Βρασνά Καθαρά Δευτέρα: Παραδοσιακά Κούλουμα και γλέντι στην πλατεία!

klmf

Τα Κούλουμα στα Βρασνά, έχουν πάντοτε το δικό τους ιδιαίτερο χρώμα που το δίνει η πατροπαράδοτη φιλοξενία και το κέφι των κατοίκων του πιο ιστορικού και γραφικού οικισμού της περιοχής μας! 

Οι άνθρωποι του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Βρασνών και όλοι οι κάτοικοι, σας περιμένουν και φέτος την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018, με την πατροπαράδοτη φασολάδα, τα κλαρίνα, τα νηστίσιμα και την αγάπη τους που ζεσταίνει τον κάθε φίλο επισκέπτη του χωριού τους !!!

lgnsb

lgnsb

klma

Η Καθαρά Δευτέρα φτάνει σε λίγες μέρες και όσοι βρεθείτε στην περιοχή του Στρυμονικού, αξίζει να ανηφορίσετε στα Βρασνά και στην θρυλική πλατεία του χωριού, το Χοροστάσι, εκεί που οι κάτοικοι θα σας περιμένουν να χορέψετε μαζί τους και να γιορτάσετε παραδοσιακά τα φετινά Κούλουμα του 2018.  

Οι ζεστές και τραγανές λαγάνες θα σας ''πουν'' το πρώτο καλώς ορίσατε στο Χοροστάσι:

lgnsc

lgnsc

Οι κάτοικοι των Βρασνών ση συνέχεια θα σας υποδεχτούν με χαμόγελο και θα σας πουν το ορίστε να φάτε μαζί τους την ξακουστή Βρασνιώτικη φασολάδα που θα βράζει από νωρίς, θα σας κεράσουν πιοτό, θα σας βάλουν στον χορό, αλλά και θα μουτζουρώσουν όσους από εσάς δεν είστε μασκαράδες, όπως επιβάλει το έθιμο που διατηρούν οι κάτοικοι των Βρασνών από τα βάθη του χρόνου στον φιλόξενο τόπο τους !!! 

klmc


 Η μικρή πλατεία του χωριού τέτοια μέρα είναι πάντα γεμάτη από κόσμο, η πατροπαράδοτη φασολάδα πεντανόστιμη, τα Σαρακοστιανά έτοιμα και αυτά, το τσίπουρο και το κρασί τρέχει άφθονο, το χαμόγελο, το κέφι και η γιορτή όπως κάθε χρόνο κρατάει μέχρι πολύ αργά το απόγευμα.

klmb

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2018 - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ

Καλώς να ορίσετε στα Βρασνά και καλά να περάσετε !!!

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

srkkr

srkkr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ