Λουτρόπολη Νέας Απολλωνίας: Η Τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων στις 10.30 π.μ.

pn2

pn2
Στα νερά της λίμνης μας και σε μια από τις ομορφότερες σε εικόνα και νοσταλγικότητα τελετή καθαγιασμού των υδάτων, με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα αναμένεται να εορτασθούν και φέτος στην Λουτρόπολη της Νέας Απολλωνίας, τα Άγια Θεοφάνεια.

 

Είναι πραγματικά μια από τις πιο όμορφες και συγκινητικές τελετές καθώς η μοναδικότητα του τοπίου της λίμνης Βόλβης χαρίζει μοναδικές εικόνες και δέος σε όσους παρακολουθούν την τελετή !

 

pn1

pn1

 

Η γιορτή των Θεοφανείων θα ξεκινήσει με την θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου της Νέας Απολλωνίας.

 Την θεία λειτουργία καθώς και την ακολουθία του αγιασμού των υδάτων παρακολουθούν κάθε χρόνο πλήθος πιστών από το χωριό καθώς και από τους οικισμούς της γύρω περιοχής.

 

ap5

ap5

 

Στη συνέχεια η εικόνα της βάπτισης του Κυρίου εν πομπή θα μεταφερθεί περίπου στις 10.00 π.μ. στην Λουτρόπολη της Νέας Απολλωνίας για την λαμπρή τελετή κατάδυσης του Σταυρού.

Εκεί στην μικρή γραφική προβλήτα ο Ιερέας του χωριού συνοδεία εκπροσώπων των τοπικών αρχών επιβιβάζεται σε βάρκα και στη συνέχεια θα προχωρήσει στην κατάδυση του Σταυρού στα νερά της λίμνης Βόλβης.

 

ap6

ap6

(φώτο αρχείου- Θεοφάνεια Λουτρόπολη  Νέας Απολλωνίας)

 

Κάθε χρόνο πολλά παλικάρια του χωριού βουτάνε στη λίμνη για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και να διατηρήσουν το έθιμο !

 

pn4

pn4

 

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Νέα Απολλωνία θα ολοκληρωθεί περίπου γύρω στο μεσημέρι με την καθιερωμένα κάλαντα των κολυμβητών στο χωριό για το καλό του χρόνου.

Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα !!!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ