Άκης και Χρήστος Στιβαστάρης: Τιμή στους Ινδιάνους του Αριστοτέλη!

stv

stv
Με την ονομασία Ινδιάνοι συνηθίζεται να αποκαλούνται γενικά οι ιθαγενείς πληθυσμοί της Αμερικής πριν την ανακάλυψή της από τους Ευρωπαίους στα τέλη του 15ου αιώνα.

 

Οι ρίζες κάθε ανεξάρτητου πνεύματος αυτής της ''διαφορετικότητας'' που προέρχονται από τους ιστορικούς αυτούς λαούς έχουν περάσει και έχουν ''αποδωθεί συμβολικά'' σε πολλές αντισυμβατικές καταστάσεις και προσωπικότητες στη διάρκεια των αιώνων από τότε ...

Ο ευρωπαϊκός αποικισμός της αμερικανικής ηπείρου άλλαξε για πάντα τη ζωή και τον πολιτισμό των ιθαγενών λαών των Ινδιάνων.

Οι παραδόσεις, τα βιώματα, οι μύθοι και ο αντισυμβατικός τρόπος ζωής των Ινδιάνων τους καθιστά σύμβολα ανεξάρτητης και αδάμαστης ψυχής και μαχητών ελεύθερου πνεύματος ενάντια σε κάθε τι το κατεστημένο.

Κύρια χαρακτηριστικά τους ο αδάμαστος και ανεξάρτητος χαρακτήρας τους, το πνεύμα ελευθερίας και το δέσιμο της φυλής μεταξύ τους.

 

stvd

stvd

 Άκης και ο Χρήστος Στιβαστάρης εργάτες και πολεμιστές στο μπάσκετ του Αριστοτέλη Σταυρού (ο Χρήστος και στον ΠΑΟΚ Σταυρού), ο μικρότερος ο Νικολάκης (ο Νίνο) παίκτης από τα γενοφάσκια του στο ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ Σταυρού και ο μπαμπάς Γιώργος Στιβαστάρης στέλεχος του Δ/Σ στα πρωτα πέτρινα χρόνια του Αριστοτέλη Σταυρού. Τι φυλή φιλαράκι μου !!!!

 

 

Η ''Φυλή των Στιβαστάρηδων'' έχει δώσει πολλούς (τι πολλούς δηλαδή.. ΟΛΟΥΣ!!!) μαχητές στον αθλητισμό του Σταυρού και της περιοχής μας σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο, τόσο μέσα όσο και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους !!!

Χρόνια ολόκληρα τα αδέρφια ο Άκης και ο Χρήστος Στιβαστάρης εργάτες και πολεμιστές στο μπάσκετ του Αριστοτέλη Σταυρού (ο Χρήστος και στον ΠΑΟΚ Σταυρού). Ο μικρότερος ο Νικολάκης (ο Νίνο) παίκτης από τα γενοφάσκια του στο ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ Σταυρού και ο μπαμπάς Γιώργος Στιβαστάρης στέλεχος του Δ/Σ στα πρωτα πέτρινα χρόνια του Αριστοτέλη Σταυρού !!!

Τι φυλή φιλαράκι μου !!

Τι Ινδιάνοι είναι αυτοί !!!

 

stvf

stvf

 

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου ο Αρισοτέλης Σταυρού στην κοπή της πίτας του, Τίμησε δύο δικά του παιδιά.

Τίμησε τους δικούς του ''Ινδιάνους'' μαχητές που έγραψαν χρυσή ιστορία φορώντας την γαλανόλευκη φανέλα του.

Τίμησε τα αδέρφια  Άκη και Χρήστο Σιβαστάρη που αποτελούν κομμάτια της ρίζας του συλλόγου από την πρώτη στιγμή της ύπαρξης του.

 

stvb

stvb

 

Ειδικά ο Άκης ήταν από τα πρώτα παιδιά που φόρεσε την φανέλα στο ανοιχτό γηπεδάκι κάτω από το Δημαρχείο και έζησε τις πρώτες στιγμές της γέννας της ομάδας.

Σας μιλάω για ένα από τα καλύτερα 3αρια που εμφανίστηκαν ποτέ στην ιστορία του μπάσκετ της περιοχής μας και όχι μόνο.

 Πλαστικός, αλτικός, οργανωτικός, ταχύτατος και δυνατός σε άμυνα και επίθεση με απόλυτη αίσθηση του σκοραρίσματος στον αιφνιδιασμό. Ακόμα και στα πιο σκληρά ντέρμπυ τέρας ψυχραιμίας με τα ακουστικά στα αυτιά του πριν το παιχνίδι ακούγωντας εκείνη την ''παράξενη Ινδιάνικη μουσική'' που τόσο αγαπούσε από μικρός και που τον χαλάρωνε.

Ταλέντο στο άθλημα, φινέτσα με ξανθιά φράντζα και ψυχραιμία που γαλήνευε την ομάδα !!!

Ο Άκης ήταν παίκτης που του άρεσε να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο όταν ακόμα οι έννοιες αυτές δεν είχαν εφευρεθεί, εφαρμοστεί και καθιερωθεί στο μπάσκετ. Τόσο μπροστά από την εποχή του και τόσο κρίμα που τα χρόνια εκείνα δεν υπήρχαν οι δομές, οι δυνατότητες και το παρκέ να προχωρήσει αυτό το παιδί ψηλότερα, όπως και πολλά ακόμα παιδιά με τεράστια αξία !!!

Λίγα χρόνια αργότερα ακολούθησε και ο Χρήστος...

Άλλη ιστορία παίκτη ο τύπος φίλε μου !

Μουτράκλα με μια ατίθαση κοψιά, χέρια πάνω κάτω και πόδια γρήγορα, τρεξίματα στο παντού και στο πουθενά, άμυνα κολιτσίδας μέχρι να ''ματώσει'' ο αντίπαλος και να σπάσουν τα νεύρα του.

Άλλη φάση σου λέω...

Μαλούρα και μούσια με μια μποέμικη περπατησιά που τον έβλεπες και έλεγες για μπάσκετ ήρθε ή για ροκ συναυλία;

Κι όμως...

Ο Χρήστος χωρίς σχεδόν να έχει τίποτα ιδιαίτερο είχε όλα εκείνα που κάνουν έναν αθλητή ξεχωριστό και μεγάλο γιατί μετέτρεπε όλες τις αδυναμίες του σε προτερήματα !!

Χωρίς να είναι ψηλός έκλεβε ρημπάουντ, χωρίς να είναι δυνατός έσπρωχνε σαν μπουλντόζα, χωρίς να είναι σωματαράς γίνονταν τείχος πίσω στην άμυνα και ογκόλιθος μπροστά στα καλάθια στην επίθεση !!

 

plomd

plomd

 

Και τα δύο αδέρφια ήταν παίκτες που έκαναν πολλές και διαφορετικές δουλειές στο παρκέ, λύνοντας τα χέρια των εκάστοτε προπονητών τους, οι οποίοι στα πρόσωπά τους έβρισκαν πολύτιμα υπερόπλα, τόσο στον επιθετικό, όσο και τον αμυντικό τομέα.

Αρκετές φόρες ειδικά ο Χρήστος Στιβαστάρης αναγκαζόταν να κάνει τη ''βρώμικη δουλειά'', παίζοντας τρομακτική άμυνα πάνω στους αντιπάλους του και αναγκάζοντας τους να προβούν σε βεβιασμένες ενέργειες.

Η απίστευτη προσήλωση του Χρήστου σε αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού τον είχε κατατάξει σε πασπαρτού για τον Αριστοτέλη.

Αυτό που αξίζει να τονίσουμε για τον «Ινδιάνο» Άκη Στιβαστάρη, είναι πως λάτρευε να παίζει με το μυαλό των αντιπάλων του, όντας ένας από τους πιο έξυπνους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στα γήπεδα μπάσκετ της ΕΚΣΘ.

Τσουπ εδώ, τσουπ εκεί η μπάλα, να μια προσποίηση και ο Άκης αλλού τους έδειχνε ότι θα πάει και αλλού πήγαινε, γράφοντας πόντους ασταμάτητα.

 Είχε πάει το σκοράρισμα για τον Αριστοτέλη σε άλλα επίπεδα με την ταχύτητα και τις εξορμήσεις του στον αιφνιδιασμό.

Και το κοινό γνώρισμα ανάμεσα στα δύο αδέρφια;

Και οι δυό πεισματάρηδες που αρνούνταν να χάνουν. Ακόμα και σε παιχνίδια με 20 πόντους διαφορά εις βάρος μας και ενώ απόμεναν δευτερόλεπτα να λήξει ο αγώνας εκείνοι έτρεχαν και χτυπιόντουσαν να βάλουν καλάθι.

Δε γούσταραν το κίτρινο χρώμα στο φύλλο αγώνα και δεν συμβιβάζονταν με αυτό ποτέ.

Είπαμε... Ινδιάνοι πολεμιστές φίλε μου !!!!

 

stvdrf

stvdrf

 

Η άξια των αδερφών Στιβαστάρη δεν μπορεί να αποτυπωθεί εύκολα στα νούμερα και στην αναφορά των διακρίσεων που έχουν κατακτήσει στα χρόνια που αγωνίστηκαν στον Αριστοτέλη Σταυρού.

Σίγουρα οι εμφανίσεις, οι πόντοι,τα ρημπάουντ, τα κλεψίματα, οι νίκες, οι άνοδοι και τα πρωταθλήματα που κέρδισαν είναι πολλά...

Μεγαλύτερη αξία όμως έχει η προσφορά της Ινδιάνικης ''Φυλής'' τους για μια εικοσαετία και βάλε στον Αριστοτέλη Σταυρού !!!

Χρόνια ολόκληρα με ήλιο και βροχή ήταν πιστοί στρατιώτες της ομάδας. Γι΄ αυτό και η εκτίμηση και η αγάπη των συμπαικτών που αγωνίστηκαν μαζί τους, καθώς και των ανθρώπων που βρέθηκαν διαχρονικά στο πόστο της διοίκησης και των φιλάθλων που τους καμάρωναν μέσα στο γήπεδο τους κατατάσει ψηλά, πολύ ψηλά στην συνείδηση όλων !!!

 

 

ptrv

ptrv

 

Κάποιοι αθλητές δένονται παντοτινά με την ιστορία μιας ομάδας και το δέσιμο αυτό μένει χαραγμένο στον χρόνο και αποτελεί οδηγό για τους επόμενους που κληρονομούν τις φανέλες τους.

Οι φανέλες των Άκη και Χρήστου Στιβαστάρη είναι πολύ βαρές σε προσφορά και ιστορία για τον Αριστοτέλη, όπως είναι και εκείνες του Ρούσσου, του Μαστροδημήτρη,του Κορίτση, του Σίμογλου, του Πεκρίδη, του Αλεξινάκη, του Μακίδη, του Ιωάννου, του Μπακατζά, του Κυριαζίδη, του Μπουμπουνάκη, του Γκεμετζή, του Διαμαντούλη Λιάμα, του Σαββίδη, του Καράμπελα, του Κλήμη, των Αφων Τάντσου, της Βούλας Πασαλή, της Νατάσας Ντούλια και πολλών ακόμα αθλητών και αθλητριών (συγχωρέστε με αν ξεχνώ κάποιους...) που έδωσαν αίμα και ιδρώτα να χτιστεί το οικοδόμημα αυτού του συλλόγου.

Όλα αυτά τα παιδιά είναι οι ρίζες του συλλόγου και πάνω στις ρίζες αυτές φύτρωσαν και αναπτύσονται διαχρονικά, τα σημερινά κλαδιά του Αριστοτέλη !!

 Ήταν μεγάλη στιγμή για τον Άκη και για τον Χρήστο Στιβαστάρη η βράβευση τους ! Μεγάλη στιγμή για όλη την οικογένεια αυτών των πολεμιστών !!!

Ασφαλώς η ενέργεια αυτή ήταν και μια τεράστια πράξη του Δ/Σ του Αριστοτέλη Σταυρού όπως συμβαίνει εδώ και τρία χρόνια που βραβεύονται σταδιακά όλες οι μεγάλες μορφές της ιστορίας της ομάδας και όπως θα βραβευτούν και άλλα παιδιά !

Νομίζω όμως πως τα περισσότερα, τα ουσιαστικότερα και τα πιο τιμητικά λόγια προς τα πρόσωπα τους και προς όλα εκείνα τα πρώτα παιδιά της ομάδας, τα λέει η ενέργεια του συλλόγου που τα τίμησε με αυτή την ύψιστη τιμή στην κοπή της πίτας του σωματείου το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2107 !

Άξιζε πέρα για πέρα και με οτο παραπάνω μάλιστα και στον Χρήστο και στον Άκη για όλα όσα έχουν προσφέρει !!!

Και σταδιακά θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες ενέργειες για όλους όσους έχουν προσφέρει στον Αριστοτέλη Σταυρού από διάφορες θέσεις.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ:

Η μεγάλη αγαπημένη αθλητική οικογένεια που τιμά τα παιδιά και τους ανθρώπους της !!!!

Τσολάκης Βασίλης

Μια μεγάλη στιγμή για τον Νίκο Κορίτση και ασφαλώς μια τεράστια πράξη του Δ/Σ του Αριστοτέλη Σταυρού και των κ.κ. Α. Γκεμετζή και Θ. Σαββίδη οι οποίοι ήταν οι εμπνευστές της, όπως συμβαίνει εδώ και τρία χρόνια που βραβεύονται σταδιακά όλες οι μεγάλες μορφές της ιστορίας της ομάδας και όπως θα βραβευτούν και άλλα παιδιά !

Θα μπορούσα ώρες ατέλειωτες να γράφω για όλα τα παιδιά εκείνα της πρώτης φουρνιάς του Αριστοτέλη και ειδικά για τον ''κρεμασμένο'' πλέον Terminator μας...

 Χρόνια ολόκληρα δίπλα στην ομάδα και από κοντά με στοργή και αγάπη στα πιο μικρά παιδιά που ακολούθησαν αυτούς τους πρωτεργάτες !

Νομίζω όμως πως τα περισσότερα, τα ουσιαστικότερα και τα πιο τιμητικά λόγια προς το πρόσωπο του και προς όλα εκείνα τα πρώτα παιδιά, τα λέει η ενέργεια του συλλόγου που τον τίμησε με αυτή την ύψιστη τιμή στην κοπή της πίτας του σωματείου την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2106 !

Και σταδιακά θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες ενέργειες για όλους όσους έχουν προσφέρει στον Αριστοτέλη Σταυρού από διάφορες θέσεις.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Η μεγάλη αγαπημένη αθλητική οικογένεια που τιμά τα παιδιά και τους ανθρώπους της !!!!

Τσολάκης Βασίλης

- See more at: http://strymonikostoday.gr/index.php/component/k2/item/1845-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%88%CE%B7%CE%BB%CF%8C%CF%82,-%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82,-%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%8C%CE%BC%CF%89%CF%82-%CE%BF-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D-%CE%B1%CF%80%CE%84-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%AF#sthash.mKexXK3u.dpuf
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ