1o Junior Champions Cup Σταυρού: Αμέτρητα χαμόγελα - Αμέτρητα Κύπελλα στα παιδιά!

 

Πέντε - έξι παιδιά, ο Πέτρος Σαλέπης, ο Θανάσης Μπελές, ο Ανδρέας Καμζέλης ( + όλων των άλλων και διαιτητής Καμζέλ Καμζέλογλου εκ... Τουρκίας), ο Χρήστος Σιάγκος, ο Νίκος Κωνσταντινάκης, ο Βασίλης Λιάμας και κοντά σ΄αυτούς κάποιοι φίλοι επαγγελματίες που στήριξαν, οι χορηγοί των ομάδων των πιτσιρικάδων και κάποιοι φιλότιμοι γονείς που βοήθησαν, χάρισαν τόση χαρά στους μπόμπιρες της περιοχής μας και έχτισαν έναν Θεσμό που αξίζει να τον μεγάλωσουμε ακόμα περισσότερο και να τον διαφυλάξουμε για πάντα !!!

 

pngd

pngd

 

Κατ΄ αρχάς θα δανειστώ τα λόγια του Θανάση Μπελέ για την περίληψη της ιστορίας του 1ου αυτού Τουρνουά:  << Το πρώτο "Junior Champions Cup" εφτασε στο τελος του. Η ομάδα των Alien κατεκτησε τη πρωτη θεση επικρατωντας στον τελικο με 6-3 επι της Μπαρτσελιώμα. Συνολικά έλαβαν μερος 110 παιδάκια ηλικίας 7-15 ετων. Ευχαριστούμε πολύ όσους μας στηριξαν σε αυτη την προσπαθεια... Το να βλεπεις παιδιά μεσα στα γήπεδα και κοντά στο ποδοσφαιρο ειναι πραγματική ευτυχία. Ραντεβού του χρόνου >>

 

pngc

pngc

 

Ίσως πέρα από τα λόγια του Θανάση να μη χρειάζεται να προσθέσει κανείς τίποτε άλλο...

Ως γονείς όμως νομίζω ότι χρειάζεται τουλάχιστον να πούμε δυό λόγια ακόμα, με πρώτη κουβέντα ένα Τεράστιο Ευχαριστούμε στους ανθρώπους αυτούς που δημιούργησαν κάτι τόσο όμορφο για τα παιδιά μας.

Για μια εβδομάδα ο Σταυρός έζησε μια πρωτόγνωρη διοργάνωση στην οποία πρωταγωνίστησαν το αθλητικό πνεύμα, η χαρά και η διασκέδαση, με τη συμμετοχή των ομάδων των πιτσιρικάδων μας και με πολλούς φιλάθλους στο πλευρό τους να στηρίζουν και να χειροκροτήσουμε τις προσπάθειές τους ! *(Και να ρίχνουν και κανένα μπινελίκι στον Τούρκο διαιτητή του Τουρνουά, χαχαχαχα)

Το γηπεδάκι ''έπαιρνε φωτιά'' κάθε βράδυ, οι ζητωκραυγές και οι φωνές ξεσήκωναν τον τόπο.

Το θέαμα και οι συγκινήσεις απίστευτα σε κάθε αναμέτρηση, από την πρεμιέρα μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.

Ιδιαίτερες στιγμές οι αγώνες των πιο μικρών παιδιών 7 - 8 - 9 χρονών της Μάντσεστερ Πατάτα και των Μαχητών !!!

 

pngb

pngb

 

Και όταν ήρθε η βραδιά των Τελικών, των κυπέλλων και των μεταλλίων το γηπεδάκι μεταμορφώθηκε στα μάτια των πιτσιρικάδων σε Μπερναμπέου, Καμπ Νου και Γουέμπλει !

Και όσα ήταν τα χαμόγελα τους τόσα ήταν και τα κύπελλα που κέρδισε το καθένα τους. ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ - ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΚΥΠΕΛΛΑ !!!

Αυτό δεν είναι μικρό πράγμα φίλε μου. Καθόλου μικρό πράγμα και για τους μπόμπιρες και για τον Σταυρό και για τον αθλητισμό μας και σκέψου το: Ξέρεις πόσα παιδάκια το βράδυ εκείνο κοιμήθηκαν με το μετάλιο τους αγκαλιά; Ξέρεις πόσοι μπόμπιρες ψήλωσαν ίσαμε με το ταβάνι όταν ο Θανάσης τους βάφτιζε Ριβάλντο, Γκαρσία, Κουρτουά, Τόνι Κρος, και χίλια δυό άλλα που σκαρφιζότανε ο μπαγάσας και φώναζε τα ονοματάκια τους που τα άκουγαν οι πατεράδες, οι μανάδες, οι παπούδες, τα φιλαράκια τους και φούσκωναν από περηφάνεια;

Ξέρεις πόσα μάτια μικρών και μεγάλων βούρκωναν σε κάθε παιχνίδι και πόσα ''μυθικά'' για την ηλικία τους κατορθώματα μεταφέρονταν σε κάθε σπίτι και συντρόφευαν τα όνειρά τους;

Ξέρει κανείς πόσα σχέδια γεννήθηκαν για του χρόνου και το επόμενο Τουρνουά από τα πιτσιρίκια; Πόσο βαθιά μπήκε ο σπόρος του αθλητισμού μέσα τους; Ως πατέρας που έχει παιδί που αγωνίστηκε στο Τουρνουά αυτό, αλλά και από όσα είδα και συζήτησα με όλους σχεδόν τους υπόλοιπους γονείς, σας λέω ότι του χρόνου η διοργάνωση αυτή θα χαλάσει κόσμο και θα βουλιάξει τον Σταυρό από συμμετοχές και αγωνιστικό επίπεδο !

Αυτό δεν είχε ξαναγίνει ποτέ τόσο οργανωμένα και με επιμέλεια από τόσoυς ανθρώπους που έτρεξαν, σφύριξαν, έψησαν, μόχθησαν, πέτυχαν με Άριστα σε όλους τους τομείς.

  Έδωσαν όλοι τους απίστευτη χαρά και τεράστιο κίνητρο στα παιδιά μας όχι μόνο να ζήσουν κάτι εκπληκτικό για την ηλίκια τους, αλλά να το φυτέψουν αυτό στις καρδούλες τους και να θέλουν να το μεγαλώσουν και να ανθίσει στα ουράνια.

Και αυτό δεν είναι το μόνο...

Αμέτρητες φωτογραφίες και video από την ημέρα των τελικών αγώνων τραβήχτηκαν ακόμα και από τουρίστες που βρίσκονταν εκεί και το χάρηκαν με την ψυχή τους όλο αυτό. Και για όσους μπορούν να το καταλάβουν αυτό, είναι μεγάλη υπόθεση να ταξιδεύουν εικόνες του τόπου μας για να τον προβάλουν σε όλο τον κόσμο !!!

 

pngf

pngf

 

Η σπορά του Τουρνουά έπεσε και έπιασε για τα καλά. Ο σπόρος αυτός ανήκει στα παιδιά μας πλέον.

Είναι πολύτιμος για εκείνα και ανεκτίμητος για εμάς τους γονείς που τα βλέπουμε και τα καμαρώνουμε μέσα στις αξίες και στην χαρά του αθλητισμού.

Μπράβο σε όλα μα όλα τα παιδιά που σκέφτηκαν, οργάνωσαν και βοήθησαν να γίνει αυτός ο όμορφος θεσμός στο χωριό μας. Γιατί πλέον αποτελεί θεσμό με βαθιές ρίζες !!!

Και του χρόνου πρώτα ο Θεός όλοι εσείς που δημιουργήσατε αυτόν τον Θεσμό δεν θα είστε μόνοι σας. Πέρα από την επιτυχία του, το Τουρνουά ανέδειξε και τις χτυπητές απουσίες (έστω και ελάχιστης) βοήθειας από τους αρμόδιους. (Ημιτελικοί και Τελικοί με τους προβολείς σβηστούς κρίμα για εκεινους!).

Ας μείνουμε όμως στα θετικά της ζυγαριάς που είναι απίστευτα και πολλά και του χρόνου να γίνει μια ακόμα μεγαλύτερη και λαμπρότερη διοργάνωση με περισσότερη βοήθεια από όλους μας, γονείς - φορείς - επαγγελματίες - φιλάθλους.

Να είσαστε καλά όλα τα παιδιά που βοηθήσατε στο 1ο Junior champions cup 5x5 Σταυρου και του χρόνου με υγεία στα ίδια μέρη να ξανανταμώσει όλη η πιτσιρικαρία με ακόμα περισσότερα χαμόγελα στα προσωπάκια τους !!!!

 

pnge

pnge

 

Θανάσης Μπελές: Η ψυχή του Τουρνουά !

 

Σε κάθε διοργάνωση πρέπει να υπάρχει μια ''ψυχή'' για να πετύχει. Και το Τουρνουά αυτό δεν πέτυχε απλώς, έγραψε ιστορία ! Το πόστο του σπίκερ ήταν το λιγότερο από μέρους του Θανασάκη.

Και τι δεν έκανε και τι δεν σκέφτηκε και πόσα δεν θυσιάσε (και ανέχτηκε...) για να είναι κάθε μέρα ώρες ατέλειωτες εκεί και να σκορπίζει χαρά.

Και αυτό για να το πετύχει κανείς θέλει ψυχή, αγάπη προσωπικότητα και λίγη **τρέλα. Ο Θανάσης τα είχε όλα !!

Να είσαι καλά αγόρι μου και μπράβο και σ΄ εσένα και σε όλα μα όλα τα παιδιά που σκέφτηκαν, οργάνωσαν και βοήθησαν να γίνει αυτός ο όμορφος θεσμός στο χωριό μας !!!

Τσολάκης Βασίλης

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ