Τεράστιο εμπόδιο ο λασπωμένος βυθός της Βόλβης. ''Ξαναχτενίζεται'' ο Ρήχειος ποταμός

epvths

epvths
Με τον λασπωμένο σε μεγάλο βάθος βυθό της λίμνης Βόλβης να αποτελεί τεράστιο εμπόδιο στην πορεία των μέχρι τώρα προσπαθειών, συνεχίζονται για τρίτη εβδομάδα πλέον (17η ήμερα) οι έρευνες για τον εντοπισμό του 40χρονου συνδημότη μας από την Μικρή Βόλβη.

 

Σήμερα Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 οι έρευνες συνεχίστηκαν από το πρώι, από κλιμάκια της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ, άνδρες της Δ΄ Μοίρας Καταδρομών και εθελοντές διασώστες αλλά δυστυχώς και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

 

emklk

emklk

 

Οι δυναμεις του στρατού ανέλαβαν την περιοχή ανατολικά της λίμνης Βόλβης ''ξαναχτενίζοντας'' και πάλι τον Ρήχειο ποταμό στο σημείο που ξεκινά από την λίμνη με εξωλέμβια, καθώς και στην κοίτη και στις όχθες του με πεζοπόρα τμήματα

  *Σημειωτέον πως τον Ρήχειο ποταμό είχαν ψάξει από τις πρώτες ημέρες του περιστατικού και επενέρχονται στα σημεία εκείνα με την ελπίδα να υπάρξει διαφορετικό αποτέλεσμα στις έρευνες.

 

epmc

epmc

 

Τα υπόλοιπα κλιμάκια ανέλαβαν την περιοχή δυτικά της λίμνης Βόλβης προς την πλευρά του δάσους Απολλωνίας, του Περιστερώνα και περιμετρικά προς την περιοχή Σχολαρίου και προς Νυμφόπετρα και Μεγάλη Βόλβη.

Το μεγάλο εμπόδιο όμως στις έρευνες που διεξάγονται παραμένει πάντα ο λασπωμένος σε μεγάλο βάθος βυθός στη λίμνη και ειδικά στο σημείο που είχε ανατραπεί η βάρκα των συνδημοτών μας.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε πολλά προηγούμενα ρεπορτάζ μας, στον πυθμένα της λίμνης υπάρχει ίζημα, τουλάχιστον πέντε μέτρων, ενώ κατεστραμμένα δίχτυα που βρίσκονται εκεί από χρόνια πριν εμποδίζουν ακόμα περισσότερο το έργο των δυτών, σε σημείο που αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλειά τους.

Η ορατότητα στο σημείο εκείνο είναι τόσο περιορισμένη που οι δύτες μόλις και μετά βίας διακρίνουν σε βάθος μόλις 20 - 30 εκατοστών από την επιφάνεια, τη στιγμή που το σημείο εκείνο έχει βάθος από 15 έως 17 μέτρα περίπου.

 

epvths

epvths

 

Οι προσπάθειες που καταβάλονται είναι πραγματικά συγκλονιστικές και όλοι ελπίζουν ότι θα υπάρξει σύντομα θετικό αποτέλεσμα.

Αύριο οι έρευνες θα συνεχιστούν και πάλι με το πρώτο φως της ημέρας.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ