dika-

dika-
Ένας και όχι μόνο ''λύκος'' σε πείσμα, αλλά πολύτιμος και ισάξιος όσο και οι Τριακόσιοι Λιοντάρια - πολεμιστές του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.

Ίσως και κάτι παραπάνω στις σύγχρονες ''Θερμοπύλες'' του ΠΑΟΚ Σταυρού.

 

Ο Dika, ο Δημήτρης Καρπούζης... επί το Ελληνικότερον (το Dika είναι λόγω δουλειάς...) καταφέρνει και τα συνδιάζει και τα δύο:

- Και το ''Λύκος'' (λυκάνθρωπος για την ακρίβεια αφού λόγω εργασίας δουλεύει τα περισσότερα βράδια) ενώ τη μέρα τρέχει ασταμάτητα...

- Και το ''λιοντάρι - πολεμιστής'' πολεμώντας κυριολεκτικά εδώ και δυό χρόνια στις επάλξεις και στις Θερμοπύλες κάθε ανάγκης του ΠΑΟΚ Σταυρού....

  dic

dic
Πανταχού παρών και τα πάντα επιβλέπων...

 Ο Δημήτρης τα τελευταία χρόνια έκανε τη νύχτα - μέρα και τη μέρα... βούτυρο να τη φάει.

Δεν είναι εύκολο πράγμα να δουλεύεις όλη τη νύχτα και το πρωί να τρέχεις για χίλια δυό πράγματα που χρειάζεται μια ομάδα. Καθόλου εύκολο πράγμα!

 Και όχι μόνο να τρέχεις, αλλά να είσαι και κορυφή στον τομέα σου και σε ότι καταπιάνεσαι να το κάνεις με άριστα αποτελέσματα πάντοτε.

Ένα μυστήριο πράμα με τον Dika φιλαράκι μου.

Όσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα, τόσο πιο πολύ πεισμώνει και τόσο καλύτερα τα καταφέρνει.

Φέτος τον χειμώνα δουλεύει στην περιοχή της Νιγρίτας ή των Σερρών νομίζω και όμως ο μπαγάσας, βάλε - βγάλε τις ώρες δουλειάς και μετακίνησης, πάλι στην ώρα του σε κάθε παιχνίδι, ακόμα και στα πρωινά όπως μέσα στο Στίβος χωρίς να έχει κλείσει μάτι και βλέφαρο όλο το Σαββατοκύριακο!

dikj

dikj
Dika εν ώρα εργασίας...

 Ξέρω ότι ο Μήτσος είναι σεμνό παιδί και ότι προσφέρει το προσφέρει από αγάπη για την ομάδα και το χωριό του. Για τον εαυτό του και τα φιλαράκια του στην ομάδα.

Γιατί όλοι είναι φιλαράκια και τον αγαπούν γνωρίζοντας τι προσφέρει!

Όμως κάποια πράγματα και κάποιες θυσίες θα πρέπει να αναδυκνείονται δημόσια και να αναγνωρίζονται ευρύτερα όταν συμβαίνουν.

Και αυτό που συμβαίνει με τον ''γενικών καθηκόντων'' -τον άνθρωπο για όλες τις δουλειές δηλαδή- του ΠΑΟΚ Σταυρού ξεπερνά κάθε λογική προσφοράς και αποτελεί παράδειγμα για κάθε νέο παιδί που θέλει να σταθεί και να βοηθήσει οποιοδήποτε σωματείο μας.

Το έχουμε ανάγκη αυτό. Έχουμε ανάγκη να υπάρχουν τέτοια παιδιά και συνεχώς από πίσω τους να ακολουθούν και άλλα!

Και να αναδείξουμε αυτά τα δημιουργικά παιδιά να προχωρήσουν παραπάνω. Αυτό κι αν το έχουμε ανάγκη ως τοπικές κοινωνίες!

Ότι καλό προσδοκούμε στο μέλλον θα έρθει μονάχα από τους άξιους νέους ανθρώπους κάθε τόπου.

 

ther-

ther-
Αγγελικούλα Θεολόγου - Δημήτρης Καρπούζης - Κώστας Κόκκινος στο ταμείο της ομάδας του ΠΑΟΚ στον πρόσφατο χορό στο People

Πρόγραμμα ''ξέρεις από βέσπα;'' για όλους...

Μια χούφτα παιδιά όλα κι όλα αποτελούν το συμβούλιο και εν πάσει περιπτώσει τον πυρήνα διοίκησης και λειτουργίας του ΠΑΟΚ Σταυρού.

Και θα έρθει η στιγμή που θα γράψω για τον καθένα ξεχωριστά γιατί τους αξίζει και το θέλω πολύ αυτό. Είναι υπόσχεση καρδιάς.

Ο Πρόεδρος ο Αντωνάκης Τσουραλάκης, η κουκλίτσα Αγγελικούλα Θεολόγου, ο Κώστας ο Κόκκινος, η κα Πόπη Μανωλεσάκη, ο μικρούλης Αλέξανδρος Θεολόγου στα τμήματα Babini, ο Νικολάκης Κωνσταντινάκης, ο Γιώργος ο Θεολογάκης, ο Γιώργος ο Τσέτσης που βοήθησε τα μέγιστα στους χορηγούς...

Όλοι βάζουν καθημερινά, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο το λιθαράκι τους στο οικοδόμημα του ΠΑΟΚ Σταυρού.

Όλοι τους πολύτιμοι και όλοι τους φλέβα χρυσού σε προσφορά και σε ακατάπαυστη προσπάθεια!

Αλλά ο Λύκος είναι ένας και δεν νομίζω να μπορεί να σκεφτεί κανείς τον ΠΑΟΚ Σταυρού χωρίς Dika...

Καλοκαιρινή προετοιμασία ομάδας, εξοπλισμός - ιματισμός, προπονήσεις, μεταγραφές, φιλικοί και επίσημοι αγώνες μικρών - μεγάλων, νοσοκόμος - τραυματισμοί, διοργάνωση εκδηλώσεων του συλλόγου, πορτιέρης, διαφημιστής, επικοινωνιολόγος, φωτορεπόρτερ, φροντιστής -και εγώ δεν ξέρω τι άλλο ξεχνάω- όλα αυτά είναι μέσα στο εβδομαδιαίο (στο καθημερινό θα έλεγα...) πρόγραμμα του Δημήτρη.

Ένα πρόγραμμα που ξεκινά και τελειώνει κάθε μέρα με τόσα απρόοπτα μέσα σε ένα σωματείο με Ανδρική ομάδα και με 100 μπόμπιρες στην Ακαδημία που είναι να σε πιάνει τρέλλα και να φωνάζεις σαν τον Βέγγο ''ε φίλε ξέρεις από βέσπα;"

Ο Δημήτρης ήθελε - δεν ήθελε έμαθε και από βέσπα και από... πύραυλο και καλό κουράγιο να τα αντέχει τώρα όλα αυτά.

Η ''κούραση'' αυτή όμως του δίνει ζωή και ενέργεια!

 

dj

dj

 

Τις στεναχώριες που τις βάζεις μου λες;

 Και δεν είναι μονάχα ο χρόνος, ο κόπος, η κούραση από τα τρεχάματα αυτά...

Εκείνο που δε μετριέται με τίποτα και ίσως είναι το πιο βαρύ φορτίο όλης της προσπάθειας του είναι οι στεναχώριες, οι ατέλειωτες έγνοιες, οι πίκρες από τραυματισμούς παιδιών, από άσχημα αποτελέσματα, από μαλακισμένες διαιτησίες που σε σφάζουν και σου στερούν τον κόπο σου, από το μαύρο το χάλι στο γήπεδο του Σταυρού, από πράγματα που ενώ δεν φταις σε τίποτα σε πατάνε συνέχεια κάτω και σε πατάνε όλο και πιο πολύ... όλο και πιο πολύ...

Νομίζει κανείς ότι είναι εύκολο πράγμα να τα σηκώνει ένα νέο παιδί όλα αυτά στο μυαλό και στη ψυχή του; Είναι μεγάλη υπόθεση.

Και μπράβο σε όλα τα παιδιά που σε κάθε χωριό μας συμμετέχουν σε συμβούλια συλλόγων και ομάδων!

Την ώρα που ο Δημήτρης θα μπορουσε να κάθεται αραχτός με το φραπεδάκι του παραμάσχαλα και τα ακουστικά καρφωμένα στα αυτιά, αυτός τρέχει και δε φτάνει για την ομάδα και ένα σωρό προβλήματα!

dikd

dikd

Σπάνια περίπτωση και σπάνια προσφορά!

Αλλά το θέμα είναι να υπάρξουν και άλλα παιδιά που να βοηθάνε σταδιακά.

Ένας - δύο - τρεις - άντε πέντε άνθρωποι σε κανένα σύλλογο δεν μπορούν να αντέξουν τόσο βάρος σε βάθος χρόνου πουθένα στον κόσμο.

Χρειάζεται το παράδειγμα του Dika να το ακολουθήσουν και άλλα νέα παιδιά.

Ειδικά στο Σταυρό που υπάρχει τεράστια δεξαμενή νέων εκλεκτών, μορφωμένων και αξιόλογων νέων ανθρώπων θα μπορούσαν να γίνουν θαύματα αν σιγά - σιγά άρχιζαν να μπαίνουν στα συμβούλια των συλλόγων οι δυνάμεις αυτές.

 Φρέσκιες, ορεξάτες, σύγχρονες δυνάμεις ζωντάνιας και δημιουργίας νέων ανθρώπων!

Μακάρι να τολμήσουν και να κάνουν το βήμα. Βλέπετε μια ομάδα δεν έχει ανάγκη μόνο από μεταγραφές και ενισχύσεις παικτών.

Χρειάζεται ενίσχυση σε πρόσωπα συμβουλίου και οργάνωσης.

Μακάρι...

 dikp

dikp

Τελειώνοντας κάπου εδώ θα ήθελα να πω δυό λόγια για να μείνουν ειδικά στα παιδιά που αγωνίζονται στον ΠΑΟΚ Σταυρού.

Εσείς γνωρίζετε παραπάνω από τον καθένα τι σημαίνει η παρουσία και η προσφορά του Δημήτρη Καρπούζη μέσα στην ομάδα.

Να τον κρατήσετε πολλά - πολλά χρόνια στην ομάδα αυτή που αγαπά τόσο, μέχρι τα βαθιά του γεράματα.

Ο ένας μετά τον άλλο οι παίκτες κάποια στιγμή κάνουν τον κύκλο τους και φεύγουν.

Για να υπάρξει όμως ο κύκλος αυτός για τον καθένα σας πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι πίσω από εσάς να αγωνίζονται για το παρόν και το μέλλον κάθε σωματείου.

Αυτό να αφήσετε κληρονομιά στον ΠΑΟΚ Σταυρού.

Με την αγάπη σας είτε τώρα ως παίκτες, είτε αύριο από όποια θέση βρεθείτε να κρατήσετε τον Δημήτρη στην ομάδα για τις επόμενες γενιές.

Δε χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω...

Παιδιά σαν τον Dika δεν τα βρίσκεις.

dikc

dikc
Το καρπούζι ''έπεσε κάτω από την καρπουζιά'' στον ΠΑΟΚ Σταυρού και η παράδοση γενεών συνεχίζεται...

Το μποστάνι με τα καρπουζάκια του ΠΑΟΚ Σταυρού βγάζει καλές σοδειές...

Ο Δημήτρης, Παοκσταυρινάκι από τα γενοφάσκια του, ακολουθά τα βήματα του πατέρα του Φίλιππα Καρπούζη, που κι αυτός είχε περάσει από το συμβούλιο του ΠΑΟΚ Σταυρού για πολλά χρόνια.

Το γονίδιο καλά κρατεί και το μποστάνι βγάζει διαχρονικά ''Καρπουζάκια''

Ο κυρ-Φίλιππας Καρπούζης μάλιστα είχε συνδέσει την παρουσία του με μια από τις ιστορικότερες ίσως εποχές του συλλόγου.

Με την θρυλική ομάδα του Φυτίλη στις αρχές της δεκαετίας του΄80.

Παιδιά εμείς τότε στο Σταυρό αναπνέαμε για την ομάδα εκείνη...

Όλος ο Σταυρός αγάπησε την ομάδα εκείνη!!!

Μεγάλες στιγμές που μακάρι να ξανάρθουν και πάλι...

Μακάρι με το καλό μεθαύριο να βγάλει και ο Μητσάρας με τη σειρά του και αυτός τα δικά του Καρπουζάκια και να καμαρώνουν και εκείνα για τον πατέρα τους και την προσφορά του σε μια ακόμα χρυσή εποχή της ομάδας!

Και του δίνω την πιο γλυκιά ευχή που θα μπορούσα να του δώσω:

Να καμαρώσει κάποια στιγμή τα δικά του Καρπουζάκια γερά και σιδερένια να αναπνέουν και να προσφέρουν έτσι όπως αυτός και η οικογένεια του στον ΠΑΟΚ Σταυρού!

Να είσαι καλά Μήτσο...

Βασίλης Τσολάκης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ