Προβολή τοπικών προιόντων στο 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω

mount

mount

Εκατοντάδες επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια συγκέντρωσε από τις 3 έως τις 5 Οκτωβρίου η τριήμερη παρουσίαση τοπικών προϊόντων και συνταγών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής,

με τίτλο Arnea KOUZINA Traditional, η οποία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής στην Αρναία.

 

Η παρουσίαση αποτελεί μέρος των προωθητικών ενεργειών του Mount Athos Area KOUZINΑ, το οποίο στοχεύει στην ανάδειξη της τοπικής πρωτογενούς παραγωγής, στην προώθηση της παραδοσιακής γαστρονομίας και ζαχαροπλαστικής και στη συνέχεια στην καθιέρωση ταυτότητας στα τοπικά προϊόντα.

Περί τους 23 εκθέτες, 30 τοπικού παραγωγούς, 6 κοινωνικούς φορείς και 2 επαγγελματικούς οργανισμούς, ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μία ανθρώπινη αλυσίδα δημιουργίας με εύρος από την Ουρανούπολη μέχρι την Ολυμπιάδα και από την Αμμουλιανή μέχρι τη Μεγάλη Παναγία και την Αρναία.

Παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων, μαθήματα μαγειρικής και παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής αλλά και οινο-δοκιμές εναλλάχθηκαν με πολιτιστικά δρώμενα, τα οποία ανέδειξαν την τοπική παράδοση.

 

Ολόκληρο το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες της διοργάνωσης υπογράφηκαν από τη chef Ντίνα Νικολάου, η οποία επιμελήθηκε και παρουσίασε τα μαθήματα μαγειρικής – σε συνεργασία με παραγωγούς, νοικοκυρές από ολόκληρη την περιοχή και τοπικούς chef.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση του τιμώμενου προϊόντος, της Φέτας Αρναίας, η οποία εξάγεται πλέον σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές, αποτελώντας σήμα κατατεθέν της τοπικής πρωτογενούς παραγωγής.

Το Arnea KOUZINA Traditional σηματοδότησε την έναρξη σειράς ανάλογων παρουσιάσεων με γενικό τίτλο KOUZINA Traditional, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε όλους τους οικισμούς της περιοχής αλλά και εκτός αυτής και θα στοχεύσουν στη δημιουργία γαστρονομικού θεσμού.

 

Η δραστηριότητα αποτελεί μέρος του promo tour του Mount Athos Area KOUZINA 2015 και στοχεύει στην προώθηση της τοπικής γαστρονομίας και των προϊόντων του «τρίτου ποδιού» της Χαλκιδικής στην ελληνική αγορά.

Μαθήματα μαγειρικής, χορωδίες και τοπικά χορευτικά συγκροτήματα, μαθήματα παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, παρουσιάσεις και προσφορά τοπικών προϊόντων, βόλτες με άλογα στο κατάφυτο άλσος, οινογευσίες, μουσικά σχήματα, ελληνικά γλέντια, διαγωνισμοί και επιδείξεις μεθόδων παραδοσιακής μαγειρικής…., όλα σε ένα τριήμερο πανηγύρι δημιουργίας και επικοινωνίας, το οποίο από την πρώτη κιόλας ημέρα εξασφαλίζει την καθολική συμμετοχή του κοινού.

 

Το Arnea KOUZINA Tradiotional αποτελεί ήδη σημείο αναφοράς και συνάντησης της τουριστικής δραστηριότητας και του τοπικού πρωτογενούς τομέα, ενώ προωθείται ως παραδειγματική μορφή εναλλακτικής δραστηριότητας, η οποία συνθέτει και συνδυάζει τουριστικά φαινόμενα, καθιστώντας ως πόλο έλξης την παραδοσιακή πόλη της Αρναίας.

Επιπρόσθετα αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της τοπικής κοινωνικής συνοχής, η οποία αποτελούσε αρχικό στόχο του Οργανισμού και δημιουργεί πλέον μεγαλουργήματα – πρότυπα για τις ελληνικές τοπικές κοινωνίες

 

Τοπικά προϊόντα και συνταγές στην KOUZINA Traditional στην Αρναία Χαλκιδικής

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ