Γυμνάσιο Νέας Μαδύτου: Τεράστια επιτυχία στην πρώτη συνάντηση του Erasmus +2017-2019

ers

ers
Η Νέα Μάδυτος με άψογη συνεργασία του Γυμνασίου, των καθηγητών, των μαθητών και των γονέων τους, καθώς και όλων των φορέων του χωριού, κατάφερε και πέτυχε κάτι μοναδικό σε σχέση με τα Ευρωπαικά δεδομένα και την κλίμακα του προγράμματος Erasmus +2017-2019 !!!

 

Οι Μαδύτιοι απέδειξαν για ακόμα μία φορά την μεγάλη παράδοση και τις πρωτοποριακές τάσεις που έχουν ως τοπική κοινωνία στον τομέα της Παιδείας και των γραμμάτων, καθώς και την κληρονομιά της πατροπαράδοτης θερμής φιλοξενίας που έφεραν μαζί τους από τα βάθη του χρόνου και την προγονική γη τους.

Η φιλοξενία του κλιμακίου των Ευρωπαίων καθηγητών που έλαβαν μέρος στην εναρκτήρια Ευρωπαική διακρατική συνάντηση του προγράμματος Erasmus +2017-2019, στη Νέα Μάδυτο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και σημείωσε τεράστια επιτυχία.

Αν αναλογιστούμε μάλιστα τις θυσίες, το τρέξιμο, τις προσπάθειες που έγιναν από τους Μαδύτιους σε σχέση με το μέγεθος και τις (δυστυχώς όπως σε όλη τη χώρα...) περιορισμένες δυνατότητες ενός επαρχιακού Γυμνασίου, τότε μιλάμε για τεραστιότατη επιτυχία και θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους !!!

 

ersm

ersm

 

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα Erasmus και τις δράσεις που έγιναν κατά την διάρκειά του στη Νέα Μάδυτο θα ακολουθήσει ιδιαίτερο ρεπορτάζ τις επόμενες μέρες.

Εκείνο που έχει την μεγαλύτερη σημασία αυτή την στιγμή είναι ότι η Νέα Μάδυτος πήρε Άριστα Δέκα και μάλιστα με τόνο σε όλες τις υποχρεώσεις και στους τομείς ευθύνης φιλοξενίας και διδασκαλίας που ανέλαβε.

 Η φιλοξενία κλιμακίου Ευρωπαίων καθηγητών από το Γυμνάσιο της Νέας Μαδύτου περιελάμβανε εκτός από την διδασκαλική μεθοδολογία και ξενάγήσεις στην ευρύτερη περιοχή μας.

Λίμνη Βόλβη, Αγία Μαρίνα, Λουτρά Νέας Απολλωνίας, Νυμφόπετρες, Σχολάρι, Αρχαία Στάγειρα όλα αποτέλεσαν πλατφόρμα μάθησης και πολιτισμού για τους φιλοξενούμενους των Μαδυτίων.

 
ersmb
ersmb

Ξενάγηση σε ομάδα καθηγητών από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus

 

  Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Φορέας Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας Βόλβης (Φ.Δ.) ξενάγησε στην περιοχή των λιμνών ομάδα καθηγητών που συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο διοργανώθηκε από το Γυμνάσιο Μαδύτου με υπεύθυνη την κ. Βλαχάκη Φωτεινή. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 5 χώρες: η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Πολωνία, η Φιλανδία και η Ισπανία.
 

Την 1η μέρα η ομάδα ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις των Λουτρών Απολλωνίας, όπου ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που προσφέρει μια επίσκεψη στα λουτρά και τα οφέλη που έχει κάποιος από τα ιαματικά λουτρά.
Στη συνέχεια αφού ξεναγήθηκαν στην ανακαινισμένη έκθεση του Κέντρου Πληροφόρησης Απολλωνίας, παρακολούθησαν ταινία σχετική με την πορεία και την εξέλιξη των δύο λιμνών και τα προβλήματα της λίμνης Κορώνειας.
  

Την 2η μέρα ξεναγήθηκαν περιμετρικά της λίμνης Βόλβης, στην Αγία Μαρίνα, στη Μικρή Βόλβη, όπου έγινε ορνιθοπαρατήρηση, στις Νυμφόπετρες και στα Πλατάνια Σχολαρίου.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού υποσχέθηκαν ότι με την πρώτη ευκαιρία θα ξαναέρθουν!

Λίλα Κάρτα
Φορέας Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας Βόλβης

 

lkmd

Η Νέα Μάδυτος συμμετέχει στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus +

 

Το πρόγραμμα Erasmus είναι ένα μωσαϊκό από διαφορετικά περιβάλλοντα μάθησης που επικεντρώνονται σε τρία πολύ σημαντικά μονοπάτια - πτυχές της ζωής που είναι η Ιστορία, Πολιτισμός και Φύση και αναλύονται περαιτέρω στις θεματικές ενότητες Τέχνη, Μουσική, Παραδόσεις, Τοπική κουζίνα, Αθλητισμός και Υγιής Διαβίωση.

Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν το Δέντρο της Ζωής κάθε ανθρώπου, που αρχίζει να αναπτύσσεται από τις ρίζες του δηλαδή το ιστορικό υπόβαθρο της οικογένειάς του, της ιδιαίτερης πατρίδα του και της χώρας του.

Οι ισχυροί δεσμοί με τον Πολιτισμό και τη Φύση κάνουν αυτό το δέντρο ακόμη πιο εύρωστο και γόνιμο για τους διδασκόμενους ανάμεσα σε όλα τα Ευρωπαικά κράτη.

 

Tree of Life

Τα περιβάλλοντα μάθησης που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του προγράμματος ακολουθούν τις αρχές της ‘Δια βίου μάθησης’ και ‘Μαθαίνω πώς να μαθαίνω’ μέσα από μια νέα οπτική γωνία πιο δυναμικών και ελκυστικών τρόπων διδασκαλίας και μάθησης και με μεθοδολογίες που βασίζονται στις ΤΠΕ.

Αυτές οι νέες καινοτόμες μέθοδοι είναι σε ευθυγράμμιση με τις αρχές του ‘νέου προγράμματος σπουδών στη Φινλανδία’.

Μέσα από την αξιοποίηση της κινητής τεχνολογίας και εργαλείων ΤΠΕ τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές θα εμπλέκονται κάθε φορά σε διαδικασίες-παιχνίδια επίλυσης προβλημάτων, σύνθεσης πληροφοριών, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους και την κριτική τους σκέψη, προκειμένου να επιτευχθούν κάποια αναμενόμενα μαθησιακά αποτελέσματα.

ersmpgr

ersmpgr

Η συμμετοχή τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών θα αυξήσουν τα κίνητρά τους για τη γλώσσα και την ψηφιακή ικανότητα, μέσα από την εκτεταμένη χρήση των ΤΠΕ.

Η συνεργασία αυτή θα ενισχύσει μια πιο ολοκληρωμένη χρήση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση επιδιώκοντας τη μαθητο-κεντρική μάθηση με πιο καινοτόμους και ελκυστικούς τρόπους διδασκαλίας.

Στόχος του Erasmus είναι, οι εκπαιδευτικοί των συμμετεχόντων σχολείων και άλλων σχολικών κοινοτήτων να υιοθετήσουν νέες μεθοδολογίες, να αυξήσουν τα κίνητρα των μαθητών τους και να καταπολεμήσουν την επαγγελματική στασιμότητα.

 

ers

ers

Ευρωπαικό Πρόγραμμα Erasmus +2017-2019 με θέμα το "νερό"

 

*(Γράφει η κα Βέτα Ματσούκη)

Το Γυμνάσιο Νέας Μαδύτου πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + .

Οι φιλότιμες προσπάθειες, των μαθητών του Γυμνασίου ,των γονέων ,των Καθηγητών αλλά και κατοίκων Μαδυτιανων που νοιάζονται για το καλό του Τόπου τους , όλοι μαζί έφερναν ένα καλό αποτέλεσμα για το Γυμνάσιο Νέας Μαδύτου !!!!

Επόμενος σταθμός Φιλανδία.

Καλή επιτυχία και στην Φιλανδία!!!!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ