''Σα χέραν τουν ένα κλαδί ελαίας'' : Ο Ξηροπόταμος Τιμά την Γενοκτονία των Ποντίων!

 

Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί μία από τις πιο μαύρες στιγμές της Ιστορίας όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για την ανθρωπότητα ολόκληρη.

Με την Γενοκτονία των Ποντίων αφανίστηκε από τις πατρογονικές του εστίες ένα ζωηρό κομμάτι του ελληνισμού που πάλευε για την επιβίωσή του για περίπου 3.000 χρόνια.

Την Κυριακή 20 Μαίου λοιπόν ο  Εκπ/κος Μορ/κος Σύλλογος Απανταχού Ξηροποταμιτών Θεσ/νικης διοργανώνει τη δική του εκδήλωση για την απόδοση Τιμής στην μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων και οι άνθρωποι του Συλλόγου προσκαλούν όλους τους Πόντιους και μη φίλους κοντά τους, στο φιλόξενο Προσφυγικό Ποντιακό χωριό του Ξηροποτάμου!


gnf

gnf

 

Ο Σύλλογος Ξηροποταμιτών σας προσκαλεί στην εκδήλωση Τιμής και Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού το Σάββατο 20 Μαΐου 2018 και ώρα 11.30 π.μ. στο Ηρώο Πλατείας Ξηροποτάμου.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ!

gnp

gnp

 

am

 

Επιμνημόσυνη δέηση για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μνημόσυνη δέηση κατάθεση στεφάνων ομιλία με αναφορές στην Ιστορία, την Γενοκτονία και την Αντίσταση των Ποντίων.

 

gnb

gnb

 

mn


 

Για μία ημέρα Μνήμης, Περηφάνειας και απόδοσης Tιμής στα τόσα θύματα της γενοκτονίας των Ποντίων κάνει λόγο η πρόεδρος του συλλόγου Απανταχού Ξηροποταμιτών κα Κυριακή Ταμαλαλίδου.

Η ίδια τονίζει ότι « η καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας συμβολίζει την συνέχεια της ιστορίας των προγόνων όλου του Ποντιακού Ελληνισμού.

Αυτή τη μνήμη θέλουμε να την διατηρήσουμε βαθιά χαραγμένη μέσα μας, για να την κρατήσουμε ζωντανή στις σελίδες της ιστορίας και οι εκδηλώσεις μας στον Ξηροπόταμο έχουν αυτό τον σκοπό. Να Τιμήσουμε τους προγόνους μας και μη ξεχάσει ποτέ κανείς ΤΙΠΟΤΑ !!!

Είμαστε περήφανοι που είμαστε Πόντιοι και Ξηροποταμίτες και σας περιμένουμε με χαρά και αγάπη κοντά μας την Κυριακή 20 Μαίου στο φιλόξενο χωριό μας. Στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα»

 

gnktn

gnktn

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ