«Θα λυγίσουν λίμνη και χειμώνας. Όχι εμείς!» Στις έρευνες και η Θηροφυλακή

eptk

eptk

Ολοένα και περισσότεροι φορείς και ιδιώτες, απλοί καθημερινοί άνθρωποι και εθελοντές ενώνουν τις δυνάμεις τους σε έναν πρωτοφανή για τα δεδομένα της περιοχής μας αγώνα (13η ημέρα ερευνών) για τον εντοπισμό του 40χρονου συνδημότη μας από την Μικρή Βόλβη.

 

Οι έρευνες για τον αγνοούμενο συνδημότη μας στην λίμνη Βόλβη συνεχίστηκαν και σήμερα Παρασκευή 26 Ιανουαρίου με κοινές προσπάθειες των κλιμακίων Πυροσβεστικής, ΕΜΑΚ και Δ΄ Μοίρας Καταδρομών καθώς και εθελοντών του Ο.Φ.Κ.Α.Θ και τις Ε.Ο.Δ.

Τις τελευταίες ημέρες στις έρευνες υπάρχει και η πολύτιμη αμέριστη βοήθεια της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Μακεδονίας Θράκης (Κ.Ο.ΜΑ.Θ.) στελέχη της οποίας ρίχτηκαν και αυτοί στη μάχη των ερευνών κυρίως με περιπολίες από ξηράς και μετακινήσεις μέσω των οχημάτων τους για όποιον χρειαστεί περιμετρικά της λίμνης, και με όλη την θέληση να βοηθήσουν όπως μπορούν.

 

epthr

epthr

 

Η υποβρύχια κάμερα που ρίχνεται στο σημείο του ατυχήματος βοηθά στις έρευνες αλλά όλα είναι αφάνταστα δύσκολα λόγω των πολύ δυσμενών συνθηκών που υπάρχουν στο σημείο εκείνο και της ελάχιστης ορατότητας που υπάρχει.

 

emkvt

emkvt

 

Οι προσπάθειες δεν σταματούν και καθημερινά γιγαντώνται παρά τις μεγάλες δυσκολίες από τον χειμωνιάτικο καιρό, το κρύο και την πίκρα που ανθρώπινα υπάρχει.

Δεν είναι καθόλου εύκολη ούτε σωματικά, ούτε ψυχολογικά για κανέναν από όσους συμμετέχουν όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται και αυτό το καταλαβαίνουμε όλοι μας....

Κανένας όμως δεν το βάζει κάτω και όλοι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους.

 

epth

epth

 

Ενδεικτικά της αποφασιστικότητας και της θέλησης που υπάρχει είναι τα λόγια του προέδρου της τοπικής κοινότητας Βόλβης, του κ. Κώστα Σαμαρά: ««Θα λυγίσουν η λίμνη και ο χειμώνας. Όχι εμείς. Κανένας δε σταματάει!»

Αύριο Σάββατο 26/1/2018 με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες θα συνεχιστούν και πάλι.

Οι ευχές όλων μας είναι μαζί τους !

 

epmb

epmb

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ