Κούλουμα στη Βαμβακιά όπως κάθε χρόνο στην πλατεία!

klm

klm
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαμβακιάς  " ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ " σας προσκαλεί την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου στο παραδοσιακό γλέντι που διοργανώνει κάθε χρόνο στην αυλή του σχολείου με λαγάνες, φασολάδα, ταραμά και Σαρακοστιανά.

 

Το τσίπουρο, το κρασί, ο χορός και το τραγούδι, μαζί με τα Σαρακοστιανά και χαμόγελα μας θα μας ζεστάνουν όλους την ημέρα εκείνη !!

Στην πλατεία μας μπορείτε να πετάξετε τον χαρταετό σας !!!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

            Με εκτίμηση:

Πολιτιστικός Σύλλογος Βαμβακιάς

      ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

 

srkst

srkst

 

Η Καθαρά Δευτέρα είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, της νηστείας του Πάσχα. Από τους λαογράφους θεωρείται ο επίλογος των βακχικών εορτών της Αποκριάς, οι οποίες ουσιαστικά αρχίζουν την Τσικνοπέμπτη και τελειώνουν την Καθαρά Δευτέρα.

Σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδος την Καθαρά Δευτέρα «καθαρίζουν» ό,τι απόμεινε από τα μη νηστίσιμα φαγητά της αποκριάς, Σε άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως π.χ. στην Ήπειρο, οι νοικοκυρές καθαρίζουν τις κατσαρόλες και όλα τα χάλκινα σκεύη από τα λίπη της αποκριάς με ζεστό σταχτόνερο μέχρι ν’ αστράψουν και βάφουν άσπρα τα πεζοδρόμια.

Το πιάτο της ημέρας περιλαμβάνει νηστίσιμα, ως αποτοξίνωση από το πλούσιο φαγοπότι της Αποκριάς. Χαλβάς, ταραμάς, ελιές, πίκλες, θαλασσινά, φασολάδα, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Τα νηστίσιμα συνοδεύονται από τη λαγάνα, ένα είδος άρτου χωρίς προζύμι, με ελλειπτικό σχήμα και πεπλατυσμένος για να ψήνεται εύκολα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ