Επίσκεψη συνέδρων στα Αρχαία Στάγειρα την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

sndr

sndr
Με την εναρκτήρια τελετή που έγινε τη Δευτέρα 23/5, ξεκίνησε Παγκόσμιο Συνέδριο «Αριστοτέλης 2400 Χρόνια» που διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών.

 

Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 28 Μαΐου και πραγματοποιείται σε Θεσσαλονίκη, στα αρχαία Στάγειρα και στην αρχαία Μίεζα.
Πρόκειται για ένα γεγονός παγκοσμίου εμβέλειας, το οποίο έχει αναπτύξει μία τεράστια δυναμική που αποτυπώνεται στον εντυπωσιακό αριθμό των 300 ομιλητών από 40 χώρες, καθώς και στον αριθμό των Συνέδρων, ο οποίος θα υπερβεί τους 700.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να προωθήσει τη μελέτη όλων των πτυχών του Αριστοτελικού έργου, ως το κατ’ εξοχήν παράδειγμα της διεπιστημονικής γνώσης, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγει στον 21ο αιώνα για μια βαθύτερη κατανόηση των ιδεών και των σύγχρονων προβλημάτων.

Ακολουθώντας τους δύο τύπους διδασκαλίας του Αριστοτέλη - ακροαματικούς και εξωτερικούς λόγους - διοργανώνονται παράλληλες με το κεντρικό πρόγραμμα εκδηλώσεις, ανοιχτές στο ευρύ κοινό, ώστε να προβληθούν οι ιδέες του Σταγειρίτη φιλοσόφου για την πολιτική, την ηθική, τις αξίες, τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, για τις έννοιες της πόλης και του πολίτη, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της εκπαίδευσης. Επιπλέον, θα προσφερθούν οι ευκαιρίες για διάλογο πάνω σε φιλοσοφικά ζητήματα που σχετίζονται με επιστήμες, όπως η Βιολογία, η Φυσική, τα Μαθηματικά, η Αστρονομία, η Μετεωρολία, το Δίκαιο, η Ψυχολογία, η Ιατρική, η Τεχνολογία, η Τέχνη.

 

sndrb

sndrb

 

Στα πλαίσια του Συνεδρίου «Αριστοτέλης 2400 Χρόνια» θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη των συνέδρων στα Αρχαία Στάγειρα την Παρασκευή 27 Μαΐου.

Κατά την επίσκεψη τους θα γίνει υποδοχή από τον Δήμο Αριστοτέλη και την Τοπική Κοινότητα Ολυμπιάδας, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες με θέμα τον Αριστοτέλη, θα υπάρξουν πολιτιστικές εκδηλώσεις με χορευτικό του Α.Π.Κ Αρναίας, καθώς και ξενάγηση των επισκεπτών στην Αριστοτελική γη και στην Ολυμπιάδα.

 

xalk1-thumb-large

xalk1-thumb-large

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ