"Ταξιδεύει" σε όλο τον πλανήτη η είδηση για Αριστοτέλη - Αρχαία Στάγειρα

tfnd

tfnd
Το γύρο του κόσμου έκανε, όπως ήταν φυσικό, η είδηση ότι ο τάφος του Αριστοτέλη βρίσκεται στα Αρχαία Στάγειρα Χαλκιδικής, όπως υποστήριξε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης σε σχετικό συνέδριο στη Θεσσαλονίκη ο αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Σισμανίδης.

 

Κυρίαρχο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η ανακοίνωση της αρχαιολογικής ανακάλυψης του τάφου του Παγκόσμιου φιλόσοφου

 

Επίκεντρο του παγκόσμιου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος έγιναν τα Αρχαία Στάγειρα, η σημερινή Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και το κτίσμα που ανακάλυψε προ εικοσαετίας ο αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Σισμανίδης.

Όπως ήταν επόμενο, το μεγαλύτερο μέρος των ξένων μέσων ενημέρωσης έδωσαν εκτενή χώρο στην είδηση, με τα περισσότερα από αυτά να την αναπαράγουν με ερωτηματικό ή να αρκούνται απλά στις δηλώσεις του αρχαιολόγου, χωρίς να την παρουσιάζουν ως κάτι δεδομένο.

 

ptr

ptr

 

«Έχουν ανακαλύψει οι αρχαιολόγοι τον τάφο του Αριστοτέλη;», διερωτάται στον τίτλο του δημοσιεύματός της η αγγλική «Daily Mail, ενώ οι «New York Times» τονίζουν: «Έλληνας αρχαιολόγος λέει πως ανακάλυψε τον τάφο του Αριστοτέλη».

Στο δημοσίευμά του ο αγγλικός «Independent» δίνει την είδηση με μεγαλύτερη σιγουριά, σημειώνοντας στον τίτλο του «Ο τάφος του Αριστοτέλη ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγο», ενώ η επίσης βρετανική «Daily Telegraph» ρωτά «Ανακάλυψε αυτός ο έλληνας αρχαιολόγος τον τάφο του Αριστοτέλη;».

Τέλος, με ερωτηματικό είναι και ο τίτλος της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian», που τονίζει «Είναι αυτή η ελληνική κορυφή λόφου ο 2.400 ετών τάφος του Αριστοτέλη;», έχοντας παράλληλα δίπλα τη φωτογραφία του αρχαίου κτίσματος.

Η αλήθεια είναι πάντως, όπως τόνισε ο Κωνσταντίνος Σισμανίδης, πως σε τρεις υπέρογκους τόμους ο ίδιος παρουσιάζει με όλες τις λεπτομέρειες την ανακάλυψή του και αναπτύσσει αναλυτικά όλη την επιχειρηματολογία του.

Χρήστος Πέτρου / Halkidikifocus.gr

 

ytgn

ytgn

 

*Η προβολή των Αρχαίων Σταγείρων και της Ολυμπιάδας είναι τεράστια σε παγκόσμιο επίπεδο πλέον και αναμένεται να αποτελέσει έναν επιπλέον πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες στα μέρη αυτά καθώς και στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Αριστοτελική Γη.

**Ο Κωνσταντίνος Σισμανίδης είναι διδάκτωρ Κλασικής Αρχαιολογίας. Την ανασκαφή στα Αρχαία Στάγιρα Χαλκιδικής πραγματοποίησε ως αρχαιολόγος της 16ης Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, από την οποία συνταξιοδοτήθηκε πριν από δύο χρόνια. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ