Μενδώνη: "Ίσως η σωρός του Μ. Αλέξανδρου να μεταφέρθηκε στην Αμφίπολη" Πρέπει να περιμένουμε...

mnd--

mnd--
Μενδώνη: Δεχόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά η ανασκαφή είναι αυτή που θα δώσει τα πραγματικά στοιχεία.

 

 "Ίσως η σωρός του Μ. Αλέξανδρου να μεταφέρθηκε στην Αμφίπολη"

 

Η κ. Μενδώνη τόνισε: «Είναι πρώιμο να πούμε ότι ο τάφος στην Αμφίπολη είναι της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ίσως κάποτε να πήγε κι εκεί το πτώμα του.

Δεχόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά η ανασκαφή είναι αυτή που θα δώσει τα πραγματικά στοιχεία. «Πιθανότατα το τρίτο πρόσωπο στο ψηφιδωτό της Αμφίπολης να είναι γυναίκα και να είναι η Περσεφόνη» δήλωσε στα παραπολιτικα 90,1

«Κι εγώ εκτιμώ ότι είναι μια γυναικεία μορφή και πιθανότατα είναι η Περσεφόνη, ωστόσο μπορεί να έχουμε κάνει και λάθος.

Πρέπει να περιμένουμε» σημείωσε και τόνισε:

«Τις επόμενες ώρες θα έχει ολοκληρωθεί η παράσταση του ψηφιδωτού.

Θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε κάτι περισσότερο απ’ όσα μέχρι σήμερα έχουμε αντιληφθεί. Η ανασκαφική έρευνα χρειάζεται χρόνο και όλοι πρέπει να έχουμε υπομονή».

Σχετικά με τον ένοικο του τάφου η κ. Μενδώνη τόνισε: «Είναι πρώιμο να πούμε ότι ο τάφος είναι της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ίσως κάποτε να πήγε κι εκεί το πτώμα του.

Δεχόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά η ανασκαφή είναι αυτή που θα δώσει τα πραγματικά στοιχεία. Η κάθε ερμηνεία χρειάζεται προσοχή και δεν μπορούμε να την ερμηνεύσουμε αν δεν έχουμε όλα τα δεδομένα».

Αύριο νέα ανακοίνωση για τον Τάφο στην Αμφίπολη Αύριο Πέμπτη, 16.10.14 και ώρα 13.00 θα γίνει ενημέρωση στους εκπροσώπους Τύπου στην Αμφίπολη από την υπεύθυνη Τύπου για την ανασκαφή κ. Άννα Παναγιωταρέα σχετικά με τις ανασκαφικές εργασίες στον Λόφο Καστά.

Συγκεκριμένα από σήμερα το πρωί δίνουν και παίρνουν οι φήμες ότι αποκαλύφθηκε ολόκληρη η απεικόνιση του ψηφιδωτού στον Τάφο της Αμφίπολης.

Οι πληροφορίες θέλουν να έχει αποκαλυφθεί η μορφή της Περσεφόνης στα δεξιά του ψηφιδωτού δίπλα από τον Πλούτωνα και οι ανακοινώσεις που θα γίνουν αύριο θα έχουν να κάνουν με την αποκάλυψη της απεικόνισης της Αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έπεται η Περσεφόνη.

Ο γενειοφόρος άνδρας κρατά στο δεξί χέρι την Περσεφόνη και θα φανεί αυτό» εκτίμησε χθες σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Α.Π.Θ. κ. Παναγιώτης Φάκλαρης «Δεύτερη φορά που παρουσιάζεται το θέμα σε τάφο στην Ελλάδα, σημαίνει ότι, η πρώτη φορά που εμφανίστηκε το θέμα είναι στη Βεργίνα, αλλά σε τοιχογραφία (ζωγραφική δηλαδή).

Σε συλημένο, κιβωτιόσχημο τάφο στη Μεγάλη Τούμπα. Και είναι της ίδιας εποχής με το ψηφιδωτό δάπεδο της Αμφίπολης. Πρόκειται για τον ‘τάφο της Περσεφόνης’ -σε εισαγωγικά ο τίτλος, αφού η Περσεφόνη δεν πέθανε ποτέ.

Η τοιχογραφία βρίσκεται στον βόρειο τοίχο του τάφου.

 

www.dikaiologitika.gr

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ