Μάγεψε η Χορωδία Βόλβης στο Ηρώδειο: "Αριστοτέλη Χαίρειν"

irdv

irdv
Με τη μεγάλη συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, με τίτλο "Αριστοτέλη χαίρειν", πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 9 Ιουλίου η έναρξη του Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας "Η Φιλοσοφία του Αριστοτέλη", που αφορά το έργο του μεγάλου Σταγειρίτη φιλοσόφου.

 

Μάγεψαν με τις ερμηνείες τους οι Χορωδίες Βόλβης και Αριστοτέλη καθώς και η Παιδική Χορωδία «Rosarte» στην συναυλία - έναρξη του Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας "Η Φιλοσοφία του Αριστοτέλη" που έγινε στο Ηρώδειο !

 

irdx

irdx


Η συναυλία και το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Παγκόσμιο Έτος Αριστοτέλη 2016-2017 με αφορμή τα 2.400 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου.

 

Η συναυλία

Στη χθεσινή συναυλία στο Ηρώδειο παρουσιάστηκε το έργο για συμφωνική ορχήστρα "Αριστοτέλη χαίρειν" του Ελευθέριου Καλκάνη, από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, σε διεύθυνση του συνθέτη, με την παρουσία τη Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερισσού «Κλειγένης» και τη Χορωδία του Δήμου Βόλβης, σε μουσική προετοιμασία του Σταύρου Καραμάνη, καθώς και με την Παιδική Χορωδία «Rosarte» της Ρόζης Μαστροσάββα.

 

irdn

irdn

 

Το Συνέδριο

Το Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Αριστοτέλη, που διεξάγεται στο Αμφιθέατρο «Άουλα» της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου. Στο Συνέδριο συμμετέχουν περισσότερων από 3.000 Αριστοτελιστών και καθηγητών φιλοσοφίας από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη μελέτη του έργου και της διδασκαλίας του μεγάλου Σταγειρίτη φιλοσόφου.

Στόχος του, είναι κυρίως να διερευνήσει και να τονίσει τη σπουδαιότητα του φιλοσοφικού στοχασμού του Αριστοτέλη για τα δημόσια πράγματα, αλλά και εν γένει για τα παγκόσμια ζητήματα που επηρεάζουν την ανθρωπότητα.

Halkidikifocus

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ