Ιερισσός: «Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης, Μέγας Πανεπιστήμων Φιλόσοφος»

ariers

ariers
Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ιερισσό Χαλκιδικής η τέταρτη εκδήλωση της σειράς, με τίτλο «Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης, Μέγας Πανεπιστήμων Φιλόσοφος», στο Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αριστοτέλη.

 

Συνεχίζονται με επιτυχία στη Χαλκιδική οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της δράσης «Αριστοτέλης-Μέγας Αλέξανδρος, από το χθες στο σήμερα»

 

Κύριος στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Κεντρικής Μακεδονίας και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής στον πολιτιστικό τουρισμό.

 

ariersb

ariersb

 

Στην εκδήλωση της Ιερισσού οι έγκριτοι εισηγητές από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους και του Α.Π.Θ. τόνισαν τη βαρύτητα του έργου του Αριστοτέλη, που επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει τη σύγχρονη σκέψη.

Οι εισηγήσεις για τη ζωή και το έργο του φιλοσόφου εμπλουτίστηκαν με μουσικά ακούσματα της αρχαιότητας, καθώς επίσης και παρουσιάσεις των διατροφικών συνηθειών της αρχαιότητας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, της Εκκλησίας, της εκπαιδευτικής κοινότητας, του τουρισμού και πλήθος κόσμου.

 

aristlis

aristlis

   
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ