίοι νικούν πρώτα τον φόβο τους, τον αφήνουν πίσω και προχωρούν μπροστά.

Έτσι και οι κοπέλες του Αριστοτέλη, άφησαν σταδιακά πίσω τον φόβο, τον ξεπέρασαν. Ξεπέρασαν το άγχος και τη νευρικότητα τους, ξεπέρασαν το βαρύ φορτίο που ένιωθαν στις πλάτες τους και σιγά, καλάθι με το καλάθι, πόντο με τον πόντο ξεπέρασαν και το Π.Κ. Νεάπολης φτάνοντας έτσι να πάρουν δίκαια και πανάξια με 51 - 46 το ροζ φύλλο του αγώνα.

Το σπουδαίο είναι ότι μαζί με αυτή τη νίκη τους κάλυψαν μάλιστα και τη διαφορά της ήττας τους στον πρώτο γύρο και έτσι άφησαν πίσω τους τη Νεάπολη και στη βαθμολογία του ομίλου τους !!! 

 
gnprk
gnprk
 

Η κόρνα της λήξης του παιχνιδιού από την γραμματεία γέμισε με δάκρυα χαράς τα μάτια των κοριτσιών του Αριστοτέλη και τις βρήκε ένα κουβάρι όλες μαζί να πανηγυρίζουν με την καρδιά τους.
Το τι έγινε στο κλειστό από τον κόσμο που τις αποθέωσε, τις παίκτριες που έκλαιγαν από χαρά και τους ανθρώπους της ομάδας που έτρεξαν κοντά τους θα μείνει αξέχαστο σε όλους !
Οι στιγμές εκείνες και τα συναισθήματα των κοριτσιών δεν περιγράφονται με λόγια.
 
Η μεγάλη ενέργειά τους όμως ήταν να αγκαλιάσουν όλες μαζί τον προπονητή τους Λάζαρο Κουτσιανούδη και να του αφιερώσουν τη νίκη !!!

Δεκάλεπτα: 11-10, 24-26, 34-32, 51-46
Διαιτητές: Παπαδοπούλου Κ.-Γαβρίδης
 
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ (Λάζαρος Κουτσιανούδης):
Πλουμούδη, Χατζηγιάννη, Κωνσταντινάκη 16, Σινάπη 2, Πασαλή 13(3), Χορούδα 10(1), Ιωάννου 3, Ντούλια 7, Γκολιδάκη.
 
 
gnlz
gnlz
 
 
ΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ (Παγκούτσος):
Καλαμάρα 5, Φυλαχτού 4, Μήτα 13(2), Μίχου 8(1), Οντουτόλα, Αρουντουνιάν , Διαμαντοπούλου 2, Λαγού 8(1), Κίστη, Ιακωβίδου 6.
 
Συγχαρητήρια σε όλες τις κοπέλες του Αριστοτέλη για την μεγάλη εμφάνιση και τη νίκη τους.
Συγχαρητήρια και σε όλους εκείνους που κρατούν την οικογένεια του Αριστοτέλη και τα τμήματα του όρθια.
Ένα τεράστιο μπράβο και στον κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό και στήριξε τα κορίτσια μας.
Τέλος ένα μεγάλο μπράβο και στις κοπέλες του Π.Κ. Νεάπολης για την δική τους προσπάθεια και τις δικές τους θυσίες για την ομάδα τους.
Καλή συνέχεια σε όλες τους !!!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ