Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού στα Μαρτυρικά Κερδύλλια και στην Αμφίπολη

krdbc

krdbc
Ιδιαίτερα συγκινητική και διδακτική ήταν η επίσκεψη των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρού του Δήμου Βόλβης, στα Μαρτυρικά Κερδύλλια Σερρών και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης!

 

Οι εκπαιδευτικοί και οι 132 μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρού -Δήμου Βόλβης- επισκέφθηκαν την Παρασκευή 02/02/2018 τα Μαρτυρικά Κερδύλλια Σερρών.

 

krdbd

krdbd

 

Οι Δάσκαλοι και οι Μαθητές επισκέφθηκαν αρχικά το Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης και εν συνεχεία επισκέφθηκαν το Μνημείο των 250 Αδίκως Εκτελεσθέντων Κερδυλλιωτών από τους Γερμανούς και τους Τόπους Εκτέλεσης.

 

krdb

krdb

 

Η υποδοχή -η ξενάγηση -η αφήγηση των γεγονότων έγινε από τον Υπ/γο ε.α κ. Χούπη Κωνσταντίνο και τον Εφημ. της Μαρτυρικής Ενορίας Κερδυλλίων π. Μιχαήλ Θεοχαρίδη.

 

krdba

krdba

 

Ευχαριστούμε Θερμά τους Δασκαλους και τους Μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρού για την Επίσκεψή τους στο Μαρτυρικό Μας Χωριό!

 

 

 

dxnk

Κερδύλια 17 Οκτωβρίου 1941

Μια μέρα που δεν τη χωράει ο νους του ανθρώπου

 

Κάθε επίσκεψη στα Μαρτυρικά Κερδύλλια στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων του χωριού κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο δεν είναι μονάχα μια απλή ημερήσια εκδρομή στην περιοχή μας...

Είναι η βιωματική απόκτηση γνώσης ενός φρικτού εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας για να μη ξανασυμβεί ποτέ από κανέναν στο μέλλον.

Είναι απόδοση Τιμής και Σεβασμού στους ήρωες που έχουν ποτίσει με ποτάμια αίματος αυτή τη χώρα.

Είναι ένα Προσκήνυμα προς ολόκληρο τον Μαρτυρικό Ελληνικό λαό που έχει κάνει τόσες θυσίες και έχει περάσει τόσες δυστυχίες στην πορεία της ιστορίας του, μα πάντα κατάφερνε και σηκωνότανε και πάλι στα πόδια του.

Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρού που προγραμμάτισαν αυτήν την επίσκεψη των μαθητών στα Κερδύλλια συμβάλλοντας έτσι στο να γνωρίσουν τα παιδιά μας την ιστορία του τόπου μας.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ