Το Γυμνάσιο Αγίου Γεωργίου στον Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»!

mrthsp

mrthsp
Συνεχίζοντας τις λαμπρές εμφανίσεις του σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, το Γυμνάσιο Αγίου Γεωργίου έδωσε για ακόμα μια φορά βροντερό παρόν με δεκαεφτά παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς-συνοδούς στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο '' Μέγας Αλέξανδρος''!

 

Η φετινή διοργάνωση αποδείχθηκε άριστη σε όλα της και ήταν αρτιότερη και εντυπωσιακότερη από κάθε άλλη φορά: Το ρεκόρ συμμετοχών, η άριστη υποστήριξη των δρομέων τόσο κατά την προσπάθειά τους όσο και μετά από αυτήν και το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των πρωταθλητών που έλαβαν μέρος έδωσαν στους μαθητές του Γυμνασίου Αγίου Γεωργίου να ζήσουν μοναδικές και ανεπανάληπτες στιγμές.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερης σημασίας συμετοχή για τους μαθητές μας που μέσα από αυτές τις συμμετοχές και παρουσίες τους αποκτούν εμπειρίες ζωής και ταυτόχρονα έρχονται πιο κοντά στα ιδεώδη και στις αξίες του αθλητισμού, καθώς και στην χαρά της ομαδικής άθλησης !

Η στιγμή του τερματισμού και της απονομής των αναμνηστικών μεταλίων στα παιδιά ήταν μοναδική και αξέχαστη για όλα τους !!!

Μακάρι να μπορέσουμε να διοργανώσουμε κάτι αντίστοιχο και μια τόσο σπουδαία διοργάνωση και στην περιοχή μας κάποτε. 

 

mrthspr

mrthspr

 

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως τα παιδιά συμμετείχαν στον Ημιμαραθώνιο Θεσ/νίκης υπό την επίβλεψη και επιμέλεια των καθηγητών τους κ.κ. Σάκη Γρούδου και Μάριου Κοντογιάννη.

Επίσης άξιο επαίνου είναι το γεγονός πως οι καθηγητές των μαθητών έτρεξαν δίπλα στα παιδιά και τα φρόντιζαν από την πρώτη έως και την τελευταία στιγμή σε όλη την διάρκεια του αγώνα !

Συγχαρητήρια σε όλους και του χρόνου με υγεία !!! 

 

* Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες τον κ. Κώστα Τσομπάνη

** Στην διοργάνωση επίσης έλαβαν μέρος και μαθητές του Γυμνασίου Αρέθουσας, αλλά για εκείνα τα παιδιά θα υπάρξει ξεχωριστό ρεπορτάζ

 

 

lxndrb

lxndrb

Μοναδική επιτυχία στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»!

 

Η ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη έζησε την ομορφότερη γιορτή της! Ο Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ανέβασε σε ένα νέο, ακόμα υψηλότερο επίπεδο το μεγαλύτερο εαρινό γεγονός ολόκληρης της χώρας, προσφέροντας μία εμπειρία ζωής στους περισσότερους από 20.000 δρομείς!

Η φετινή διοργάνωση αποδείχθηκε αντάξια των προσδοκιών και ήταν αρτιότερη και εντυπωσιακότερη από κάθε άλλη φορά: Το ρεκόρ συμμετοχών, η άριστη υποστήριξη των δρομέων τόσο κατά την προσπάθειά τους όσο και μετά από αυτήν, το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των πρωταθλητών που έλαβαν μέρος, η επιπλέον λάμψη που έδωσαν οι Ολυμπιονίκες μας και οι άνθρωποι του πολιτισμού και της τέχνης, τα χαμόγελα των ανθρώπων κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, σε συνδυασμό με τις υπέροχες καιρικές συνθήκες, χάρισαν σε όλους μία αξέχαστη εμπειρία.

Περισσότεροι από 20.000 δρομείς, από 9χρονους μαθητές Δημοτικών Σχολείων μέχρι τον 85χρονο Χρυσόστομο Θεοδοσιάδη και τον 84χρονο Γιώργο Κουσίδη, πλημμύρισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, κέρδισαν το χειροκρότημα και το θαυμασμό των φιλάθλων και θεατών στέλνοντας μήνυμα άθλησης, χαράς και υγείας, μέσα από ένα θεσμό που είναι αφιερωμένος στον Στέλιο Κυριακίδη και που εκτός από αθλητική διάσταση διαθέτει επίσης κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό, επιστημονικό και ιστορικό χαρακτήρα, αφού από το 2006 ενώνει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη και δικαιώνει με τον καλύτερο τρόπο το βαρύ όνομα που φέρει.

Ο τελικός αριθμός των εγγεγραμμένων δρομέων ήταν και φέτος εντυπωσιακός και έφτασε τους 20.729 (2.073 εγγραφές στο Μαραθώνιο, 12.037 στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., 4.619 στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 2.000 παιδιά στα 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων) .

Στην πραγματικότητα, μάλιστα, οι συμμετέχοντες ήταν ακόμα περισσότεροι σε αριθμό, αφού ο πολύ καλός καιρός βοήθησε και αρκετοί ενδιαφερόμενοι της τελευταίας στιγμής, που δεν πρόλαβαν να δηλωθούν εγκαίρως, έτρεξαν αυθόρμητα στο πλευρό των υπόλοιπων δρομέων χωρίς να έχουν τον αγωνιστικό εξοπλισμό.

Στη διοργάνωση εκπροσωπήθηκαν αθλητές από 54 χώρες και πέντε ηπείρους, ακόμα και από μακρινά μέρη όπως οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, η Βενεζουέλα ή η Μαδαγασκάρη. Ανάμεσα σ’ αυτούς, συμπεριλαμβάνονταν μία δωδεκαμελής ομάδα δρομέων από την Κινεζική Ταϊπέι και άλλη μία αποτελούμενη από είκοσι 60άρηδες και 70άρηδες Ολλανδούς δρομείς, που όλοι τους ήρθαν στην Ελλάδα ειδικά για τον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», επιβεβαιώνοντας την παγκόσμια διάσταση του θεσμού.


-

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ