Καντάδες στις γειτονιές της Νέας Μαδύτου το Σάββατο 1η Οκτωβρίου

knds

knds
''Με μια αγκαλιά Τραγούδια'' και νοσταλγικές καντάδες από την Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου της Ν. Μαδύτου, θα γεμίσουν το βράδυ του Σαββάτου 1ης Οκτωβρίου, οι δρόμοι και οι γειτονιές της Νέας Μαδύτου! 

 

Μαζί με τους Μαδύτιους που θα τραγουδήσουν, στο μουσικό αυτό ταξίδι της Ν. Μαδύτου θα βρεθούν και τα μέλη της Μικτής Χορωδίας της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου !

 Καντάδες και ρομαντικοί παλιοί νοσταλγικοί ρυθμοί θα ξεχυθούν γλυκά και θα σκεπασουν ρομαντικά τις αυλές και τα σοκάκια του χωριού μεταφέροντας για κάποιο χρονικό διάστημα τις αναμνήσεις του χθες στο σήμερα! 

 

knd

knd

 

 Μια αγκαλιά τραγούδια θα περιμένουν όμως και όποιον τυχερό επισκέπτη βρεθεί στη Νέα Μάδυτο στην πλατεία του χωριού όπου και θα κορυφωθεί η ρομαντική εκδήλωση του Σαββάτου με πολύ μουσική και κανένα ποτηράκι παραπάνω, λόγω της ημέρας φυσικά (για όσους δεν οδηγούν). 

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ και ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!

 

Δυό λόγια για τις καντάδες...

 

Καντάδα (λατ. cantare - τραγουδώ) ονομάζεται ένα είδος μουσικής σύνθεσης που τραγουδιέται συνήθως από έναν άνδρα προς μια γυναίκα με σκοπό την έκφραση των συναισθημάτων του. Εκτελείται υπό τη συνοδεία έγχορδων μουσικών οργάνων (συχνά κιθάρας και μαντολίνου) από τρίφωνη ή τετράφωνη χορωδία, αποτελούμενη από άντρες.

Συνηθέστερα, ερμηνεύεται τις νυχτερινές ώρες στους δρόμους και διακρίνεται για την ευκολομνημόνευτη μουσική γραμμή του.

Καταγωγή καντάδας

Οι καντάδες χρωστούν τη δημιουργία τους στη Βενετοκρατία, καθώς συνδύασαν το ελληνικό στοιχείο των Επτανήσων με την Ιταλική μουσικότητα. Με την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα (1863) η καντάδα περνά και στην ηπειρωτική χώρα, την εποχή που ο Αθηναϊκός ρομαντισμός του αστικού χώρου φτάνει στο ζενίθ του.

Ο χαρακτήρας της Αθηναϊκής καντάδας είναι πιο λόγιος, καθώς διακρίνεται η σύνδεση με τους Αθηναϊκούς ποιητές του 19ου αιώνα, ενώ στην Επτανησιακή είναι πιο έντονο το λαϊκό στοιχείο.

Στη σύγχρονη εποχή υπήρχαν χορωδιακά συγκροτήματα που ασχολήθηκαν αποκλειστικά με τις καντάδες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ