«Αριστοτέλη χαίρειν»: Η χορωδία Βόλβης στο Ηρώδειο το Σάββατο!

ird

ird
Στη συναυλία που θα δοθεί στο Ηρώδειο το Σάββατο 9 Ιουλίου θα παρουσιαστεί το έργο για συμφωνική ορχήστρα «Αριστοτέλη χαίρειν» του Ελευθέριου Καλκάνη, από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ σε διεύθυνση του συνθέτη.

 

Συμμετέχει ο Δήμος Αριστοτέλη με τη Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερισσού «Κλειγένης» και η Χορωδία του Δήμου Βόλβης, σε μουσική προετοιμασία του Σταύρου Καραμάνη, καθώς και η Παιδική Χορωδία «Rosarte» της Ρόζης Μαστροσάββα.

 

krmn

krmn

 

Μια μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή του Δήμου Αριστοτέλη στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, το Σάββατο 9 Ιουλίου, στις 9.00 μμ, σηματοδοτεί την έναρξη του Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας με τίτλο «Η Φιλοσοφία του Αριστοτέλη» για το έργο του μεγάλου Σταγειρίτη φιλοσόφου, που θα γίνει στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, από τις 9 ως τις 15 Ιουλίου.

 

 

 

 

vrdb

vrdb

Η Χορωδία του Δήμου Βόλβης, με τον Σταύρο Καραμάνη σε πρόσφατη εμφάνιση της στα Αρχαία Στάγειρα

 

Η συναυλία και το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Παγκόσμιο Έτος Αριστοτέλη 2016-2017 με αφορμή τα 2.400 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου.

Στο α’ μέρος τραγουδούν οι σοπράνο Βανέσα Καλκάνη, Ειρήνη Κώνστα, Νάνση Παπακωνσταντίνου και ο βαρύτονος Βασίλης Ασημακόπουλος. Ποίηση Γιώργος Σκυλογιάννης. Χορογραφίες: Δέσποινα Μαλλιαρού και Ρεγγίνα Αργυράκη. Χορεύουν Δέσποινα Μαλλιαρού, Χρύσα Γιαννακά και Σοφία Τζανετάκου. Στο β΄ μέρος, θα παρουσιαστεί το Ορατόριο: Λειτουργικό για μια Πατρίδα. Τραγουδούν: Βικτωρία Ταγκούλη και Σπύρος Κλείσσας. Ποίηση: Ιάσων Λειδινός.

Την παράσταση πλαισιώνουν οι δημιουργίες των video artists Γιώργου Λαζαρίδη, Φώτη Κοροσίδη και Γιώργου Κόκκινου, ενώ την ενδυματολογία υπογράφει η Βερόνικα Δημακάκου.

Από τις 9 ως τις 15 Ιουλίου, θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο «Άουλα» της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας με τίτλο «Η Φιλοσοφία του Αριστοτέλη» με τη συμμετοχή περισσότερων από 3.000 Αριστοτελιστών και καθηγητών φιλοσοφίας από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη μελέτη του έργου και της διδασκαλίας του μεγάλου Σταγειρίτη φιλοσόφου.

Τη λήξη των εργασιών του Παγκόσμιου Συνεδρίου για το έργο του Αριστοτέλη, στις 15 Ιουλίου, θα σηματοδοτήσει μία γιορτή, η «Γιορτή της Χαλκιδικής» που θα γίνει στον ίδιο χώρο. Το πρόγραμμα της «Γιορτής της Χαλκιδικής» περιλαμβάνει:

- Προβολή δεκάλεπτου ντοκιμαντέρ – αφιερώματος στην εναρκτήρια εκδήλωση που έγινε στα Αρχαία Στάγειρα στις 2 Ιουλίου 2016 , με τίτλο «Ξανά οι Έλληνες».

- Τα δύο χορευτικά σχήματα, το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερισσού «Ο Κλειγένης» (με χοροδιδάσκαλο τον Γιάννη Πλιούκα) και το χορευτικό «Μικτό Χαλκιδικής – Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου», υπό τη γενική διεύθυνση και την χοροδιδασκαλία της Έφη Κελιαφάνου, παρουσιάζουν στους άνω των τριών χιλιάδων σύνεδρους, ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της χορευτικής και μουσικής παράδοσης του τόπου μας.

- Στον εξωτερικό περίβολο της Φιλοσοφικής Σχολής θα παρασκευαστεί γεύμα Αγιορείτικης Μαγειρικής από τον Ιερομόναχο Ιωάσαφ , που θα προσφερθεί στους εξακόσιους επίτιμους καλεσμένους, δημιουργώντας μια υπαίθρια τράπεζα που ολοκληρώνει την εικόνα που δικαιωματικά αντανακλά ο τόπος μας: «Χαλκιδική, πατρίδα του Αριστοτέλη, γη του Αγίου Όρους!»

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα και τη δημιουργική ευθύνη του Δήμου Αριστοτέλη.

Οι εκδηλώσεις για το Παγκόσμιο Έτος Αριστοτέλη θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους καθώς επίσης και για όλο το 2017.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ