Ασπροβάλτα - Νέα Βρασνά: Κερδήθηκε ο Στόχος Ζωής για την Αγορά Απινιδωτών!

apnsks

apnsks
Sakis Groudos: Μετά απο την πολύ επιτυχημένη ενημέρωση μικρών και πιστοποίηση μεγάλων στο Γυμνάσιο Αγίου Γεωργίου υπάρχει πλέον και στην περιοχή της Ασπροβάλτας ( εστιατόριο Κωνσταντινούπολη) διαθέσιμος εξωτερικός απινιδωτής. * (Ενώ αγοράστηκε και ο 2ος από τον κ. Τιαλιάκα). Μπράβο σε όλους για την επιτυχημένη προσπάθεια!

 

Ο Στόχος Ζωής για την αγορά και τοποθέτηση 2 Απινιδωτών σε κεντρικά σημεία της Ασπροβάλτας και των Νέων Βρασνών κερδήθηκε από τις τοπικές κοινωνίες !!!

 

Πριν λίγο καιρό ξεκίνησε μια εκστρατεία ζωής για την αγορά δύο πολύτιμων Απινιδωτών για τους οικισμούς της Ασπροβάλτας και των Νέων Βρασνών, ενώ ταυτόχρονα πολλοί ήταν και οι εθελοντές από την περιοχή που παρακολούθησαν μαθήματα της χρήσης τους και παροχής Πρώτων Βοηθειών.

Τα αποτελέσματα ξεπερνούν κάθε προσδοκία και να που η εγκατάσταση των δύο αυτών μηχανημάτων είναι πλέον γεγονός.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην ενέργεια αυτή και σε όσους στήριξαν με το υστέρημα του και όσο μπορούσε ο καθένας.

Με κοινή προσπάθεια οι κοινωνία μας γίνεται καλύτερη, πιο ανθρώπινη και πετυχαίνει θαύματα !!!

 

apndtb

apndtb

 

 

**Το δημοσίευμα ενημέρωσης της 17ης Μαίου για την εστρατεία της αγοράς και εγκατάστασης των Απινιδωτών στα Νέα Βρασνά και Ασπροβάλτα:

ΣΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΙΑ ΖΩΗ!

ΜΠΟΡΕΙΤΕ!

Αγαπητοί Συνδημότες, καλούμε όλους να στηρίξουμε την πολύ σημαντική και αξιέπαινη πρωτοβουλία της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ (στην οποία υπάγεται ο Δήμος μας), και Υπεύθυνος για τις περιοχές Ασπροβάλτας – Βρασνών είναι ο κος Τιαλιάκας Χρήστος και ο κος Μητάκος Νικόλαος, να αγοραστουν Απινιδωτες Καρδιακης Αναζωογονησης και να τοποθετηθούν σε σημεία ¨Σταθμούς¨ (π.χ.: στο Αστυνομικό Τμήμα, ή το εστιατόριο Κωνσταντινούπολη) που βρίσκονται όλο το 24ωρο ανοιχτά και θα μπορούν να σπεύσουν σε σημεία που υπάρχει επείγον επεισόδιο ανά πάσα ώρα και στιγμή. 

Οι Απινιδωτές θα είναι διαχειρίσιμοι από Ευρωπαϊκώς Πιστοποιημένα Μέλη της Ομάδας Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, τα οποία έχουν εκπαιδευτεί και ενημερώνονται συνεχώς, με σεμινάρια και μαθήματα Πρώτων Βοηθειών, στις βασικές και προχωρημένες τεχνικές μεθόδους Καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και Ανταπόκρισης στο Τραύμα. Δύο από αυτά τα άτομα είναι οι κύριοι που προαναφέραμε Τιαλιάκας και Μητάκος, καθώς και άλλα περίπου 72, σε Βρασνά και Ασπροβάλτα, ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ, διότι σεμινάρια διοργανώνονται συνεχώς με μεγάλη απήχηση.

Το μηχάνημα αυτό, εάν δράσουμε άμεσα, μπορει να σωσει μια ζωη από τον θανατο, που βρίσκεται σε κατάσταση πνιγμού ή καρδιακής ανακοπής, μέσω της καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης, απινίδωσης.

Καθώς ζούμε στην ΕΛΛΑΔΑ και ειδικά στις δικές μας περιοχές (Ασπροβάλτα, Βρασνά) οι οποίες είναι Τουριστικές και το καλοκαίρι εδώ κρατάει παραπάνω, οι θερμοκρασίες και η ένταση της θερινής περιόδου, μπορούν να προκαλέσουν, μια αρρυθμία, λιποθυμία ή ακόμα κάτι πιο σοβαρό, μια ανακοπή ή πνιγμό (είτε από κατάποση, είτε στη θάλασσα), πολύ συχνότερα από ότι τους χειμερινούς μήνες. Για αυτό είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, εάν συμβεί κάποιο περιστατικό, να μπορέσουμε να ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ και να ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΧΟΥΜΕ με ασφάλεια και εξειδικευμένα! Μην αδιαφορούμε! Μπορεί να συμβεί στον καθέναν από εμάς, στον διπλανό μας, ακόμα και στα παιδιά μας!

ΜΑΚΑΡΙ να λαμβάνονταν συχνά τέτοιες σπουδαίες πρωτοβουλίες που αναβαθμίζουν την ποιότητα του τόπου μας, διατηρούν την ανθρωπιά μας και κατά συνέπεια την ίδια την ΖΩΗ!

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ, καλούμε όλους, να ανοίξουμε τις πόρτες μας, όταν θα μας χτυπήσουν από την ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, και να βοηθησουμε με όποιο ποσό μπορεί ο καθένας μας. Ακόμα και το λιγότερο, μπορεί να κρατήσει έναν άνθρωπο, ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟ, στη ΖΩΗ!

Προς ενημέρωσή σας, οι επιχειρηματίες Ασπροβάλτας – Βρασνών, καθώς και Το Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων Ασπροβάλτας – Βρασνών, έκαναν πολύ σημαντικές δωρεές, συγκεντρώθηκε ένα αξιοσέβαστο ποσό και ο πρώτος Απινιδωτής, είναι ζήτημα ημερών να παραγγελθεί.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΟΣΟ, ΙΔΙΩΤΙΚΑ, ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΟΝ κο ΤΙΑΛΙΑΚΑ ΧΡΗΣΤΟ – τηλ.: 6946-008454

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ