Ο Hρωισμός και η Aνιδιοτέλεια παρακαταθήκη του Εμμανουήλ Παππά!

emnp

emnp

Ο «εμβληματικός» συνδυασμός «ηρωϊσμού και ανιδιοτέλειας» του Εμμανουήλ Παππά, αποτελεί στο διηνεκές πηγή έμπνευσης και το παράδειγμά του, «είναι σήμερα, ιδίως σήμερα, επίκαιρο και διδακτικό για όλους εμάς, που είμαστε επιφορτισμένοι με την υπεράσπιση του εθνικού και του δημόσιου συμφέροντος», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε δηλώσεις του στην τοπική κοινότητα Εμμανουήλ Παππά, στις Σέρρες, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημειο του Μακεδόνα αγωνιστή της εθνεγερσίας του 1821.

 

«Ο Εμμανουήλ Παππάς έδωσε τα πάντα για την εθνεγερσία του 1821, εμπνέοντας στο διηνεκές το παράδειγμα του εμβληματικού συνδυασμού του ηρωισμού και της ανιδιοτέλειας» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε: «Αυτό το παράδειγμα, "κτήμα ες αεί μάλλον ή αγώνισμα ες το παραχρήμα ακούειν" κατά Θουκυδίδη, είναι σήμερα, ιδίως σήμερα, επίκαιρο και διδακτικό για όλους εμάς, που είμαστε επιφορτισμένοι με την υπεράσπιση του εθνικού και του δημόσιου συμφέροντος, σε καιρούς κρίσιμους και χαλεπούς για τον λαό και το έθνος μας».

Στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου τελέστηκε μνημόσυνο στη μνήμη του Αρχιστράτηγου της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ιεροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά, στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία, της ομώνυμης τοπικής κοινότητας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ευδιάθετος και προσιτός όπως πάντα, συνομίλησε με τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, και προέβη στην ακόλουθη δήλωση. «Ο Εμμανουήλ Παπάς έδωσε τα πάντα για την εθνεγερσία του 1821, εμπνέοντας το παράδειγμα ενός εμβληματικού συνδυασμού, ηρωισμού και ανιδιοτέλειας. Αυτό το παράδειγμα, είναι σήμερα, ιδίως σήμερα, επίκαιρο και διδακτικό για όλους εμάς, που είμαστε επιφορτισμένοι με την υπεράσπιση του Εθνικού και του δημοσίου συμφέροντος, σε καιρούς κρίσης, αλλά και σε καιρούς χαλεπούς, για το λαό μας και για το έθνος μας. Αιωνία του η μνήμη.»

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε παρέλαση μαθητών και πολιτιστικών συλλόγων υπό τους ήχους της φιλαρμονικής της Πεντάπολης, ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας βράβευσε τους τρεις πρώτους νικητές του Μαραθωνίου, που ξεκίνησε από τον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας Σερρών και κατέληξε στο χώρο της εκδήλωσης.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λαζαρος Κυρίζογλου, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Serrespost.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ