Σώθηκε ηλικιωμένη στην περιοχή Μηλιές Σταυρού Θεσ/νίκης από νεαρό που της έδωσε πρώτες βοήθειες!

sthkm

sthkm
Στο δραματικό γεγονός του πνιγμού 77χρονης γυναίκας στην περιοχή Μηλιές Σταυρού (την Δευτέρα 3/7/2017) κινδύνεψε ακόμα μια ηλικιωμένη γυναίκα που έτρεξε να βοηθήσει την άτυχη φίλη της, η οποία  ευτυχώς σώθηκε τελικά ως εκ θαύματος.

 

Συγκεκριμένα και -σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες- η κυρία που κινδύνεψε βρίσκονταν μαζί με την φίλη της (και οι δύο κατάγονται από περιοχή των Σέρρων), στην παραλία όταν αντιλήφθηκε ότι η φιλενάδα της κινδυνεύει.

Προσπάθησε αμέσως να την τραβήξει έξω από το νερό με αποτέλεσμα να βουλιάζει στην απεγνωσμένη προσπάθεια της, να καταπιεί πολύ νερό και εκείνη και να χάσει τις αισθήσεις της.

Για καλή της τύχη όμως τελικά ανασύρθηκε από άλλους λουόμενους έξω από την θάλασσα και αμέσως δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από νεαρό ο οποίος βρέθηκε στο σημείο εκείνο.

Τελικά η διαδικασία της ανάνηψης ολοκληρώθηκε με επιτυχία σώζοντας την από βέβαιο πνιγμό.

  Η κυρία αυτή μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου και από εκεί σε μονάδα εντατικής σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου βρίσκεται ακόμα και παρακολουθείται.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους που έτρεξαν να βοηθήσουν την κυρία αυτήν και ιδιαίτερα στον νεαρό που της έδωσε τις πρώτες βοήθειες.

Είμαστε θαλασσινός λαός και εκτός από γνώσεις στην κολύμβηση, καλό θα είναι να γνωρίζουμε και από την παροχή πρώτων βοηθειών σε συνανθρώπους που θα την χρειαστούν.

Ειδικά κάθε καλοκαίρι στην χώρα μας, με τόσους χιλιάδες λουόμενους στις παραλίες μας οι γνώσεις αυτές σώζουν ζωές !!!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ