Διημερίδα με θέμα «Ο Αριστοτέλης στην Εκπαίδευση» στην Ιερισσό

arpd

arpd
Ο Δήμος Αριστοτέλη συνεχίζει το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει για το Παγκόσμιο Έτος Αριστοτέλη 2016-2017, όπως ανακηρύχτηκε από την UNESCO με αφορμή τα 2.400 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου.

 

Έτσι, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής διοργανώνει διημερίδα με θέμα «Ο Αριστοτέλης στην Εκπαίδευση», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 1 και 2 Οκτωβρίου 2016, στο Κέντρο Πολιτισμού, στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Στη διημερίδα θα μιλήσουν για το ρόλο του έργου του Αριστοτέλη στην Εκπαίδευση καθηγητές Πανεπιστημίου, επιστήμονες και εκπαιδευτικοί. Στη διημερίδα θα αναπτυχθούν τρεις θεματικές ενότητες: α) Πτυχές του έργου του Αριστοτέλη, β) ο Αριστοτέλης στην εκπαίδευση, και γ) ο Αριστοτέλη στα σχολεία της Δ.Δ.Ε. Χαλκιδικής.

Ιδιαίτερο βάρος όμως δίνεται στη γνωριμία των μαθητών με το έργο του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου, στη σκέψη και στις ιδέες που διατύπωσε σχετικά με την εκπαίδευση και τη διαπαιδαγώγηση των νέων. Γι αυτό θα δοθεί ο λόγος και στους μαθητές των σχολείων της Χαλκιδικής, οι οποίοι, με τη βοήθεια των καθηγητών τους, θα παρουσιάσουν τις ερευνητικές εργασίες που έκαναν στη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς από αφορμή το έργο του Αριστοτέλη, στο πλαίσιο Πολιτιστικών Προγραμμάτων που έγιναν στα σχολεία τους, αλλά και δράσεις στα πλαίσια του δικτύου διαδικτυακών εφαρμογών και υπηρεσιών ASP NET, σχολείων συνεργαζόμενων με την UNESCO.

 

axr

axr

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού, Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Οκτωβρίου

 

Στη διάρκεια της διημερίδας θα γίνει επίσης η παρουσίαση δύο κοινών δράσεων του Δήμου Αριστοτέλη με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, στα πλαίσιο του έτους Αριστοτέλη:

α) Ανακοίνωση προκήρυξης διαγωνισμού συγγραφής δοκιμίου στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής με θέμα τη φιλοσοφική θεώρηση του Αριστοτέλη που συνδέει τη παιδεία με την ευδαιμονία του ανθρώπου (με τη λήξη του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση κατά την οποία θα βραβευτούν από τον Δήμο Αριστοτέλη, οι εργασίες που θα διακριθούν).

β) Υλοποίηση δράσης με θέμα: «Οι μαθητές δημιουργούν οδηγό ξενάγησης στα μέρη που έζησε ο Αριστοτέλης», κατά την οποία θα παρουσιαστεί ο ψηφιακός οδηγός ξενάγησης που δημιούργησαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Πολυγύρου. Θα ακολουθήσει παράδοση του οδηγού από τους μαθητές στον Δήμο Αριστοτέλη.

Το πρόγραμμα της διημερίδας περιλαμβάνει επίσης πολιτιστικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου επισκέψεις και ξεναγήσεις στο Άλσος – Πάρκο Αριστοτέλη στα Στάγειρα και στον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Σταγείρων.

Ο Δήμος Αριστοτέλη ευχαριστεί και δημόσια την Διευθύντρια της ΔΔΕ Χαλκιδικής Αικατερίνη Τσέκου, καθώς και την ομάδα των εκπαιδευτικών που εργάστηκαν για την οργάνωση της διημερίδας.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ