Ασπροβάλτα: Η ΄''Κωνσταντινούπολη'' στα δέκα καλύτερα πατσατζίδικα στην Ελλάδα

dkk

dkk

Πατσάς: Ένα απίθανο πιάτο γι΄ αυτούς που το λατρεύουν! Μέσα στα δέκα καλύτερα πατσατζίδικα στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται σε περίοπτη θέση και το Resturant - Πατσατζίδικο ''Κωνσταντινούπολη'' στην Ασπροβάλτα Θεσ/νίκης

 

Η καταγωγή του πατσά είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, γιατί ελάχιστα είναι όσα έχουν γραφτεί για αυτόν, και θα πρέπει να αναζητηθεί σε δύο περιοχές.
Η μία είναι στο εσωτερικό της Ανατολίας και ήταν το παρασκεύασμα που εθιμοτυπικά τρωγόταν την επόμενη του γάμου, από τις κοινότητες των ομάδων.
Η δεύτερη αναγάγεται σε περιοχές της Αρχαίας Ελλάδας και μας φέρνει στο νου τον περίφημο μέλανα ζωμό των Δωριέων, που διαδώθηκε στην κεντρική στερεά στο τέλος της Μυκηναικής εποχής από επιχώρια φύλα Μακεδνών (Μακεδόνων) και αυτό εξηγεί το πόσο δημοφιλής είναι ο πατσάς στο εσωτερικό της Ανατολής, εκεί όπου οι Μακεδόνες στρατιώτες του Αλεξάνδρου τον έκαναν γνωστό. 

 

pts

pts

Έτσι λοιπόν ο πατσάς ξεκίνησε απο την Ελλάδα για το μακρινό του ταξίδι προς την Ανατολία μόνο με τις απαραίτητες αποσκευές.
Κατά την επιστροφή του στον Ελλαδικό χώρο μας ήρθε στολισμένος με όλες τις Ανατολίτικες περιποιήσεις και τεχνικές που τον έκαναν τόσο νόστιμο και δημοφιλή.

Αποτέλεσμα της υπεροχής που παρουσιάζει η Ανατολική κουζίνα ως προς την πολυπλοκότητα και τη γεμάτη φαντασία σύνδεση των τροφών.

Το επιχειρηματικό δαιμόνιο των Κων/πολιτών προσφύγων κουβάλησε, επανέφερε και επέβαλε την τέχνη του πατσά στην Θεσσαλονίκη σαν ένα απο τα χαρακτηριστικά της.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο πατσάς δεν πέρασε ποτέ στην Δύση, γιατί δεν είναι μονάχα φαγητό και αισθητική απόλαυση αλλά συγχρόνως κουλτούρα , τρόπος ζωής και τρόπος σκέψης.

Και αν ευδοκίμησε τόσο στην Θεσσαλονίκη είναι γιατί αυτή η πόλη στο σταυροδρόμι των λαών και των πολιτισμών ποτέ δεν έπαψε να χαιδεύετε στους ρυθμούς της Ανατολής έστω και αν με τα μάτια της κοιτάει τη δύση.

 

Τα δέκα καλύτερα πατσατζίδικα έτσι όπως τα κατέγραψε το List of Ten Best Places στην Ελλάδα

 


Resturant- Πατσατζίδικο ''Κωνσταντινούπολη''

Στην είσοδο της Ασπροβάλτας προς Καβάλα /  Κλασικό σημείο στάσης

 

knp

knp

 

Ένας πολυχώρος για καφέ, φαγητό, διασκέδαση, ξεκούραση. Με την εμπειρία μας από το 1980 μπορείτε να εξυπηρετηθείτε για 24 ώρες το 24ωρο από καφέ, γλυκά, μαγειρεμένα φαγητά, σούπες, ψητά της ώρας και το σπεσιαλιτέ του καταστήματος πατσά.

Επιλέξτε την αίθουσα δεξιώσεών μας για να οργανώσετε την εκδήλωση γάμου ή βάπτισης και επίσης να πραγματοποιήσετε μια ευχάριστη διαμονή στα άνετα δωμάτια μας.

Σε όλους τους χώρους μας, παρέχεται FREE WI-FI για ένα ευχάριστο σερφάρισμα στο διαδίκτυο.

Στο εστιατόριο μας μπορείτε να γευθείτε πατσά, διάφορες σούπες, μαγειρεμένα φαγητά κ.α.

Λειτουργεί 24 ώρες κάνοντας μια ευχάριστη στάση στο ταξίδι σας.2 Κουκλουτζάς
Μεγάλου Αλεξάνδρου 32, Εύοσμος, Θεσσαλονίκη
Το καλύτερο της πόλης
 
3 Ζήκος
ΑΛΕΞΙΟΥΠΟΛΕΩΣ 19, Αργυρούπολη
2109929157

   
4 Τσαρουχάς
Ολύμπου 78, Θεσσαλονίκη
Κλασικός τουριστο-πατσάς... και στέκι επωνύμων κάθε νύχτα


5 Η Νεάπολη
Λαγκαδά 18, Θεσσαλονίκη
Επί της οδού Λαγκαδά

6 Εδεσσαϊκόν
Αγίου Δημητρίου 140, Θεσσαλονίκη
Αγίου Δημητρίου
 

7 Το Αυτόφωρο
Λ. Αλεξάνδρας 152, Αθήνα
Απέναντι από την Γ.Α.Δ.Α. Τηλ: 210-6461377
 

8 ΕΠΙ ΘΕΜΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑ
Θέμιδος 16, Σέρρες, 62123
 

9 Το ΕδεσσαϊκόνΕγνατίας 19, Έδεσσα Πέλλας
Απο το 1974 η ιστορία καταγράφει την εμφάνιση ενός απο τα πιο ιστορικά μαγαζιά της Εδεσσας. Ο πατσάς στην Εδεσσα είναι συνώνυμος με το "ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΝ" όπου επισκέπτες απ' όλη την Ελλάδα έχουν γευτεί τις μοναδικές γεύσεις απο παραδοσιακό πατσά ο οποίος διαλέγεται, κόβεται (ή ψιλοκόβεται) ετοιμάζεται και σερβίρεται μπροστά σας αχνιστός. Ολα τα συναφή απο κρασόξιδο έως μπούκοβο (καφτερή πιπεριά) βρίσκονται στην διάθεσή σας
   

10 Παραδοσιακή Ταβέρνα - Εστιατόριο: "Η Μέλισσα"
Παπαδήμα 27, Σάπες (νομός Ροδόπης)
Θράκη

 

Πηγή: List of ten best places

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ