"Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου" : Ξεκίνησε η πολιτιστική διαδρομή στο πρόγραμμα “Cult-RinG”

plstks

plstks
Εκπρόσωποι του πολιτισμού και του τουρισμού από έξι ευρωπαϊκές Περιφερειών - της Ιταλίας (Lazio), της Σουηδίας (Vastra Gotaland), της Πολωνίας (Podkarpackie Regional Tourism Board), της Πορτογαλίας (Alto Minho), της Κύπρου (Πάφος) και του Βελγίου (European Cultural Tourism Network-ECTN) - έλαβαν μέρος στην εναρκτήρια συνάντηση της πολιτιστικής διαδρομής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου», που πραγματοποιήθηκε χθες στη Βέροια, στο χώρο του «Παύλειου Πολιτιστικού Κέντρου», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη.

 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η περιφερειακή σύμβουλος της Π.Ε. Ημαθίας Νίκη Καρατζιούλα, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βέροιας Βασίλης Λυκοστράτης, καθώς και στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι ευρωπαίοι εταίροι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ξεναγήθηκαν στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου στη Βέροια και, στη συνέχεια, στις Αιγές, την πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης αναφέρθηκε στην εμβληματική ιστορική μορφή του Αποστόλου Παύλου και το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε στη διαμόρφωση της χριστιανικής Ευρώπης, αφήνοντας πολύτιμη θρησκευτική παρακαταθήκη στην Κεντρική Μακεδονία. «Με χαρά σας υποδεχόμαστε εδώ στη Βέροια του πολιτισμού, στον τόπο όπου λίγες δεκάδες μέτρα από εδώ μίλησε στους πολίτες της ο Απόστολος των Εθνών Παύλος, δυο χιλιάδες χρόνια πριν, ανάβοντας τη σπίθα της χριστιανοσύνης στην Ευρώπη, η οποία εξελίχθηκε σε μια τεράστια πυρκαγιά Μαρτύρων Αγίων στους κατά καιρούς διωγμούς που υπέστησαν και υπομένουν ακόμη στο όνομα του Τριαδικού Θεού. Σας υποδεχόμαστε επίσης στη Βέροια που αποτέλεσε πολιτισμικό και θρησκευτικό χωνευτήρι Xριστιανών, Εβραίων και Mωαμεθανών, το οποίο μαρτυρούν τα μνημεία που βρίσκονται στην πόλη. Και βέβαια σας υποδεχόμαστε εδώ στην γη της Μακεδονίας, όπου ο Μέγιστος της Οικουμένης Αλέξανδρος ξεκίνησε από τις Αιγές, διδάχθηκε από τον Αριστοτέλη στη Μίεζα, για να “κατακτήσει” πολιτισμικά τα πέρατα του τότε γνωστού κόσμου», δήλωσε ο κ. Καλαϊτζίδης.

drm

drm

Η πολιτιστική διαδρομή «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πολιτιστικές Διαδρομές ως Επενδύσεις για Ανάπτυξη και Απασχόληση – Cult–RinG», όπου συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με άλλους έξι εταίρους από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες (Lazio Region-Ιταλία, Region Vastra Gotaland-Σουηδία, Podkarpackie Regional Tourism Board-Πολωνία, Intermunicipal Community of Alto Minho-Πορτογαλία, Pafos Regional Board of Tourism-Κύπρος, European Cultural Tourism Network [ECTN] -Βέλγιο).

vrpv

vrpv

Το έργο της πολιτιστικής διαδρομής «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου», με προϋπολογισμό 175.000 ευρώ, εντάσσεται στο πρόγραμμα “Cult-RinG”, συνολικού προϋπολογισμού 1.374.000 ευρώ, που συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg Europe, με διάρκεια 48 μήνες (α΄φάση για τα έτη 2017-2018 και β΄φάση για το 2019-2020).

Οι Πολιτιστικές Διαδρομές χρησιμοποιούνται ως ισχυρά εργαλεία για την προώθηση και διατήρηση των κοινών και διαφορετικών πολιτισμικών ταυτοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέχοντας μια καλύτερη κατανόηση της ιστορίας της Ευρώπης μέσω της διαπεριφερειακής ανταλλαγής ανθρώπων ιδεών και πολιτισμών. Οι πολιτιστικές διαδρομές αποτελούν πηγή καινοτομίας, δημιουργικότητας, δημιουργίας μικρών επιχειρήσεων και ανάπτυξης πολιτιστικών τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι ωφελούμενοι του έργου είναι περιφερειακές αρχές που επιδιώκουν να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη των πολιτιστικών διαδρομών, τόσο αυτών που ήδη υπάρχουν όσο και νέων διαδρομών.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ