Σαρώνεται η Βόλβη: Στο βυθό η υποβρύχια κάμερα - Drones από αέρος - Περιπολίες στις όχθες

epkm

epkm

Παρά την μεγάλη και εντατική κινητοποίηση και έρευνα από ξηράς, στην επιφάνεια εν πλω, από αέρος και από σήμερα με υποβρύχια κάμερα στον βυθό της λίμνης Βόλβης, δυστυχώς δεν έχει βρεθεί ακόμα κανένα ίχνος από τον 40χρονο συνδημότη μας που αγνοείται από τις 14 Ιανουαρίου.

 

Η λίμνη Βόλβη σαρώνεται σταδιακά, άλλα εκείνο που πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας είναι το γεγονός πως πρόκειται για μια τεράστια έκταση (η μεγαλύτερη λίμνη της Μακεδονίας και η 2η μεγαλήτερη της Ελλάδας) με έκταση 70,8 τετ. χλμ. και συνολικό μήκος οχθογραμμής 54,4 χλμ. και με μέγιστο βάθος 36-37 μέτρα.

Πολλά σημεία στις όχθες είναι καλυμένα από καλαμιές και μάλιστα σε αρκετές από αυτές τις καλαμιές είναι συσωρευμένα πολλά σκουπίδια και διάφορα αντικείμενα που εμποδίζουν την ορατότητα.

 

emkvtrx

emkvtrx

 

Στο σημείο του ατυχήματος το βάθος αγγίζει τα 15 έως 18 μέτρα βαθος και οι συνθήκες ορατότητας όπως αναφέρουν οι δύτες που έχουν βουτήξει εκεί, είναι πολύ - πολύ δύσκολες.

 

epkmb

epkmb

 

Από σήμερα το πρωί της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου εθελοντές έχουν ρίξει στο βυθό ειδική υποβρύχια κάμερα και με την βοήθεια αυτού του μηχανήματος όλοι ελπίζουν να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα στις έρευνες.

Τις προσπάθειες ενίσχυσε από αέρος το μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος τύπου EOS mini UAV SYSTEM, το οποίο πραγματοποίησε σήμερα πτήση στη λίμνη Βόλβη, ενώ συνεχίστηκαν οι περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων στις όχθες, όπως επίσης και οι έρευνες με τα εξωλέμβια του στρατού περιμετρικά επί της επιφάνειας της λίμνης.

 

epdr

epdr

 

Στις σημερινές έρευνες η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ΕΜΑΚ και ο στρατός είχαν στην διάθεσή τους και 4 drones, ενώ όπως ήδη αναφέραμε εθελοντές είχαν ρίξει στο βυθό την ειδική υποβρύχια κάμερα.

 

emkvf

emkvf

 

Αύριο με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από όλους.

Καλή δύναμη στους ανθρώπους που αγωνίζονται εκεί !

 

 

Συνεχίζονται οι έρευνες με Drone και υποβρύχια κάμερα

Video - Ρεπορτάζ της ΕΡΤ3

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ