Για πρώτη φορά Έλληνας νικητής στον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

lxndr

lxndr
Ο Πανελληνιονίκης Μιχάλης Παρμάκης είναι ο πρώτος Έλληνας που τερματίζει πρώτος στα 12 χρόνια του θεσμού του διεθνούς μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης!

 

Ο Μιχάλης Παρμάκης είναι ο νικητής του 12ου Διεθνή Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» 42 χιλιομέτρων με χρόνο 2 ώρες, 28 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα.

Ο 33χρονος Παρμάκης (στην αρχική φωτο) είναι ο πρώτος Έλληνας που τερματίζει πρώτος στα 12 χρόνια της διοργάνωσης του διεθνούς μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο επίσης Έλληνας Μιχάλης Συμιριώτης, ενώ στην τρίτη θέση ο Ηλίρ Κελετζή από την Αλβανία.

 

lxndrb

lxndrb

 

Οι αθλητές του Μαραθωνίου ξεκίνησαν στις 8.00 το πρωί από την Πέλλα, διασχίζοντας 42 χιλιόμετρα, μέχρι το Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν η γραμμή του τερματισμού.

Στον Μαραθώνιο των γυναικών πρώτη τερμάτισε η Σόνια Τσεκίνι – Μπουδόυρη, δεύτερη η Μαρία Βράιτς από την Κροατία και τρίτη η Στεφανία Λεοντιάδου.

Εκτός από τα 42 χλμ., στα πλαίσια των αγώνων διεξήχθη και ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος, καθώς και ο δρόμος 10.000 μ. με τη συμμετοχή πλήθους αθλητών, με αφετηρία το Στάδιο Αμπελοκήπων

Στα πλαίσια του 12ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» διεξήχθη στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης και ο αγώνας 1.000 μ., στον οποίο συμμετείχαν εκκατοντάδες παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της πόλης.

Οι μικρή αθλητές ξεκίνησαν από την πλατεία Αριστοτέλους, τερματίζοντας στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ