Θεσ/νίκη 13 Σεπτεμβρίου: Ο Πόντος.. κυκλώνει την 81η ΔΕΘ για Γκίνες!

omlx

omlx
Μία διεκδίκηση στα ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο σε μήκος και σε αριθμό συμμετεχόντων ποντιακό χορό «Ομάλ», θα επιχειρηθεί μέσα από τη συναυλία «Μαζί…με ψυχή!» των αδελφών Κωνσταντίνου & Ματθαίου Τσαχουρίδη κατά τη διάρκεια της 81ης ΔΕΘ.

 

 

Περισσότερα από 5.000 άτομα κάθε ηλικίας θα πιαστούν χέρι-χέρι, και χορεύοντας ομάλ’ θα κυκλώσουν την τριών χιλιομέτρων περίμετρο των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, μπαίνοντας στο βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες.

 Η ιδέα ανήκει στους γνωστούς Πόντιους καλλιτέχνες Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη, οι οποίοι την μοιράστηκαν με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO, έκαναν τις απαραίτητες επαφές με τους αρμόδιους στα Ρεκόρ Γκίνες και εργάζονται πυρετωδώς για την υλοποίησή της το βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου, όταν θα πραγματοποιήσουν τη συναυλία τους στο πλαίσιο και στις εγκαταστάσεις της 81ης ΔΕΘ.
 
 
 
 

 

Όπως είπε στο pontos-news.gr ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, στόχος είναι να περάσει το μήνυμα «η ισχύς εν τη ενώσει», και ότι οι Πόντιοι, αποτελώντας μια ιδιαίτερη πολιτιστική ενότητα, με τη δική τους ιστορία και τον πολιτισμό τους, παραμένουν ζωντανοί.

«Από τα Ρεκόρ Γκίνες ζητήσαμε και δημιουργήθηκε μία ξεχωριστή ενότητα, η “Pontic dance”. Για να γίνει αυτό και να καταγραφεί το εγχείρημά μας, προσκομίσαμε τις διατριβές μας στη μουσική, καθώς και το επιστημονικό έργο του καθηγητή Ιστορίας Κώστα Φωτιάδη. Η επιτυχία του εγχειρήματός μας έχει να κάνει με την αγάπη του κόσμου που ακολουθεί τη μουσική μας. Δεν έχουμε ενοχλήσει τον οργανωμένο ποντιακό χώρο για τη διοργάνωση του εγχειρήματος, διότι ο χορός δεν είναι ένστολος. Απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο, Ποντίους και μη, να χορέψουν τον πιο ομαλό χορό του κόσμου.

»Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Ίσως να έχουμε και τον διπλάσιο κόσμο από όσο χρειάζεται, και να κυκλώσουμε δύο φορές τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ».

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση των ποντιακών συλλόγων, προκειμένου να ενημερώσουν κι αυτοί με τη σειρά τους τα μέλη τους για την προσπάθεια και τους στόχους της.

 

omlp

omlp

 

Η διαδικασία
Η συναυλία των αδελφών Τσαχουρίδη στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου, στις 21:30. Προς το τέλος της εξήντα άτομα με ταμπελάκια, που θα βρίσκονται διάσπαρτα ανάμεσα στον κόσμο, οι ονομαζόμενοι «αρχηγοί», θα ενημερώσουν τους θεατές να πιαστούν χέρι-χέρι.

Αυτή η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει περίπου 15 λεπτά, και μόλις ολοκληρωθεί οι θεατές της συναυλίας θα ξεκινήσουν να χορεύουν όλοι μαζί, κάτι που είναι απαραίτητο για την καταγραφή στα Ρεκόρ Γκίνες.

 

amn

amn

 

Γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και ανά 50 μέτρα θα υπάρχουν μεγάφωνα προκειμένου να ακούγεται η μουσική των αδελφών Τσαχουρίδη κατά τη διάρκεια του χορού.

Η αστυνομία θα κλείσει τους δρόμους γύρω από τη ΔΕΘ για την επιτυχία του εγχειρήματος αλλά και για την ασφάλεια των χορευτών, ενώ πάνω από τους χορευτές θα πετούν και τέσσερα ελικόπτερα, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι η αλυσίδα των χορευτών δεν έχει σπάσει και ότι ο αριθμός τους είναι τουλάχιστον 5.000 ώστε να γίνει η καταγραφή στα Ρεκόρ Γκίνες.

Καλή επιτυχία!

 

Pontosnews.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ