Βρέθηκε σκάλα στο βάθος του ορύγματος στον τάφο της Αμφίπολης. Που οδηγεί;

thir--

thir--
Μία σκάλα, η οποία οδηγεί σε χαμηλότερο επίπεδο, όπου βρίσκεται η συνέχεια του ταφικού μνημείου, έχει βρεθεί στον τρίτο θάλαμο του τάφου της Αμφίπολης, σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα xronometro.com.

 

Ανεπίσημες πηγές επιβεβαιώνουν πως το μνημείο συνεχίζεται υπογείως

Αμφίπολη: Σκάλα στο βάθος του ορύγματος - Πού οδηγεί;

 Ενδιάμεσος χώρος, και όχι νεκρική κλίνη, φαίνεται πως είναι ο τρίτος θάλαμος

 

 

«Στο τρίτο θάλαμο έχει βρεθεί σκάλα, στο βάθος του ορύγματος η οποία οδηγεί σε χαμηλότερο επίπεδο, όπου εκεί βρίσκεται η συνέχεια του ταφικού μνημείου». Ένα σενάριο που πρωτοεκφράστηκε δημόσια πριν από περίπου δυο μήνες φαίνεται πλέον να επιβεβαιώνεται από ανεπίσημες πηγές ενημέρωσης τις επικαλείται η ιστοσελίδα xronometro.com

Ήδη, πάντως, ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, μιλώντας το περασμένο Σαββάτο στην πρωινή εκπομπή «ΜEGA Σαββατοκύριακο» δεν απέκλεισε ο αρχαίος τάφος της Αμφίπολης να συνεχίζεται σε χαμηλότερο επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ο κ. Τασούλας ήταν ιδιαίτερα εγκρατής στις εκτιμήσεις του και δεν έχει μιλήσει για οτιδήποτε, αν δεν είναι πρώτα σίγουρος για την ορθότητά του.

«Πάμε προς τα κάτω, βρέθηκε αυτό το τεχνητό όρυγμα μέσα από το οποίο βγαίνει αυτή η αμμώδης επίχωση, κοσκινίζεται, ψάχνεται και βγαίνει με ρυθμούς αρχαιολογικούς», είπε αρχικά ο κ. Τασούλας και σε ερώτηση για το εάν μπορεί αυτός να είναι ένας επόμενος θάλαμος, ο υπουργός Πολιτισμού επισήμανε ότι τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

«Ποιος είχε προβλέψει από όλους όσους ασχολούνται και τους αρχαιολόγους και τους τηλεαρχαιολόγους και τους πάντες ποιος είχε προβλέψει το μωσαϊκό, ποιος είχε προβλέψει τις Καρυάτιδες; Άρα όλα αυτά είναι μια άσκηση θαυμασμού και μια άσκηση υπομονής», πρόσθεσε.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα η «σκάλα που σε λίγο θα αποκαλυφθεί ότι υπάρχει μέσα στο τεχνητό όρυγμα πιθανότατα να οδηγεί σε αυτό το υπόγειο οικοδομικό συγκρότημα.

Επιπλέον, η ύπαρξη του ορύγματος με τη σκάλα, η λιτή επίστρωση του τρίτου θαλάμου με τους ασβεστωμένους πωρόλιθους και ο λιτός διάκοσμος με την ορθωμαρμάρωση στου τοίχους του τρίτου θαλάμου, επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι δεν είναι νεκρικός θάλαμος – οπότε άδικα περιμέναμε να βρούμε νεκρική κλίνη -, αλλά ένας ενδιάμεσος χώρος και το ταφικό μνημείο συνεχίζεται προς τα κάτω αλλάζοντας επίπεδο».

Όλα αυτά, βέβαια, μένει να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν καθώς όπως έγινε γνωστό επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από τους επικεφαλής της ανασκαφικής έρευνας την ερχόμενη Τετάρτη.

inews.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ