Θα βρέξει.. καλάθια στη Νέα Μάδυτο στο 1ο Τουρνουά Μπάσκετ Α.Σ "Ελλήσποντος"

mpskt

mpskt
Ο Ελλήσποντος Νέας Μαδύτου καλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στο 1ο τουρνουά καλαθοσφαίρισης 3 χ 3 που διοργανώνειτην Τετάρτη 23 Ιουνίου 2017 στη Νέα Μάδυτο!

 

 

mpsktb

mpsktb

 

Κανονισμοί 3 χ 3
 
Άρθρο 1. Γήπεδο
Το παιχνίδι παίζεται σε μισό γήπεδο μπάσκετ με μια μπασκέτα
 
Άρθρο 2. Ομάδες
Κάθε ομάδα δεν έχει πάνω από πέντε (4) παίκτες (τρεις [3] παίκτες στο γήπεδο και ένα [1] αναπληρωματικό).


Άρθρο 3. Αξιωματούχοι αγώνα
Οι αξιωματούχοι του παιχνιδιού είναι (1) διαιτητής και δύο (2) άτομα γραμματείας.
 
Άρθρο 4. Έναρξη του παιχνιδιού
4.1. Και οι δύο ομάδες θα προθερμανθούν ταυτόχρονα πριν από το παιχνίδι.
4.2. Το στρίψιμο ενός νομίσματος καθορίζει ποια ομάδα παίρνει την πρώτη κατοχή. Η ομάδα που κερδίζει στο στρίψιμο του νομίσματος μπορεί είτε να επιλέξει να επωφεληθεί από την κατοχή στην αρχή του παιχνιδιού ή κατά την έναρξη μιας πιθανής παράτασης.
4.3. Το παιχνίδι πρέπει να ξεκινήσει με 3 (τρεις)  παίκτες στο γήπεδο.
 
Άρθρο 5. Πόντοι
Κάθε καλάθι που θα σημειώνεται πίσω από την γραμμή των 3-πόντων θα μετράει ως δίποντο και κάθε άλλο καλάθι ως μονόποντο.
 
Άρθρο 6. Αγωνιστικός χρόνος/Νικητής παιχνιδιού
6.1. Η κανονική διάρκεια παιχνιδιού είναι ως εξής:
Μία (1) περίοδος 10 λεπτά. Το ρολόι πρέπει να σταματήσει κατά τη διάρκεια νεκρών χρόνων & στις ελεύθερες βολές. Στο ρολόι θα πρέπει να γίνει επανεκκίνηση μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής της μπάλας (από τη στιγμή που είναι στα χέρια επιθετικού).
6.2. Ωστόσο, η πρώτη ομάδα που βάζει 15 πόντους ή περισσότερους κερδίζει το παιχνίδι εάν αυτό συμβεί πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας παιχνιδιού. Αυτός ο κανόνας ισχύει και για την κανονική διάρκεια του παιχνιδιού (όχι σε μια πιθανή παράταση).
6.3. Αν το σκορ είναι ισόπαλο στο τέλος του χρόνου, θα υπάρξει ένα επιπλέον χρονικό διάστημα. Πρέπει να υπάρχει ένα χρονικό διάστημα ενός (1) λεπτού πριν από την έναρξη της παράτασης. Η πρώτη ομάδα που θα σκοράρει δύο (2) πόντους στην παράταση κερδίζει το παιχνίδι.
6.4. Η ομάδα θα χάσει το παιχνίδι όταν κατά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του παιχνιδιού, η ομάδα δεν έχει παρόντες στο γήπεδο  τρεις (3) παίκτες έτοιμους να παίξουν.
 
Άρθρο 7. Ελεύθερες βολές
7.1. Μια ομάδα είναι σε κατάσταση ομαδικών φάουλ όταν έχει διαπράξει επτά (5) φάουλ.
7.2 Ένας παίκτης που έχει διαπράξει τέσσερα (4) φάουλ πρέπει να φύγει από το παιχνίδι.
7.3. Φάουλ κατά την προσπάθεια σούτ μέσα στη ρακέτα χορηγείται μία (1) ελεύθερη βολή.
7.4. Φάουλ κατά την προσπάθεια σούτ  πίσω από το τόξο κατακυρώνεται δύο (2) ελεύθερες βολές.
7.5. Φάουλ κατά την προσπάθεια σούτ που ακολουθείται από ένα επιτυχημένο καλάθι απονέμεται με μια (1) επιπλέον ελεύθερη βολή.
7.6. Σε φάουλ όχι σε προσπάθεια σούτ θα απονεμηθεί μία (1) ελεύθερη βολή.
 
Άρθρο 8. Καθυστέρηση
8.1. Στασιμότητα ή παραλείποντας να παίξει ενεργά με την προσπάθεια να σκοράρει είναι  παραβίαση.
8.2. Αν το γήπεδο είναι εξοπλισμένο με ένα ρολόι με κόρνα, μια ομάδα πρέπει να προσπαθήσει να σκοράρει μέσα σε 12 δευτερόλεπτα.
Σημείωση: Εάν το γήπεδο δεν είναι εξοπλισμένο με ένα ρολόι με κόρνα, και η ομάδα προσπαθεί να σκοράρει, ο διαιτητής πρέπει να τους δώσει μια προειδοποίηση μετρώντας τα τελευταία πέντε (5) δευτερόλεπτα.
 
Άρθρο 9. Πώς παίζεται η μπάλα
9.1. Μετά από κάθε επιτυχημένο καλάθι ή την τελευταία ελεύθερη βολή:
Η μπάλα πηγαίνει σε παίκτη από την αμυνόμενη ομάδα που θα συνεχίσει το παιχνίδι με ντρίμπλα ή περνώντας την μπάλα μέσα από το γήπεδο, ακριβώς κάτω από το καλάθι (όχι πίσω από την τελική γραμμή) σε μια θέση στο γήπεδο πίσω από την γραμμή των τριών πόντων. Η αμυντική ομάδα δεν επιτρέπεται να παίξει για την μπάλα στη “ρακέτα” κάτω από το καλάθι.
9.2. Μετά από κάθε αποτυχημένο καλάθι ή την τελευταία ελεύθερη βολή:
Εάν η επιθετική ομάδα πάρει ριμπάουντ, μπορεί να συνεχίσει να προσπαθεί να σκοράρει, χωρίς να επιστρέψει την μπάλα πίσω από την γραμμή των τριών πόντων.
Εάν η αμυντική ομάδα πάρει ριμπάουντ, είναι υποχρεωμένη να βγάλει την μπάλα εκτός της γραμμής των τριών πόντων είτε με πάσα είτε με ντρίπλα ώστε να μετράει η κατοχή.
9.3. Μετά από ένα κλέψιμο, μια επιστροφή κλπ .:
Αν αυτό συμβαίνει στο εσωτερικό του τόξου, η μπάλα πρέπει να περάσει / βγει σε θέση πίσω από την γραμμή των τριών πόντων.
 
Άρθρο 10. Αλλαγές
Οι αλλαγές πρέπει να επιτρέπονται σε κάθε ομάδα, μόνο πριν από “πάσα έναρξης”.
 
Άρθρο 11. Τάιμ-άουτ
Επιτρέπεται 1 ταιμ-άουτ 30 δευτερολέπτων για κάθε ομάδα.  Ένας παίκτης μπορεί να καλέσει τάιμ άουτ πριν την πάσα έναρξης.
 
Άρθρο 12: Αποβολή παικτών.

Ένας παίκτης, ο οποίος διαπράττει δυο αντιαθλητικά foul στο ίδιο παιχνίδι αποβάλλεται από τον διαιτητή από το παιχνίδι. Επίσης η διοργανώτρια αρχή μπορεί να αποβάλλει αθλητές για πράξεις βίας, για προφορική ή φυσική επιθετικότητα. Οι διοργανωτές μπορούν επίσης να αποβάλλουν ολόκληρη την ομάδα από την διοργάνωση σε περίπτωση που συμβάλλουν στην παραπάνω συμπεριφορά συμπαίκτη τους ή δεν προσπαθήσουν να την αποτρέψουν.

Πηγή:  INFOMADYTOS / Θωμάς Γκέσιος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ