Μελισσουργός: Το Κουρμπάνι του Άη-Γιώργη προστάτη του χωριού!

agrg

agrg

Μια παράδοση αιώνων θα συνεχιστεί και φέτος στον Μελισσουργό του Δήμου Βόλβης. Το παραδοσιακό Κουρμπάνι στη Χάρη του Άη-Γιώργη, του προστάτη του χωριού, θα αναβιώσει και πάλι στις 23 Απριλίου 2017 και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσουργού προσκαλεί όλο τον κόσμο της περιοχής μας και όλους τους φίλους του στις εορταστικές εκδηλώσεις.

 

Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσουργού Άγιος Γεώργιος

Την Κυριακή 23 Απριλίου ανημερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου θα πραγματοποιηθεί η Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου στον Μελισσουργό.

Κατόπιν τα τμήματα του Συλλόγου μας θα παρουσιάσουν χορούς απο τον Πόντο με Ποντιακή ορχήστρα και χορούς από τη Μικρά Ασία.

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με το "παραδοσιακό κουρμπάνι" στη μεγάλη αίθουσα της εκκλησίας που ετοιμάζουν οι "Οικονομάδες" της φετινής χρονιάς !

Θα γίνει δημοπρασία των δώρων που προσφέρουν οι κάτοικοι και άλλων χωριών όπου τα έσοδα θα διατεθούν στην εκκλησία μας !

Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ !!

Χρόνια πολλά με υγεία !!!

 

krmpb

krmpb

Πρόγραμμα Εορτασμού

Η θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου θα διαρκέσει περίπου μέχρι τις 11:00 π.μ. και στη συνέχεια θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς τα τρία τμήματα του συλλόγου και γύρω στις 12:00 το μεσημέρι θα ανοίξει η αίθουσα της εκκλησίας όπου θα σερβιριστούν εδέσματα, η παραδοσιακή μαγειρίτσα και άφθονο κατσίκι που με πολύ αγάπη και μεράκι θα ετοιμάσουν για άλλη μιά χρονιά οι Οικονομάδες του χωριού οι οποίοι ορίζονται κάθε χρόνο από την επιτροπή της εκκλησίας!!!

 

krmpc

krmpc

 

Είναι το λεγόμενο "κουρμπάνι" το οποίο είναι έθιμο πολλών ετών και τηρείται μέχρι σήμερα!!!!

Μέσα στην αίθουσα γίνεται δημοπρασία με διάφορα δώρα που προσφέρει ο κόσμος και τα καταστήματα και τα έσοδα που προκύπτουν διατίθενται για την ενίσχυση της εκκλησίας του Μελισσουργού !

 

krmpd

krmpd

 

Οι Οικονομάδες όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος είναι έτοιμοι να δώσουν τον χρόνο τους, την αγάπη τους, το μεράκι τους για να ανταπεξέλθουν σε αυτή την εκδήλωση που είναι μια απο τις μεγαλύτερες του δήμου Βόλβης.

Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ !!!!

 

 

plm

plm

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ