Πυρκαγιά στην Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής

olft

olft
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής, δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα (ξημερώματα Πέμπτης 2 Νοεμβρίου).

 

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ξεκίνησε από την καμινάδα, κατακαίοντας τη μισή ξύλινη σκεπή.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε πιθανότατα από ανάφλεξη αιθάλης στο λεβητοστάσιο η οποία στη συνέχεια προκάλεσε ανάφλεξη σε καμινάδα με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά η κεραμοσκεπή της Μονής.

 

olftb

olftb

 

Στο σημείο έσπευσαν 12 Πυροσβέστες με έξι οχήματα από το Π/Κ Σταυρού και ένα όχημα από τον Π/Υ Ιερισσού. Οι πυροσβέστες με άμεση επέμβαση έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά, ενώ ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί ενώ δεν χρειάστηκε να εκκενωθεί η Mονή.

 

olftd

olftd

Θα πρέπει να σημειωθεί η βοήθεια που παρείχαν για την κατάσβεση της φωτιάς και την προστασία των γυναικών της Μονής, αρκετοί κάτοικοι της Ολυμπιάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιάννη Πετράκη, καθώς και η συμβολή εργαζομένων από τις διπλανές εγκαταστάσεις βιομηχανικής μονάδας οι οποίοι έσπευσαν αμέσως και με αυτοθυσία για να συνδράμουν όπως μπορούσαν.

 

oftpr

oftpr

Συγχαρητήρια σε όλους !

Αυτή την ώρα στο μοναστήρι παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής για την αποκάθαρση.

Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διερευνά τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς.

*(Φωτογραφίες: Κώστας Αβραμίδης / Γιάννης Πετράκης)

 

 

mntc

mntc

 

 

 

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ

 

 

 

Να σημειώσουμε επίσης ότι η Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής αποτελεί ένα από τα Ιστορικότερα Προσκυνήματα στην ευρύτερη περιοχή του Στρυμονικού κόλπου και έγινε Γυναικεία Ιερά Μονή τό 1993,η οποία είναι ἀφιερωμένη στόν Εὐαγγελισμό τῆς Θεοτόκου.

Το Μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου βρίσκεται στήν Βόρεια Ανατολική πλευρά τῆς Χαλκιδικής στον Στρυμονικό κόλπο, κοντά στην Ολυμπιάδα.

 

mntb

mntb

Ἀπέχει 15 χλμ. ἀπό τό Σταυρό και γύρω στα 100 χλμ. ἀπό την Πόλη της Θεσσαλονίκης και είναι κτισμένο σε περιοχή πού τόν 10ο αιώνα ὑπῆρχε ἡ Μονή τοῦ Παντεπόπτου.

Τό 1993 ὀ μακαριστός Μητροπολίτης Νικόδημος ἐπέλεξε αὐτό τό χῶρο γιά νά ἱδρύσει τήν πρώτη Μονή στήν Μητρόπολη Ἱερισσοῦ μέ τήν ἐγκατάσταση τῶν δύο πρώτων μοναζουσῶν, μέ πρώτη γερόντισσα τήν μοναχή Χρυσοβαλάντου καί μέ πρῶτο πνευματικό τόν Πρωτοσύγκελλο Ἀρχιμ. Χρυσόστομο Μαϊδώνη.

 

 

 

 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ