Δήμαρχος Αμφίπολης: ''Κρατήστε μικρό καλάθι για την συνέχιση της ανασκαφής...''

anst

anst
Ιδιαίτερα συγκρατημένος έως απαισιόδοξος για το μέλλον της ανασκαφής στον Λόφο Καστά εμφανίστηκε ο δήμαρχος  Αμφίπολης κ. Κώστας Μελίτος σχολιάζοντας την υποβολή ( επιτέλους ) του φακέλου για την ένταξη της ανασκαφής στο ΕΣΠΑ.

 

Ο δήμαρχος θύμισε οτι το πρόγραμμα έχει ανοίξει από τις αρχές του 2017 και χρειάστηκαν 11 μήνες για να υποβληθεί ο φάκελος με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Αφού όπως συνέχισε θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να εγκριθεί ο φάκελος και να ξεκινήσει η χρηματοδότηση των όποιων έργων.

Θύμισε επίσης ότι κανείς δεν μιλα για την συνέχιση της ανασκαφής αφού σε μια έκταση 20 και πλέον στρεμμάτων έχουν γίνει ανασκαφικές εργασίες σε ένα πολύ μικρό τμήμα.

dlk

dlk

Επίσης ο δήμαρχος ξεκαθάρισε οτι είναι άγνωστο πότε θα γίνει επισκέψιμος για το κοινό ο χώρος αφού όπως είπε και οι εργασίες που θα γίνουν θα το καταστήσουν επισκέψιμο για ομάδες επιστημόνων.

Συνεχίζοντας έθεσε το θέμα των απαλλοτριώσεων το οποίο έχει κολλήσει από το 2013 και το οποίο αν δεν προχωρήσει θα μπλοκάρει και τις όποιες εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου στον Λόφο Καστά.

Κλείνοντας επανέλαβε για μια ακόμη φορά την έλλειψη πολιτικής βούλησης από το υπουργείο πολιτισμού για την συνέχιση της ανασκαφής.

Serresbomb.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ