Δ/Κ Ασπροβάλτας Δήμου Βόλβης: Ανάπτυξη ή υποβάθμιση η διαδιακασία εκμίσθωσης 57.000 τ.μ.

cmp

cmp
Επιστολή του κ. Βασίλη Ζωγράφου σχετικά με την δημοπρασία των 57.00 τ.μ. στην Δημοτική Κοινότητα Ασπροβάλτας του Δήμου Βόλβης.

 

Κάθε επενδυτική δραστηριότητα στην χώρα μας είναι ευσπρόδεκτη και αποδεκτή όταν αποδεδειγμένα και τεκμηριωμένα συμμετέχει στην αύξηση του ΑΕΠ, στην μείωση της ανεργείας με μισθούς ικανοποιητικούς και λειτουργεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας των κατοίκων και των πολιτών και όχι των τραπεζικών συστημάτων.

Η συγκεκριμένη διαδικασία της εκμήσθωσης των 57.000 τ.μ. από ότι φαίνεται δεν διέπεται από το παραπάνω αναπτυξιακό πνεύμα.

Η φωτογραφικοί, οι διάτρητοι και οι αδιαφανής όροι της διακύρηξης της δημοπρασίας καθώς και η συναλαγή κάτω από το τραπέζι αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν θα υπάρχουν οφέλη αλλά και πως τα αποτελέσματα θα είναι αρνητικά και οδυνηρά.

Ο χαρακτηρισμός ως ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ διαδικασία είναι σωστός διότι θα υποβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των μόνιμων κατοίκων και παραθεριστών της συγκεκριμένης περιοχής. Θα περιοριστεί η ελεύθερη πρόσβαση και η παραμονή στην Αιγιαλίτιδα ζώνη (παραλία) και θα εκμηδενιστεί κάθε προσπάθεια κερδοφόρας συναλαγής με την τοπική αγορά.

Στους όρους της δημοπρασίας δεν αναφέρονται δεσμεύσεις ανταποδοτικότητας και εντοπιότητας.

Θα είναι δηλαδή μια ''Μπίζνες'' τύπου LIDL με ειδικό καθεστώς φορολογίας που τα κέρδη θα φεύγουν έξω και εδώ θα μένουν όλα τα υπόλοιπά;

Η επίσκεψη στα θεματικά πάρκα δεν θα είναι ελεύθερη.

Όλα αυτά συμπεραίνονται από την βιασύνη σύνταξης της διαδικασίας εκμίσθωσης και από την ελλειπή ενημέρωση των κατοίκων, των συλλόγων παραθεριστών της περιοχής ακόμα και των μελών του Δημοτικού συμβουλίου και της οικονομικής επιτροπής.

Ενημέρωση χωρίς τοπογραφικά διαγράμματα (αποστάσεις, διαστάσεις, δρόμοι πρόσβασης της Π.Ε. 71/1-8-05). Και το κερασάκι στην τούρτα είναι η άνευ λόγου δωρεά στον μισθωτή 3 ετών μισθωμάτων από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης ύψους 150.000 ευρώ.

Δηλαδή το πρώτο μίσθωμα θα πληρωθεί μετά το 2021!!!!

Να γιατί είναι συναλαγή κάτω από το τραπέζι.

Και τέλος δεν θα έπρεπε να διευκρινιστεί το σπουδαιότερο; Σε ποιά ΔΟΥ θα ανήκει η επιχείρηση 5 αστέρων, σε ΔΟΥ της χώρας μας ή σε κάποια χώρα με φορολογικούς παράδεισους.

 

Ευχαριστώ

Ζωγράφος Βασίλειος

Εμπορικές δραστηριότητες

Έδρα Ασπροβάλτα

ΔΟΥ Λαγκαδά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ