Ολοκληρώθηκε η Δωρεάν Σπιρομέτρηση στο Δήμο Βόλβης (Α΄ Δράση)

kntrv

kntrv
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ

 

Εξετάστηκαν 50 ενδιαφερόμενοι στο πλαίσιο προγράμματος για την έγκαιρη διάγνωση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας

 

Η πρώτη δράση του προγράμματος πρώιμης διάγνωσης της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, που οργάνωσε ο δήμος Βόλβης σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή. 

Στο Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε ο Δωρεάν Έλεγχος Αναπνευστικής Λειτουργίας με σπιρομέτρηση, σε πενήντα (50) ενδιαφερόμενους.

Ο ειδικευμένος πνευμονολόγος ιατρός, στα άτομα που εξετάστηκαν, διέγνωσε Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια σε 6 άτομα, απόφραξη μικρών αεραγωγών σε 7 άτομα και πιθανό σύνδρομο υπνικής άπνοιας σε 2 άτομα, τα οποία παραπέμφθηκαν για περαιτέρω έλεγχο με Μελέτη Ύπνου.

Η εξέταση που αφορούσε καπνιστές άνω των 40 ετών, έγινε με τον συντονισμό του εντεταλμένου συμβούλου Υγείας του δήμου Βόλβης και γενικού ιατρού επιμελητή Β' Ε.Σ.Υ. Χρήστου Χατζή.

Ο κ. Χατζής ανακοίνωσε ότι ο δήμος Βόλβης στο άμεσο μέλλον θα επαναλάβει τη διεξαγωγή ανάλογων δράσεων σε επίπεδο πρόληψης, που θα περιλαμβάνουν δωρεάν εξειδικευμένες εξετάσεις και ενημέρωση του κοινού για θέματα υγείας.

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ